Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Románián keresztül juthatunk a négybe

2012. augusztus 23. 12:52 © handball.hu

Veretlenül menetelt az ifjúsági világbajnokság negyeddöntőjéig a magyar válogatott. Az együttes szövetségi kapitánya, Danyi Gábor a handball.hu-nak értékelte a csapat eddigi teljesítményét, és kitért az esti, Románia elleni negyeddöntőre is.

Románián keresztül juthatunk a négybe
"A csoportelsőség önmagáért beszél, de a mutatott játékunkban még van kívánnivaló, hiszen a hollandok elleni mérkőzés nagyon nem sikerült. Ugyanakkor a horvátok elleni nyitómeccs, és a legutolsó csoportmeccs a svédek ellen - és ott elsősorban a védekezésünk - pedig annyival a várakozások fölött volt, hogy inkább ezeket érdemes megjegyezni, és persze azt, hogy még veretlenek vagyunk. Paraguayt nem megbántva, de azt az eredményt azért a helyén kell kezelni. Ma egy igen komoly mérkőzésünk lesz a román válogatottal, aki óriási fizikai fölényben van, de nekimegyünk. Az a fajta hozzáállás, csapatszellem és küzdeni tudás, ami eddig is jellemzett minket, pótolhatja azt, hogy esetleg alacsonyabbak, vagy könnyebbek vagyunk" - fogalmazott Danyi Gábor, az ifi válogatott szövetségi kapitánya.

handball.hu: Milyen típusú taktikát vársz a románoktól?
Danyi: Természetesen láttuk az oroszok és a montenegróiak elleni mérkőzésüket, ezeket kielemeztük, a velünk lévő stáb nagyon sokat segített. A románok egy igazán racionális kézilabdát játszanak. Nem csinálnak nagyon extra, több passzos figurákat, hanem inkább a fizikumra és az egy-egy elleni játékra, valamint a hihetetlen lövőerőre alapul a kézilabdájuk. Nyilván azért készülünk, hogy ha megvárjuk őket, és felvesszük ezt a birkózást, abban szerintem ők jobbak lesznek. Próbálunk egy olyasfajta védekezéssel előrukkolni, mint a svédek ellen, hogy ne hagyjunk nekik nagy területet. Egy mérsékelten nyitott védelemre gondolok, mert hozzáteszem, hogy a beállójuk a torna talán legjobbja a posztján. Mindenféleképpen ismét szükség van egy átlag feletti kapusteljesítményre is, amelyből megpróbálunk gyorsan kontrázni, mert az szintén a mi csapatunk jellemzője.

handball.hu: Milyen önbizalommal léptek pályára a csoportelsőség megszerzését követően, vagy éppen azután, hogy a svédek több mint húsz percig nem tudtak gólt lőni ellenünk?
Danyi: Mindenképpen mindegyik adott önbizalmat nekünk. Természetesen ezt is a helyén kell kezelni, tehát hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. A veretlenség önmagáért beszélő, szubjektív tény, emellett igen meggyőző a gólkülönbségünk is, és az, hogy több mint húsz percig nem kapunk gólt a világ élvonalába tartozó svéd együttestől, annak önbizalmat, és nem elbizakodottságot kell adnia. Ma azzal kezdtem a lányoknak, hogy ha meg akarjuk ismételni közel ezt - és persze nem pontosan ezt, mert ez egy elég extra helyzet volt -, akkor ezért legalább ennyit kell tennünk, és legalább ennyi energiát kell mozgósítanunk. Biztos vagyok benne, hogy az akarattal és a hittel nem lesz gond.

handball.hu: Milyen célt tűztetek ki a vb előtt?
Danyi: Tavaly az Eb-n negyedikek lettünk Brnóban. Nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, de az egyik legjobb játékosunk a kora miatt nem tarthatott velünk, ő Tóth Gabi. Ez az új szabály a torna előtt két nappal derült ki. Gabi még nem töltötte be a tizenhatodik életévét. Az az érdekes, hogy az olimpián, vagy felnőtt vb-n játszhatna, viszont az ifi Eb-n nem. Ez a szabály önmagát minősíti. A lányoktól azt kértem, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy Gabika nincs itt, hanem érte is harcoljunk, mindenki tegyen annyival többet. A csoportból továbbjutottunk, ráadásul így, ez valamilyen szinten elvárható volt. A tavalyi negyedik hely után kiváló lenne ezt a helyezést megismételni itt, a világbajnokságon is, de nyilvánvalóan nem állunk meg, próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni!

handball.hu: Mivel töltöttétek a szerdai szünnapot, edzéssel, vagy kikapcsolódással?
Danyi: A vb előtt öt hetet készültünk, és most is a holtponton vagyunk, de nem csak mi, és ez nem panasz, hanem tény. Vannak olyan napok, amiket pihenéssel töltünk, és nem is a kézilabdával kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy kicsit felfrissüljenek és kikapcsolódjanak a lányok. Van a kézilabdán kívül más is, és erre most van is lehetőségünk, mert Podgoricából átutaztunk ide, Barba, ahol egy gyönyörű tengerparti üdülőhelyen vagyunk. Tegnap a lepakolás után le is mentünk a partra egy kicsit fürödni, ezt nyilván nem úgy kell érteni, hogy három órán keresztül kint feküdtünk a napon, hogy szénné égjünk. Szerencsére rengeteg szülő is itt van velünk, ami nagyon sokat segít a gyerekeknek, mind a jelenlétük, mind pedig a fantasztikus szurkolásuk. Természetesen edzettünk is, de ezek nem olyan jellegű tréningek, hanem inkább frissítőek. Csütörtökön délelőtt pedig taktikai értekezlet volt, délután pedig nekiugrunk a románoknak.



IV. ifjúsági nőikézilabda-vb, negyeddöntők

18.15 Magyarország U18 - Románia U18
18.15 Japán U18 - Dánia U18
20.30 Oroszország U18 - Svédország U18
20.30 Franciaország U18 - Norvégia U18

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi