Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Temes: Megéreztük, hogy lehet esélyünk

2011. november 11. 15:00 © handball.hu

A Hypo kiválósága, Temes Bernadett a szerdai BL-csatában öt gólt jegyzett nevelőegyesülete, a Győri ETO ellen, ezzel nagymértékben hozzájárult csapata meglevő sikeréhez. A játékos a mögötte, valamint az előtte álló feladatokról egyaránt nyilatkozott a handball.hu-nak.

Temes: Megéreztük, hogy lehet esélyünk
handball.hu: Mennyire sikerült beilleszkedned a csapatba, egyáltalán hogy érzed Magad?
Temes Bernadett: Nagyon jól érzem itt magam. Igaz, hogy az edzőn kívül csak ketten vagyunk itt magyarok, de a beilleszkedéssel egyáltalán nem volt problémánk. A brazil játékosok személyében igazán kedves embereket ismertünk meg, akik tele vannak pozitív energiával, úgyhogy jó velük dolgozni. Rajtuk kívül az osztrákokról is csak jót tudok mondani.

handball.hu: Hogyan értékelnéd a csapat pályán mutatott játékát?
Temes: Még nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy jók legyünk. Idén már nincs sok esélyünk, hogy továbbjussunk a csoportból, mert ahhoz Győrben is nyernünk kellene. Az ETO azonban elég nagy falat nekünk a szerdai mérkőzés ellenére, ahol sikerült megvernünk őket.

handball.hu: Szezon elején nagyjából ilyen teljesítményt vártál a Hypótól?
Temes: Jobban örültünk volna egy jobb kezdésnek, azaz ha már az elején sikerült volna megverni a Randerst, vagy a Metzet. Főleg itthon lehetett volna megcsípni a dán együttest, de ez sajnos nem sikerült. Későn kezdtünk el magunkhoz térni. Megvertük itthon a Metzet, aztán végül a Győrt is, így aztán most sajnáljuk igazán, hogy nem sikerült megszereznünk azt a két pontot a Randerstől.

handball.hu: Hogy látod, mi volt az a plusz, amivel meg tudtátok verni szerdán az ETO-t?
Temes: Úgy gondolom, hogy a Győr már úgy jött ide, hogy biztosan zsebükben van a két pont. Igaz, mi is úgy gondoltuk, hogy az övék lesznek a pontok. Aztán a meccs közben én is valahogy úgy éreztem, hogy talán nem tettek meg mindent érte, pedig ez mégis csak a Bajnokok Ligája. Mi pedig megéreztük, hogy lehet esélyünk, és több játékosunk is extra teljesítményt nyújtott. Két kezdőemberünk is piros lapos kiállítást kapott, ezért is mondom, hogy ez tényleg csapatmunka volt, mert mind a tizenhat lány hozzátett valamit, és a Győrt csak így lehet megverni.

handball.hu: Hová helyeznéd a Győr ellen mutatott játékodat?
Temes: Szerencsére jól sikerültek a lövéseim a meccs elején, ezután elkezdtek emberfogással kivenni a játékból, viszont így a csapattársaimnak több helye lett, hogy támadásban gólt tudjanak lőni, tehát több rés keletkezett a győri "nagyfalon".

handball.hu: Mennyire sikerült beilleszkedned a Hypo játékába? Edződ, Németh András arra panaszkodott, hogy többször kellene kapura lőnöd, hiszen lövők terén nem áll annyira jól a csapat.
Temes: Persze, én is nagyon sokszor éreztem, hogy keveset vállaltam eddig, inkább a szervezkedésben vettem részt. Bár igaz, hogy az a fő feladatom, hogy kiszolgáljam a társaimat, és gólpasszokat adjak, de egyértelműen igaza volt Andrásnak, hogy sokkal többet kellene vállalnom, hogy kapura is veszélyes legyek. Most már próbálkozni fogok, és remélem, vasárnap is sikerrel fogok járni Lundéval vagy Pálingerrel szemben.

handball.hu: Volt esetleg olyan játékelem a szerdai meccsen, ami nem sikerült túl jól, és gyakoroltátok a hét második felében?
Temes: Persze, hiszen rengeteg hibával játszottunk, de szerencsére a Győr még többel. Kielemeztük a mérkőzést, megnéztünk, hogy mit tudnánk még jobban csinálni, hogyan tudnánk az ellenfelet minél több hibára kényszeríteni. Erről többet most nem is szeretnék elmondani.

handball.hu: Azok után, hogy a Hypo teljesítménye folyamatosan javul az idei BL-szezonban, elképzelhetőnek tartasz-e egy újabb BL-bravúrt?
Temes: Egyáltalán nem feltett kezekkel fogunk oda utazni, bár a győri csarnoknak megvan a maga atmoszférája. Én biztosan nem szeretném, hogy azt mondják a vasárnapi meccs után, hogy a szerdai mérkőzés csak egy győri baki volt, úgyhogy szeretnénk helytállni.

handball.hu: Rátérve egy kicsit a magyar válogatottra: jelenleg nem szerepel a neved a válogatott névsorában. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka?
Temes: Irányító poszton szerepelek, ahol ott van Görbicz Anita, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó, úgyhogy szerintem ez a legerősebb pontja a nemzeti csapatnak, szóval nem egyszerű bekerülni. Folyamatosan teszem a dolgom itt, Ausztriában, aztán ha esetleg megtetszik a játékom a szövetségi kapitánynak, akkor talán én is kaphatok meghívót. Éppen nemrég hívták be lakótársamat, Rédei-Soós Viktóriát a keretbe, aki csak pozitívumokról beszélt, jó az edzéshangulat, kiváló feladatokat csinálnak. Igaz, hogy külföldön játszunk, de nem vagyunk olyan messze, és persze a Bajnokok Ligája azért mégis csak a Bajnokok Ligája!

handball.hu: Akkor bizonyára még jobban szeretnéd felhívni Magadra Karl Erik Bøhn figyelmét a győri visszavágón!
Temes: Persze! Motivációból nincs hiány, hiszen győri nevelés vagyok, ott kezdtem el játszani, ott szerettették meg velem a kézilabdát, sokat tanultam ott. Nagyon jó kapcsolatot ápolok a szurkolókkal is, a szerdai meccs után is odahívtak magukhoz, hogy pacsizzak velük, úgyhogy remélem, hogy Győrben sem fognak kifütyülni!



Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

Győri Audi ETO KCHypo NÖ
November 13. (vasárnap), 17.15, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Michael Johansson, Jasmin Kliko (svédek)
TV: DigiSport – ÉLŐ

A csoport másik mérkőzése:

Metz Handball - Randers HK
November 12. (szombat), 18.30, Metz
Játékvezetők: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)

Bajnokok Ligája, a C-csoport állása
1.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC5302146-125216 pont
2.Randers HK Randers HK5302143-145-26 pont
3.Metz Handball Metz Handball5203129-136-74 pont
4.Hypo NÖ Hypo NÖ5203138-150-124 pont

Németh: Ez csodával ért fel!
Brazil parádé Südstadtban
Múltidézés: Győr - Hypo
Bemutatkozik a Hypo
Németh András: Így izgalmas a munka!
Osztrák-brazil szupercsúcs

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi