DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYP2TGuv' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Küldöttgyűlést tartott az MKSZ | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Küldöttgyűlést tartott az MKSZ

2011. október 22. 12:31

A sportág képviselői új alapszabályt fogadtak el, és a küldöttek megválasztották a szervezet új elnökségét is.

Küldöttgyűlést tartott az MKSZ
A Sportok Házában tartott tanácskozáson Vetési Iván, az MKSZ elnöke, egyben a Stratégiai Koncepciót Meghatározó és Alapszabály-előkészítő Bizottság vezetője új alapszabályt terjesztett be, amit a küldöttek egyhangúan elfogadtak.

Vetési Iván beszédében elmondta, hogy a megújuló MKSZ lépéseinek öt alapelvet kell szem előtt tartaniuk: a gazdasági stabilitást, az átláthatóságot, a hatékonyságot, a színvonalas szakmai munkát és az eredményességet.

Szót ejtett a kedvező jogszabályi környezetről is: "A társasági adóból várható bevételek megváltoztathatják a mi sorsunkat is, ahhoz azonban, hogy kedvező elbírálásban legyen részünk, és valóban megkezdődhessen a pénzek lehívása, átlátható, megújuló szövetségre van szükség."

Ennek kapcsán az elnök fontosnak tartotta az MKSZ nyíltságát: "A legszélesebb nyilvánosság előtt, titkok és háttéralkuk nélkül kell dolgoznunk."

Az MKSZ elnöke a beterjesztett alapszabályról és a felálló új elnökségről elmondta: "Meggyőződésem, hogy nincs más út, már csak azért sem, mert nem tudok más tervről, koncepcióról, amely hasonlóan átfogó jövőképet és reményt adna a magyar kézilabdának."

Az új alapszabály értelmében az eddigi tizenkét tagú helyett nyolc fős lett az elnökség, létrejöttek a régióigazgatóságok, és januártól átalakul a szövetség bizottsági struktúrája is.

Ezt követően a küldöttgyűlés az MKSZ tiszteletbeli elnökévé választotta a korábbi főtitkár, elnök, majd június óta alelnök Sinka Lászlót, és tiszteletbeli elnökségi tagVanyus Attila eddigi alelnököt.

A küldöttek egyhangúan választották meg a lemondott alelnökök és elnökségi tagok helyére lépő új vezetőséget, amelynek mandátuma 2015. júniusáig szól.

A két új alelnök Fasimon Sándor, a MOL kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatója, valamint Hadházy Sándor országgyűlési képviselő lett.

A küldöttgyűlés az elnökség tagjává választotta Bienerth Gusztávot, Bódy Dezsőt, Borsos Attilát, Kelecsényi Ernőt és Mátrai Gábort.

Forrás: MKSZ

További hírek