Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy bajnoki hatkor

2011. október 28. 8:42

Pénteken ugyanazon időpontban, egyszerre négy találkozóval folytatódik a bajnokság hetedik fordulója. A nap rangadóját a Dunaújváros - Érd találkozó jelentheti.

Négy bajnoki hatkor
NB I., alapszakasz, 7. forduló

Dunaújvárosi Regale Klíma - ÉTV-Érdi VSE
18.00, Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Két, idegenben megvívott és elveszített találkozó után ismét hazai pályán játszik a Dunaújváros, mely ezúttal az Érd gárdáját fogadja. A találkozó rendkívül fontos a hazaiak számára, hiszen olyan együttes ellen lépnek pályára Ferlingék, mely két helyezéssel előzi meg őket, így létfontosságú lenne a győzelem megszerzése az idei szezonban még csak egy bajnoki sikernél járó Gulyás-csapat számára. Az együttes vezetőedzője természetesen bízik a győzelem megszerzésében, még akkor is, ha ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, ám a két pont megszerzéséhez bizony sok mindenben javulnia kell a gárdának.

„Az érdiek tabellán elfoglalt helyezése, valamint a mi helyzetünk miatt azt mondom, hogy nyernünk kell a mai találkozót, egyszerűen azért, mert nem engedhetünk meg magunknak újabb botlást. Ez nem lesz egyszerű, mert az Érd is jó játékosokból áll, ám nekünk nem velük, hanem magunkkal kell foglalkozni, s azzal, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, ami elég lesz a két pont megszerzéséhez. Sajnos az elmúlt mérkőzések ismét rávilágítottak arra, hogy a védekezésünkön kell a legtöbbet javítani, ezért ezt igyekeztünk a héten külön gyakorolni. A lőtt góljaink számával eddig sem volt gond, ám saját kapunk előtt eddig hiányzott az agresszív játék, ezért nagyon remélem, hogy hazai környezetben ezzel sem lesz gond, s úgy tudunk küzdeni majd, mintha az életünk múlna rajta, és a szerzett labdákból adódó lehetőségeinket is jó százalékban tudjuk majd kihasználni. Szerencsére a csapatból mindenki egészséges, így a legerősebb összeállításban várhatjuk az esti találkozót, melyen csak a győzelem az elfogadható az együttestől” – nyilatkozta Gulyás István vezetőedző.

Idén tavasszal az érdiek sokáig vezettek Dunaújvárosban, de nyerni nem tudtak, így a céljuk most nem is lehet más, mint a revans. Az utóbbi két fordulóban győztek a vendégek, majd kéthetes bajnoki szünet következett a válogatott programja miatt. Az előrehozott mérkőzések miatt már csak három találkozójuk maradt az alapszakasz őszi fordulóiból, tehát nincs már sok lehetőségük a pontok gyűjtögetésére.

Forrás: www.etvkezilabda.hu; www.ujvarosikezi.hu



Siófok KC-Galerius Fürdő - Kiskunhalas NKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

A legutóbbi fordulóban érthetetlen vereséget szenvedett a Siófok csapata Vácon, s ezt a csorbát a Kiskunhalas NKSE elleni találkozón lehet kiküszöbölni: egy olyan mérkőzésen, melyen kötelező a győzelem, ezt pedig Imre Vilmos szavai is megerősítik.

"Ha meg tudnám magyarázni, akkor négy-öt góllal megnyertük volna a Vác elleni mérkőzést..." - áll a történtek előtt szintén értetlenül Imre Vilmos. "Egyszerűen megdöbbentő volt, ahogy lehoztuk a találkozó végét. Továbbra is azt mondom, hogy negyven-negyvenöt percen keresztül azt csináltuk, amit megbeszéltünk, s úgy, ahogy azt megbeszéltük. A játékunkban volt egy-két nagy fegyelmezetlenség, s azt látni kell, hogy az utolsó tizenöt percben rengeteget gyakorolhattunk az emberhátrányos játékot. Taktikailag mindent megcsináltunk, amit kellett, nagyon jól védekeztünk, nagyon jól értünk vissza, nem engedtük kibontakozni a váciakat, oda lőttünk, ahova kellett, azaz mindent megoldottunk. Aztán egyszerűen szétesett a játékunk... A kettős emberhátrányban kapott három hazai gól nagyon nagy fordulópontot jelentett, s ettől a vendéglátók nagyon belelkesedtek. Ehhez jött még, hogy sajnos a hajrában részünkről nem volt olyan játékos, aki a kritikus pillanatokban egy nagyon fontos gólt szerezett volna. Tízből kilencszer az ilyen találkozókat le kell hozni, nekünk két hete nem sikerült. Most már a következő bajnokira készülve több szó esik arról, s szándékosan arra terelem a szót, hogy miként szereztük meg hétgólos előnyünket Vácott. Ha nem így tennénk, alighanem beleőrülnénk abba a vereségbe, hiszen gyakorlatilag agyonnyert mérkőzést veszítettünk el. Bármennyire is fájó, tovább kell lépnünk, most már csak a következő tétmérkőzésünkkel kell foglalkoznunk.

A váci két pont hiányzik. A bajnokság ezen szakaszában már nyolc-kilenc pontunknak kellene lenni, ezzel szemben nekünk hét van. Nincs más megoldás, valahol vissza kell szereznünk a Vácon elveszített egységeket, de nyilván ez nem a Kiskunhalas elleni megmérettetésre vonatkozik, hiszen ez a mérkőzés a kötelező kategóriába tartozik. Bízom benne, hogy csapat tanult a történtekből, s legyen bármennyi az állás a negyvenötödik, avagy az ötvenedik percben, ugyanúgy játszunk majd a hajrában, mint addig, vagy még jobban. Ha tanulunk a hibáinkból, akkor biztos vagyok benne, hogy a következőkben tudjuk hasznosítani a tapasztalatokat, illetve nagyon bízom abban, hogy a helyzetkihasználásunk nem mutat akkora kontrasztot az első, illetve a második félidő között. Ez alatt azt értem, hogy legutóbb is közel kilencven százalékosan lőttünk az első játékrészben, ami gyakorlatilag világcsúcs, majd a másodikban borzasztóan visszaestünk lövőteljesítményben, s ez mind az átlövőhatékonyságot, mind a ziccerkihasználást jelenti. Nyilván a csapat mindent kifog adni magából. Nagyon örülök annak, hogy Vácon a vereség ellenére a teltházas vendégszektor megtapsolta a lányokat. Bízom benne, hogy szurkolóink a csapat mellett maradnak, s mi ezt egy jó játékkal fogjuk meghálálni" - zárta mondandóját Imre Vilmos.

Forrás: www.siofokkc.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Alcoa FKC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

A néhány éve még szebb napokat is látott Békéscsaba a tabella utolsó előtti, azaz tizenegyedik helyén várja a folytatást. Hozzá érkezik a jelenleg hetedik Székesfehérvár.



UKSE Szekszárd- Váci NKSE
18.00, Szekszárd, Városi Sportközpont
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József

A bajnoki kilencedik helyezett a második pozícióban tanyázó Vácot fogadja. Már a száraz tények alapján is nem túl nagy kockázat azt kijelenteni, hogy Tápai Szabináék komoly győzelmi reményekkel utaznak Szekszárdra.



© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi