Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Egy csapat értékmérője a győzelem"

2012. március 31. 7:46

A bajnoki alapszakasz utolsó fordulójához pont úgy érkeztünk el, hogy az előrehozott és eltolt egy-egy meccsnek már nagy beleszólása nem lehet a sorrendbe. A szombaton rendezendő négy találkozónak viszont annál inkább...

"Egy csapat értékmérője a győzelem"
NB I., alapszakasz, 22. forduló

Váci NKSE - Alcoa FKC
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Az Alcoa FKC nincs könnyű helyzetben, hiszen a tabellán három hellyel előtte álló, hét ponttal többet gyűjtő Váchoz látogat, és nem számít a mérkőzés esélyesének. Eközben létfontosságú számára, hogy ne szerezzen kevesebb pontot, mint vele egy időben a Békéscsaba a Veszprém ellen.

A csabaiak a nagy riválisok a nyolc közé kerülésért, jelenleg egy ponttal előzik meg őket Triscsukék a nyolcadik helyen - vagyis akkor maradhatnak biztosan a középmezőnyben, ha nyernek, vagy ha ugyanannyi pontot szereznek, mint a lilák. A Vácot otthon legyőzték a fehérváriak, nincsenek hatalmas távolságban tőlük a játéktudást, szervezettséget tekintve. Motiváltabbnak pedig biztos motiváltabbak lesznek, hiszen a váciak már nem juthatnak eredeti tervük szerint a négy közé, talán kedvetlenné is váltak emiatt. Konkoly Csaba azt mondja, nem is gondolkodott alsóházi rájátszásban, a klubvezető Balássi Imre szerint pedig, ha becsúsznak a középső négybe, a rájátszásban már a nemzetközi kupaszereplést is kiharcolhatják.

Forrás: www.szekesfehervar.hu



NB I., alapszakasz, 22. forduló

Siófok KC-Galerius Fürdő - UKSE Szekszárd
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Ács Zsolt, Báder Róbert

A szezon előtt, illetve a szezon során többször elhangzott, hogy az SKC a 3-6. hely valamelyikét szeretné megkaparintani, s jelenleg úgy tűnik, hogy a legnagyobb álmot sikerül megvalósítani, hiszen az együttes stabilan áll(t) a harmadik pozícióban. Ám időközben a balatoni botlást - botlásokat remekül használta ki az ÉTV-Érdi VSE, s egyenlített a pontok (26) számában. Vagyis ahhoz, hogy a Siófok a bronzérmes helyen léphessen a bajnoki elődöntőbe, mindenképpen le kell győzni az UKSE Szekszárd alakulatát. Ennek tükrében és szellemében készülnek a lányok a hétvégi megmérettetésre. Az már más kérdés, hogy továbbra sem éppen optimális állapotban, hiszen az elmúlt hét során a térdműtét után lévő Kovács Adrienn, illetve Mörtel Renáta mellett a betegséggel bajlódó Bódi Bernadett sem tréningezett, s a hét második felében Takács Dóra is betegség miatt hiányzott. Ezekből kifolyólag Imre Vilmos keretét három junior korú (Erdős Diána, Gróf Réka, Schneider Éva) játékos egészítette ki a foglalkozások során, melyekről válogatott kötelezettségei miatt Karoline Helena De Souza és Herr Orsolya is hiányzott.

A szekszárdi sárga-kékek bizakodva, biztos bent maradási reményekkel vágtak neki a 2011/2012-s évadnak, és e célhoz a keretet is megerősítették, de ezzel szemben a várt eredmények mégiscsak elmaradtak. Ez azt jelenti, hogy az UKSE jelenleg a sereghajtó pozíciójában állomásozik hét megszerzett ponttal. A tabellára pillantva megállapítható tehát, hogy Kovács Jenő tanítványainak vérmes reményei nem lehetnek már, de egy esetleges Siófokon megszerzett sikerrel még végezhetnének a tizenegyedik helyen, s ezzel kettő egységet vihetnének a rájátszásba. Mondani sem kell, hogy minden pontnak hatalmas jelentősége van, hiszen az anyagi nehézségek miatt az élvonaltól búcsúzó Veszprém Barabás KC mellett már csak egyetlen alakulat köszön el az első osztálytól.

Az erőviszonyokat figyelembe véve viszont megállapítható, hogy az esélyesség terhe abszolút a hazaiak vállát nyomja. Az SKC egyértelműen arra készül, hogy igazolja az esélyeket, ezzel együtt pedig otthon tartsa a létfontosságú két pontot, hiszen csak ebben az esetben végezhet biztosan az alapszakasz harmadik helyén. Ez pedig azt jelentené, hogy Imre Vilmos tanítványai az FTC ellenében vívhatnák a bajnoki elődöntő két győzelemig tartó párharcát.

Forrás: www.siofokkc.hu



NB I., alapszakasz, 22. forduló

Veszprém Barabás KC - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Veszprém, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Alig ocsúdtak fel a csapat szimpatizánsai az elmúlt hét aggasztó híre után – sajtótájékoztató keretében jelentette be Barabás Árpád klubtulajdonos, hogy a VBKC ősszel nem indul az élvonalban –, máris bajnoki mérkőzésen kell pályára lépniük a veszprémi lányoknak.

Az alapszakasz utolsó meccsén a vendégük a rapszodikus teljesítményt nyújtó Békéscsaba lesz, akinek nyernie kell ahhoz, hogy megcsípje a középházat, és egyben a kiesés szempontjából biztonságot jelentő nyolcadik helyet a székesfehérvári Alcoa FKC-val szemben, akinek nem lesz könnyű dolga hazai pályán a Vác ellen.

A Békéscsabán tehát nem fog múlni a kiélezett csata, kérdés, hogy a veszprémiek túl tudják-e tenni magukat a csapat jövőjét érintő híreken. Biztosan nem könnyű motivációt meríteni, de emelt fővel végig kell csinálni a szezont, és bizonyítani a szurkolók és a szakemberek felé a profi és sportszerű hozzáállást.

Kovács Péter, a lila-fehérek vezetőedzője a találkozó esélyeiről: "Célunk a nyolc közé jutás, de a Kiskunhalas elleni váratlan vereség után már nem csak a mi kezünkben van a döntés. Az elmúlt két hétben többen hiányoztak a csapatból, hiszen Jasna Toskovics a montenegrói válogatottban szerepelt, míg Gávai Szonja a junior válogatottnál gyakorolt. A jó erőkből álló Veszprém ellen hazai pályán úgy értünk el döntetlent, hogy a válogatott átlövő Bulath nem szerepelt, most ő is ott lesz a pályán. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen a lányok mindent megtesznek majd a jó eredmény elérése érdekében. Az irányító Kamper Olívia már felépült, tagja lesz a Veszprém elleni keretnek. Tóth Kata a héten fájlalta a hátát, remélem vállalni tudja a játékot" - fogalmazott.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu, www.beol.hu



NB I., alapszakasz, 22. forduló

ÉTV-Érdi VSE - DVSC-FÓRUM
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Az Érd két jobbszélsőjének, beállósának és vezetőedzőjének szavai az utolsó alapszakasz-mérkőzés előtt:

Tamás Krisztina: Minden meccsre ugyanúgy készülünk, és ugyanolyan fontos számunkra, csak most plusz energiákkal, felszabadulva játszhatunk. Fontos, hogy odafigyelve, a saját stílusunkban, a hibáinkat kijavítva játsszunk – ugyanis bajnoki elődöntőre készülhetünk. A klub részéről is elvárás, hogy megnyerjük a találkozót, és mi is bizonyítani szeretnénk a szurkolóinknak.

Török Petra: Felszabadultan kézilabdázhatunk, a saját játékunkat éles körülmények között gyakorolhatjuk, hiszen nagy feladatok várnak még ránk a szezonban. Ha szombaton nyerünk, akkor csak a két zöld-fehér csapattól veszítettünk pontot idén, az elődöntős helyezésünk jogosságához nem férhet kétség. Mindenképp a győzelemre hajtunk, hogy visszavágjunk az őszi szoros idegenbeli kudarcért.

Sara Vukčević: Ki kell javítanunk a Fehérvár elleni hibáinkat, mert ott nem működött jól a védekezésünk, ráadásul sok lerohanásgólt kaptunk. Ez jó alkalom, hogy bizonyítsuk, milyen csapat is vagyunk valójában. A maximumot kell nyújtanunk, hogy megfelelő formában maradhassunk. Nem becsüljük le az ellenfelet a nála időközben bekövetkezett változások ellenére sem.

Szabó Edina: Maximális koncentráltságot, fegyelmezettséget és intenzitást várok el a csapat minden játékosától a következő mérkőzésünkön. Az élsportolónak és egy csapatnak az egyetlen értékmérője a győzelem, és ezért mindent meg fogunk tenni a szombati mérkőzésen. A játékosok a pályán, a stáb a pálya szélén, a szurkolók pedig, reméljük, a tribünön nyújtanak majd emlékezetes és eredményes teljesítményt.

A nőikézilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Siófok elleni bravúros sikerrel, valamint a Kiskunhalas csabai győzelmével eldőlt, a DVSC-FÓRUM mindenképpen az 5-8. helyért játszhat majd a rájátszásban. A záró kör tétje, hogy a Loki a hetedik vagy a nyolcadik pozícióból vág neki a rájátszásnak. Ha nyer, vagy pontot szerez a csapat Érden, a többi eredménytől függetlenül hetedik lesz. A papírforma szerint akkor sem csúszik lejjebb, ha kikap, mert ahhoz a Fehérvárnak győznie kéne Vácon.

Az utolsó forduló tétje tulajdonképpen egy pont. Az alapszakasz 5-8. helyezettjei ugyanis 4, 3, 2, illetve 1 bónuszponttal indulva játszanak hatfordulós rájátszást ligarendszerben, azaz mindenkivel oda-vissza. Az Érd persze nem adja meg magát a Lokinak, hiszen a csapat története során először éremért küzdhet a bajnokságban. Az érdiek két szezonnal korábban még az NB I/B-ben szerepeltek, tavaly – már az első osztályban – a kilencedik helyen végeztek, és most még előrébb léptek. Szabó Edina vezetőedzővel az építkezés meghozta az eredményét.

Forrás: www.etvkezilabda.hu, www.civishir.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi