Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Megszorítható-e a Győr?

2012. január 11. 8:16

Szerdán teljes fordulót rendeznek a bajnokságban. A nap mérkőzésén az FTC a bajnok Győrt fogadja. Ezen kívül Vác - DVSC, Siófok - Békéscsaba, Kiskunhalas - Érd, Veszprém - Alcoa és Szekszárd - Dunaújváros találkozókra is sor kerül.

Megszorítható-e a Győr?
NB I., 13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC
18.15 Főtáv FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
ÉLŐben: SportKlub







Váci NKSE - DVSC-FÓRUM
16.00 Váci Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Natkai Norbert, Szalay Zoltán

Az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára Vácon a lokista lányok szerda délután. A szombati Szekszárd-verésnek a mai napig vannak hullámai, a debreceni drukkerek még mindig örömmel hozzák fel témaként a Loki legutóbbi bajnokiját. Így nem csoda, hogy a debreceniek öltözőjében is remek a hangulat.

"Egy kiváló játékkal elért győzelemről beszélünk, ezért olyan hangos a visszhangja. Olyan eredményt értek el a lányok, ami idáig még nem volt jellemző az életükben, éppen ezért amikor elemeztük a találkozót, nagy dicséreteket kaptak. Ez a diadal kihatással lehet a pályájukra" – szólt az elismerés hangján Köstner Vilmos, a DVSC-Fórum vezetőedzője.

Sokáig nem ülhettek a babérjaikon az ifjú hölgyek, ugyanis szerdán 16 órától Vácon lesz jelenése a Lokinak bajnoki összecsapáson. A találkozó egyik nagy kérdése, hogy az a lendület, ami jellemezte a DVSC játékát a Szekszárd ellen hazai pályán, kitart-e a hétközi meccsig?

"Emberi és szakmai korlátai is lehetnek a lendületnek, viszont az a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy jó lelki és fizikai állapotban van a gárda. Nem szabad elfelejteni, hogy a Vác egészen más kategóriát képvisel, mint a Szekszárd, hiszen előbbi a dobogóért küzd, míg utóbbi a kiesés elkerüléséért hajt. Az sem mindegy, hogy idegenben kell most bizonyítanunk. Tudatosítottuk a lányokban, hogy nem mi vagyunk a találkozó favoritjai, így az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatnak a Duna-parti városban" – fogalmazott a debreceni mester, aki elmondta, már akkor elégedett lesz, ha a hét végén mutatott játék tovább tart a csapatnál, még akkor is, ha ez eredményben nem biztos, hogy megmutatkozik.

Köstner Vilmos az ellenfelet elemezve kiemelte, a Vác szeptemberben győztesen távozott a Hódosból, leckét adva a DVSC-nek. Tápai Szabináék ősszel ragyogóan és eredményesen játszottak, nem véletlenül állnak jelenleg a táblázat 4. helyén, ám produkciójukban visszaesés tapasztalható az utóbbi időkben. Ettől függetlenül nehéz ellenfél az Uhrakovát, Tápait, Klivinyit és Barjánt is a soraiban tudó rivális, hiszen jól cseleznek és nagy küzdők. A Loki vezetőedzője azt is elárulta, kisebb sérülések voltak a csapatánál, ám vélhetően mindenkire számíthat majd a szerdai összecsapáson.

Forrás: www.haon.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00 Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás

Nagyszerű győzelemmel kezdte a 2012-es esztendőt az ezer sebből vérző Siófok KC-Galerius Fürdő, hiszen a csapat a nehézségek ellenére is biztosan, igazi csapatként gyűjtötte be a két pontot Dunaújvárosban. A következő akadály a viharsarki lila-fehér alakulat lesz, amely mélyrepüléssel kezdte a szezont, ám a hatodik fordulót követő edzőváltás óta elindult felfelé, hiszen öt mérkőzésből hármat is megnyert.

"A szezon elején említettem, hogy nagyon sok olyan csapat van, amelyik odaérhet a 3-6. hely valamelyikére, s én a Békéscsabát is ebbe a kategóriába soroltam" - vélekedett Imre Vilmos, a Siófok szakmai igazgatója. "Úgy gondolom, hogy a lila-fehérek ezt az utóbbi időszakban bizonyítják is. Véleményem szerint több olyan együttes is van, amely számára kellett egy fél év, mire összeállt a játéka. Ilyen az Érd, a Békéscsaba, s még Veszprém csapatjátékában is várható javulás, azaz, az igazán nagy izgalmak még ezután következnek. Ugyanakkor ettől függetlenül bármennyire is tiszteljük szerdai ellenfelünk eredményeit, tudjuk, hogy feljövőben vannak, de mindenképpen itthon szeretnénk tartani a két pontot, mert az idegenben szerzett egységek akkor érnek igazán sokat, ha a hazai, úgymond kötelező győzelmek begyűjtésre kerülnek. Nyilván a szerdai is egy ilyen mérkőzés lesz, de mindig hangsúlyoztam, hogy a kötelezők a legnehezebbek, ez ebben az esetben is így van, hiszen a lila-fehérek a Ferencváros legyőzésével, valamint az utóbbi fordulókban egyaránt bizonyították, hogy szeretnének feljebb kapaszkodni. Nem egy alsóházi együttesről van szó, kemény csatára van kilátás, de erre fel vagyunk készülve."

Érdekesség, hogy az évek során e párharc tekintetében egyértelműen a csabaiak számítottak esélyesnek, ám ezzel szemben Siófokon még soha nem nyertek élvonalbeli mérkőzést, hiszen a 2009/2010-es szezonban 25-25 született, míg a 2010/2011-es pontvadászatban az SKC 25-24 arányban diadalmaskodott. Ami viszont szembetűnő és leszögezhető, hogy a felek lényegben minden alkalommal komoly, a végletekig kiélezett csatát vívtak egymással, valami hasonlóra a szerda estével kapcsolatosan is érdemes lenne fogadni.

"Nagyon bízom benne, hogy valamivel megnyugtatóbb lesz ezúttal a végjáték, bár, mi edzők ezért vagyunk, hogy ilyen kiélezett szituációkban is próbáljuk segíteni a csapatunkat" - elemezte a helyzetet Imre Vilmos. "Viszont azt látni kell, hogy a lányok mindig tartogatnak meglepetéseket, gondolok itt éppen a dunaújvárosi találkozóra is, melyen az ötvenharmadik perc környékén úgy éreztem, hogy megnyertük a mérkőzést, de mégsem lehetett hátradőlni. Ez is egy ilyen, várhatóan a végsőkig kiélezett csata lesz. Ellenfelünk a gyengébb kezdés után mindent elkövet azért, hogy a lehető legtöbbet és legjobbat hozza ki magából, ez minden bizonnyal Siófokon is így lesz. Az tény, hogy nekünk van több veszítenivalónk, hiszen ha a végelszámolásnál is a legjobb négy között akarunk lenni, akkor azért ilyen találkozókat, mint a szerdai, hozni kell."

Forrás: www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás KC - Alcoa FKC
18.00 Veszprém, Városi sportcsarnok
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

Az Alcoa FKC szerdán 18 órakor a Veszprém Barabás KC vendégeként lép pályára a bajnokság 13. fordulójában. Hogy kinek kedvez majd a játéknap sorszáma, azt elore nem tudni, de az előjelek tekintetében a fehérváriaknak nem hozott szerencsét: a keret több mint felét döntötte le a járványos hasmenés. Pedig eddig mind a négy veszprémi tétmérkőzéséről győztesen tért haza az FKC...

Tilinger Tamara, az Alcoa FKC irányítója így vélekedett: "Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a szombati bajnoki óta már körülbelül tízen megbetegedtek! Hétfőn már csak heten edzettünk, és úgy vágunk neki a veszprémi meccsnek, hogy jelenleg nincs Vaszari Virág, Szikora Melinda, Horváth Bernadett, Bízik Bogi és a fiatalok is elkapták ezt a hányásos-hasmenéses vírust. Én még egyelőre állom a sarat, bízom benne, hogy nem fogok lebetegedni, jól érzem magam, kitartok! A Veszprém egyébként is nagyon jó csapat, és most alaposan megfogyatkozva kell ellenünk helytállnunk, de remélem, hogy így is jó eredményt tudunk elérni. Ráadásul az őszi meccseink óta leszerződtették Hornyák Dórát, aki több poszton is bevethető, és biztosan sokat jelent nekik, mert így jobban tudja forgatni csapatát Gyurka János. Nekünk mindenkire készülnünk kell! Egy olyan játékkal, mint amit a Vác ellen produkáltunk, sikeresek lehetünk Veszprémben is. Mindennek meg kell találnunk a pozitív oldalát: felszabadultan játszhatunk, mert nagyon kevesen vagyunk."

Így fogalmazott Szikora Melinda, az Alcoa FKC kapusa: "Van egy igen intelligens és nagyon jó kezű irányítójuk Bulath Anita személyében, aki általában a hátára veszi a csapatot. Az ő semlegesítése lesz az elsődleges feladat, igaz, ezt az őszi, itthoni két meccsen csak hellyel-közzel tudtuk megoldani. Természetesen rajta kívül is van még néhány olyan játékosuk, akire figyelnünk kell, de mindenképpen Bulath a kulcs. A mi részünkről az lehet célravezető, ha koncentráltan, csapatként játszunk. Védekezésben nagyon keménynek kell lennünk, mert amikor nem kapunk gólt, akkor gyors lerohanásokból komoly előnyt szerezhetünk."

Forrás: www.fkc.hu



UKSE Szekszárd - Dunaújvárosi Regale Klíma
18.00 Szekszárd, Városi sportközpont
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás

Az idei szezonban eddig mindössze egyetlen sikert aratott a DNKS női kézilabda csapata, mely ahhoz a szekszárdi együtteshez látogat ma este hat órától, melyet a bajnokság előtt mindenképpen a Dunaújváros mögé prognosztizáltak a sportág szerelmesei.

Ehhez képest az UKSE öt szerzett ponttal áll jelenleg a tabella tizedik helyén, vagyis két egységgel többet gyűjtött az idényben még csak egy győzelemnél járó DNKS gárdájánál. Mondhatjuk azt is, hogy kétpontos előnyét annak is köszönheti a Szekszárd, hogy az idei szezon második bajnoki fordulójában, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban tudta legyőzni Ferlingéket 31-32-re úgy, hogy a hazaiak rettentő gyenge napot fogtak ki, míg a szekszárdiaknak gyakorlatilag minden bejött azon a találkozón.

Bőven van tehát oka a visszavágásra az újvárosiaknak, mely számára azért is létfontosságú a mai összecsapás, mert egy esetleges sikerrel utolérné mai vendéglátóját, ami rendkívül fontos lenne a már szinte biztosra vehető alsóházi rájátszás szempontjából. A vendégek természetesen nagyon készülnek a mai mérkőzésre, melyen már nem léphet pályára a csapatban Gerstmár Renáta, aki tegnap távozott az együttestől. Rajta kívül azonban mindenki harcra kész, s nagy reményekkel várja a ma este hat órakor kezdődő, mindkét csapat számára rendkívül fontos találkozót.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Kiskunhalas NKSE - ÉTV-Érdi VSE
18.00 Kiskunhalas, Vári Szabó István Sportcsarnok
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi