Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Öt meccs szombaton

2012. január 28. 9:45

A bajnokság alapszakaszának tizenhatodik fordulójából szombaton öt találkozó kerül megrendezésre. A Vác - Ferencváros rangadót az RTL Klub csatorna ÉLŐben közvetíti.

Öt meccs szombaton
NB I., alapszakasz, 16. forduló

Váci NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria
12.45, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: RTL Klub

Szombaton a bajnokság tizenhatodik fordulójában Vácra látogat az FTC-Rail Cargo Hungaria. Most is a győzelem a célja a zöld-fehéreknek, folytatva a Székesfehérváron újrakezdett menetelést a bajnoki elődöntő felé.

Így vélekedett a Ferencváros kapusa, Alena Abramovics: "Az utolsó meccs a Veszprém ellen a Magyar Kupában nehéz volt. Annak ellenére, hogy tizenegy góllal nyertünk, nem voltam elégedett. Pedig előtte az Érd ellen már jó játékot mutattunk. Úgy látom, eddig nagyon hullámzó a játékunk a szezonban. Most a Vác ellen sem lesz könnyű győznünk, hiszen tavaly is nehéz mérkőzéseket játszottunk ott. Ha meg tudjuk valósítani, amit Gábor mond, akkor könnyebb meccs lehet. Koncentrálnunk kell, és egységesen, csapatként játszani."

"Nehéz meccsre számítok, hiszen jó a váci csapat. Össze kell szednünk magunkat mind védekezésben, mind támadásban, hogy győzni tudjunk. Nem szabad kiengednünk, hanem végig jó játékot kell mutatnunk. Tavaly kétszer kikaptunk ott, és habár hazai környezetben jobb játszani, mint idegenben, Vácra mindig sok szurkolónk elkísér minket, így remélem olyan lesz, mintha otthon játszanánk" - fogalmazott a Fradi szélsője, Szarka Adrienn.

Forrás: www.ftckezilabda.hu



Alcoa FKC - UKSE Szekszárd
18.00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

Az Alcoa FKC az NB I jelenlegi mezőnyének egyetlen olyan csapatát fogadja a Köfém Sportcsarnokban, amely ellen százszázalékos a mérlege. Az első osztályban második szezonját töltő UKSE Szekszárd ugyanakkor az idén már néhány figyelemre méltó eredménnyel büszkélkedhet, és keretükben szerepel Borbás Rita, valamint Triffa Ágnes is.

Az FKC nehéz, hárommeccses sorozata után – melynek során a Veszprém, az FTC és a Siófok is legyőzte a fehérváriakat – Siti Bea, az Alcoa FKC másodedzője ezúttal kötelezőnek tartja, hogy csapata nyertesen hagyja el szombaton a Köfém Sportcsarnok parkettjét:

„Ha matematikailag tekintünk a Szekszárd elleni bajnokira, akkor ezúttal tényleg kötelező számunkra a győzelem, hiszen mindenképpen szükségünk van a két pontra ahhoz, hogy továbbra is a saját kezünkbe tartsuk a sorsunk a középházi rájátszásba kerülést illetően. Gyakorlati oldalról is elvárás a csapatunkkal szemben, hogy a két csapat dinamikája közötti különbségből fakadó előnyünket a pályán győzelem formájában tudjuk realizálni!“

Forrás: www.fkc.hu



ÉTV-Érdi VSE - Siófok KC-Galerius Fürdő
18.00, Érd, Batthyány Ált. Isk.
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

Rangadót játszanak Érden, de előtte még a főszereplők megszólalnak, és elmondják véleményüket a szombati mérkőzésről:

Az Érd vezetőedzője, Szabó Edina: "Csapatunk motivált és ambíciókkal teli játékosokból áll. A siófoki elleni mérkőzésen taktikailag fegyelmezett, de lelkes, megalkuvást nem tűrő és a harcot felvállaló játékkal tudunk eredményesek lenni. Ebben segít a csapattal együtt küzdő és szerencsére egyre hangosabb közönségünk támogatása."

Kisfaludy Anett gondolatai a mérkőzés előtt: "Rengeteget videóztunk a héten, egyénileg is és taktikailag is felkészültünk az ellenfélből. Igyekeztünk összerakni a védekezésünket, hogy újra olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel mérkőzést nyerhetünk. Nagyon rutinos kapusa van a siófokiaknak, ezért koncentráltan, odafigyelve kell a helyzeteket értékesítenünk."

Szekeres Klára, a védelem és egyre inkább a támadás egyik alapembere: "Nagyon felfokozott hangulatban várjuk a mérkőzést, mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, ha sikerül is megoldanunk a pályán, akkor győzhetünk. Védekezésben is a saját játékunkat próbáljuk játszani, javítanunk kell a Fradi ellen látottakhoz képest. A Siófok kiváló csapat, remek játékosokkal és edzővel – azt tapasztaltuk idegenben, hogy hasonló játékerőt képviselnek, mint mi, ezért itthon nagyon kell küzdenünk, hogy újabb sikert érhessünk el."

"Korábban nyilatkoztam már, hogy az Érd eredményei csalókák, hiszen valamennyi rangadóját idegenben vívta az ősz folyamán" - mondta Imre Vilmos, a Siófok szakmai igazgatója. "Ezek a találkozok nyilván a tavasz során hazai környezetben várnak rájuk, de számítottam is arra, hogy az érdiek riválisaink lesznek a négy közé jutás szempontjából. Azt fogalmaztam meg magamban, hogy vannak kis és nagy lépések vannak a négy közé jutásért, mi szombat este nagy lépést tehetünk e cél felé, ugyanakkor látni kell, hogy az Érd hazai környezetben hozta a rangadóit. Borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk megragadni az esélyeinket, s amennyiben jó csapatjátékot nyújtunk, jól védekezünk, és nem utolsó sorban jó százalékban értékesítjük a helyzeteinket, nem vagyunk esélytelenek."

Forrás: www.etvkezilabda.hu, www.siofokkc.hu



Kiskunhalas NKSE - Veszprém Barabás KC
18.00, Kiskunhalas, Vári Szabó István Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

A sereghajtó otthonában lép pályára Gyurka János csapata szombat este. A vendégeknek nem szabad lebecsülniük a soron következő ellenfelet, hiszen az őszi, veszprémi mérkőzésen is sok borsot tört az orruk alá, és csak a végjátékban sikerült kiharcolni a győzelmet. A Kiskunhalas nem számít könnyű ellenfélnek, megizzadt már ellene az Érd, a Siófok és a Fehérvár is. A veszprémi csapat vezére, Bulath Anita talpsérülése miatt biztosan nem léphet pályára, Juhász Gabriella orrcsont törése miatt nem százszázalékos, és kérdéses a betegséggel küszködő Földes Viktória és Farkas Vera játéka is.

"A Kiskunhalas egy kellemetlen ellenfél, sok csapat dolgát megnehezítette már, nem számítok könnyű mérkőzésre. Kevés pontjuk van, de sok szoros meccset játszottak, otthon veszélyesek lehetnek. Koncentrált, fegyelmezett játékot kell játszanunk, hiányozni fog több húzó játékosunk, de arra lehet építeni, amit a Ferencváros ellen láttunk. Hornyák Dóra 14 gólja nemes dolog volt, ő betegségből jött vissza, bízom benne, hogy fel tud töltődni szombatig. Szeretnénk elhozni a pontokat, és visszavágni a szoros hazai meccsért. Nem lesz egyszerű dolog, de bizakodóak vagyunk" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - DVSC-FÓRUM
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

Kovács Péter, a Békéscsaba trénere: "Ebben az évben a Győr és mi vagyunk egyedül veretlenek az NB I-ben. Az elmúlt négy fordulóban hét pontot gyűjtöttünk, szombaton a Debrecen ellen győzelmet várunk. A Loki után három nappal a Győr következik, majd a spanyol Mar Alicante elleni két EHF-kupa találkozó. A spanyol kézilabda a világ élvonalába tartozik, a decemberi női vébén harmadikok lettek. Kemény mérkőzéseket, de továbbjutást várok."

"Szombati riválisunk nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, sok meccsen volt balszerencséje, de ahogy az várható volt, összeszedte magát, s az utóbbi időszakban értékes sikereket aratott. Ilyen volt a Fradi legyőzése, a siófoki pontszerzés, vagy a Dunaújváros otthonában aratott magabiztos győzelem. A lilák jó szériában vannak, s ellenünk is folytatni akarják pozitív sorozatukat, hiszen immáron belátható távolságban vannak a középmezőnybeli rájátszáshoz. Ugyanakkor a mi lányaink is minden dicséretet megérdemelnek sikereikért, ezekből az élményekből kell táplálkozniuk a folytatásban, hogy az alapszakasz végéig még egy bravúrt produkáljanak. Jelenleg a Békéscsaba tapasztaltabb, erősebb csapat nálunk, ám ez a meccs mindig rangadó, az volt ősszel is, amikor a viharsarkiak úgy érkeztek hozzánk, hogy mindössze egy pontot szereztek. Nagy gonddal készülünk a meccsre, s bízom benne, hogy fiatal játékosaim felnőnek a rangadó színvonalához. Van miből erőt merítenünk, hiszen a Halas ellen ötgólos hátrányból álltunk talpra, ez erőt, tartást feltételez. A Békéscsaba az esélyesebb, nekik mindenképpen nyerniük kell, s ez terhet is jelenthet" - fogalmazott Köstner Vilmos, a vendégek edzője.

Három hónapos kényszerpihenő után a héten elkezdte az edzéseket Király Annamária, aki Békéscsabán már szerepel a DVSC-FÓRUM keretében. Szintén a Lokihoz kapcsolódó hír, hogy három játékos aláírta új szerződését: Makai Veronika három és fél évre, Kazai Anita és Dakos Noémi pedig másfél-másfél évre kötelezte el magát.

Forrás: www.elorenkse.hu, www.dvsckezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi