Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Önbizalmat kell merítenünk a sikerből!"

2012. szeptember 4. 8:11

Szikora Melinda nemcsak védéseivel, de nagyszerű indításaival is jelentős szerepet vállalt a Békéscsaba legyőzésében. A Fehérvár hivatalos honlapján vele, illetve a két együttes edzőjével, Pål Oldrup Jensennel és Ökrös Csabával készült interjú.

"Önbizalmat kell merítenünk a sikerből!"
Szikora Melinda: Nem gondoltuk volna a meccs előtt, hogy ekkora különbséggel fogunk nyerni; szerintem mindenki azonnal aláírta volna ezt a nyolcgólos győzelmet! Ezzel a diadallal nagyon jól kezdtük az idényt, de vigyáznunk kell, nehogy elégedetté váljunk. Önbizalmat kell merítenünk a sikerből, ez a legfontosabb.

- Miben láttad a jelentős különbség kialakulásának okát?
Szikora: A védekezés mint mindig, most is döntő volt! Jobban védekeztünk ellenfelünknél, voltak persze hibák, de alapvetően jót nyújtott csapatunk. A hibákat majd kijavítjuk.

- Egy darabig tartotta a Csaba a lépést, de aztán állva hagytátok őket...
Szikora: Az elején elmentünk, de ott még feljöttek ránk, viszont szerencsére ezt követően már a mi lövéseink jöttek be, jól indítottunk, így folyamatosan nőtt az előnyünk.

- Több lövést is nagyon látványosan hárítottál, szinte a kezedbe ragadt a labda...
Szikora: Oda jött a labda, ahová vártam! Volt egy-két lövés, amit ugyan a nem várt oldalra lőttek, de többségében úgy voltak, ahogy készültünk, nem okoztak meglepetést.



Ökrös Csaba, a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE vezetőedzője: Az első félidő közepe, vége volt az, amikor elbizonytalanodást éreztem csapatomon. Ez volt az első jel arra, hogy akár baj is történhet. Egyszerűen a gyors indításokból nem úgy ment a labda, ahogy szerettem volna, és ahogy gyakoroltuk, a Fehérvár viszont folyamatosan élt ezzel az egyedi, norvég iskolára jellemző, kilencesre ívelt labdákkal, aminél hiába ér vissza a védő, mivel háttal van a kapunak, nagyon nehéz azt megszereznie. A kapusokra hozott szabály miatt a hálóőrök nem nagyon mernek kilépni, így az ellenfelünk rengeteg gólt szerzett ebből. A végelszámolásnál ezek a gyors indításos gólok nálunk nagyon hiányoztak. A felállt fal ellen két komoly átlövőnkre helyeztük a hangsúlyt, de Szikora Melinda ráérzett, és meg tudta állítani ezeket a lövéseket. Rengeteg technikai hibánk volt, így a második félidő elejétől nagyon kevés sanszunk maradt. Még nagyon sokat kell gyakorolnunk, ezt ez a meccs is megmutatta.

- Következő ellenfeletek a Debrecen. Mi a cél arra a meccsre?
Ökrös: Győzelem minden áron! Otthon kell tartanunk a pontokat!



Pål Oldrup Jensen, a Fehérvár KC vezetőedzője: A védekezés tekintetében nagyon jó meccset játszottunk. A lányok végigharcolták a mérkőzést, és úgy éreztem, hogy ez a meccs előrehaladtával egyre nagyobb önbizalmat adott nekünk. Nagyon lényeges volt, hogy a lányok fegyelmezettek voltak, és végrehajtották azt, amit megbeszéltünk, és amit előre elterveztünk.

- 8-7 után sorozatban négy gólt szereztetek, és nem is engedtétek ki ezt követően az irányítást a kezetekből. Mik voltak a legfontosabb tényezői a nagy előny kiharcolásának?
Jensen: Jó védekezés, kemény munka és fegyelem jellemezte a játékunkat, és segített bennünket abban, hogy megnyugtató előnyre tegyünk szert.

- A lányok mennyire feleltek meg az elvárásaidnak?
Jensen: Minden elvárásomnak megfeleltek, nem is álmodtam arról, hogy a Békéscsabát nyolc góllal legyőzzük. Jó csapat az ellenfelünk, amely az egész szezon folyamán harcban lesz velünk – azaz a több helyen is megváltoztatott játékrendben játszó csapatunkkal, amelyiknek még sok munkával tovább kell javulnia – így a látottak felül is múlták az elvárásaimat.

- Mennyire volt különleges az első külföldi bajnokidat edzőként megélni és megnyerni?
Jensen: Különleges érzés volt, már jó ideje nem izgultam ennyire mérkőzés előtt. A kommunikációs helyzet, játékrend, elvárások, szurkolók – minden új volt számomra. Természetesen bíztam a győzelemben, de hogy azt így érjük el, azt még csak nem is reméltem. A lányok és a klubunk miatt is nagyon örülök a győzelmünknek. Most ezt a sikerélményt jól kell tudnunk használni; ebből merítve kell a szorgalomra, fegyelemre és az örömre építenünk az önbizalmunk további növelését. Ez a meccs azonban már történelem; a következő feladat, a Vác elleni mérkőzés számít mostantól!

Forrás: www.fkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi