Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Küldöttgyűlésre készül a sportág

2011. október 17. 12:24

A sportág jövője szempontjából kiemelten fontos küldöttgyűlést tartanak október 22-én, szombaton a Magyar Sport Házában. A Magyar Kézilabda Szövetség legfelsőbb döntéshozó szerve új alapszabály elfogadásáról, valamint új elnökség felállításáról dönt.

Küldöttgyűlésre készül a sportág
A Magyar Kézilabda Szövetség tagsága legutóbb 2011. június 24-én találkozott a Magyar Sport Házában, amikor a küldöttek új elnököt választottak. A frissen beiktatott Vetési Iván javaslatára akkor a küldöttek ugyancsak elfogadták a Stratégia Irányvonalakat Meghatározó és Alapszabály Előkészítő Bizottság felállítását, amely közvetlenül a küldöttgyűlésnek tartozik beszámolni tevékenységéről.

A stratégiai bizottság – tagjai Vetési Iván, az MKSZ elnöke; Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese; valamint Dr. Kersch Ferenc, az MKSZ Jogi, Igazgatási és Átigazolási Bizottságának elnöke – munkába állt, hogy javaslatokat dolgozzon ki a kézilabdasport, illetve az MKSZ irányításának megújítására. Ez a törekvés végül a módosított alapszabályban került kifejezésre, amelyről a küldöttek 2011. október 22-én – az MKSZ közelgő rendkívüli küldöttgyűlésén – dönthetnek.

A szövetség tagjai az új alapszabályt az elmúlt hetekben már megismerhették, hiszen a stratégiai bizottság először a hivatásos csapatokat tömörítő Ligával, majd az Amatőr Tanáccsal és a megyei szövetségek vezetőivel, végül az MKSZ Elnökségének tagjaival vitatta meg a legfontosabb változásokat és irányelveket. A különféle szervezetek ismertették a bizottsággal észrevételeiket és javaslataikat a dokumentummal kapcsolatban, amely még az elmúlt napokban is formálódott, hogy valamennyi szervezeti egység szempontjait a céloknak megfelelően maximálisan figyelembe tudja venni. (A módosított alapszabály tervezet kivonatát megtalálja kedden a www.handballnet.hu oldalon!)

Tisztújítás

Az új alapszabály egyik fontos eleme az elnökség létszámának csökkentése. Az MKSZ Elnökség tagjainak zöme – hozzájárulva az elképzelés gyakorlati megvalósításához – lemondásával szabad kezet adott a küldötteknek, hogy az új, szűkebb elnökségbe tagokat válasszanak. Egyúttal a Felügyelő Bizottság is felajánlotta lemondását a tisztújítás érdekében.

Az eddigi Elnökség utolsó ülésén, 2011. október 11-én, felállította a Küldöttgyűlés számára javaslatot tevő Jelölőbizottságot, amelynek elnöke dr. Kersch Ferenc lett, tagjai pedig Fabulyáné Kovács Tímea, Soós Kálmán és Fekete József. A bizottság az elkövetkező napokban valamennyi jelöltet meghallgatja, majd dönt, hogy közülük kiket tart érdemesnek arra, hogy október 22-én a küldöttek elé terjessze.

Az MKSZ elnöke – az elnökség két nemrégiben választott tagja, Vetési Iván és Hadházy Sándor mellé – a következő jelölteket javasolta a bizottság számára: Mátrai Gábor, dr. Bienerth Gusztáv, Borsos Attila, valamint Fasimon Sándor. Az NB1-es női és férfi Liga ugyancsak jogosult egy-egy jelölt állítására, összességében így kiadva a nyolctagúra tervezett elnökséget. (A jelöltek portréja hamarosan megtalálható a www.handballnet.hu oldalon!)

Bizalmi kérdések

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy véli, a sportág tagsága fontos döntések előtt áll. Az általa javasolt változások azonban sokat segíthetnek abban, hogy az MKSZ képes legyen megfelelni a kihívásoknak:

„Egy sor olyan stratégiai kérdéssel foglalkoztunk az elmúlt hónapokban, amelyek megválaszolása biztos alapot ad mindnyájunknak a következő hónapok, évek kemény munkájához,” mondja Vetési Iván. „Arra kérjük a Szövetség tagságát, hogy fogadják el ők is az általunk megtalált válaszokat és támogassanak bennünket! Ahogyan azt a kézilabda pályán már megtanultuk, a sikerhez kitűnő játékosokra és bizalomra van szükség. Most egy erős és elszánt csapat kér bizalmat!”

A küldöttek

A Magyar Kézilabda Szövetség valamennyi tagja jogosult – küldöttek útján – a Küldöttgyűlésen és a döntéshozatalban való részvételre. A rendkívüli küldöttgyűlésen a tagokat a legutóbbi rendes küldöttgyűlésen részt vevő küldöttek képviselik, így az MKSZ újra várja ugyanazt a 143 küldöttet, akik legutóbb Vetési Ivánnak bizalmat szavaztak, hogy elnökként vezesse a szövetséget.

Az új alapszabály elfogadásához, valamint az új tisztségviselők kinevezéséhez a küldöttek több mint felének támogatása szükséges.

Hírek, információ

Az MKSZ Küldöttgyűlés a sajtó számára minden esetben nyilvános esemény. Az MKSZ hivatalos honlapja, www.handballnet.hu, részletesen beszámol valamennyi történésről és a döntésekről.

Forrás: MKSZ

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi