Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ma bajnok lehet az ETO

2011. május 14. 9:02

Múlt hétvégén Győrben lehengerelte bajnoki döntőbeli ellenfelét, a DVSC-t az ETO. Ha ma Debrecenben is nyerni tudnának a zöld-fehérek, két csata után eldőlne a bajnoki cím sorsa.

Ma bajnok lehet az ETO
NB I., rájátszás, döntő, 2. mérkőzés

DVSC-KORVEX - Győri Audi ETO KC
12.50, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: RTL Klub

Az előző mérkőzésen:

Győri Audi ETO KC - DVSC-KORVEX 34-26 (16-12)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

A viadal két győztes találkozóig tart. Amennyiben egy harmadik mérkőzésre is szükség lenne, úgy arra május 21-én 12 órakor kerülne sor Győrben.

A második meccsen már ott lehet a pályán a győri utat vírusos betegsége miatt kihagyó Mörtel Renáta, s az már a finálé első összecsapásán is látszott, hogy a hosszú kihagyás után visszatérő Bulath Anita egyre jobb formába lendül. Aggodalomra csak Triffa Ági hőemelkedése ad okot a házigazdának, a többiek egészségesek, és elszántan készülnek.

"Megnéztük, illetve folyamatosan, húszperces szakaszonként nézegetjük a győri meccs felvételét, elemezgetjük a tanulságokat. A döntő első meccsén, az első húsz percben nagyon jól dolgoztunk, tartottuk a lépést a házigazdával, de a kihagyott hetes és ziccerek miatt nem tudtunk előnyt szerezni. Aztán főleg a védekezésünk esett vissza, így szünetben már négy góllal járt előrébb az ETO. A győriek megérdemelten nyertek, mert több jó egyéni teljesítmény is akadt náluk, így Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Aurelia Brădeanu, és különösen Mayer Szabina nyújtott extrát.

Tanulságos volt megnézni a beállós körüli védekezést, hiszen ez gyenge volt. Ezt mindenképpen rendbe kell szedni, illetve csökkentenünk kell a ki nem kényszerített technikai hibák számát. Ezen is dolgozunk a héten. A csapat hozzáállására nem lehetett panasz a meccsen sem, s a héten is szépen dolgoznak a lányok. Szerencsére nyoma sincs a szezonvégi fásultságnak, tunyaságnak. A második mérkőzésig hátra levő két napban a pontosítás következett, rögzítettük az eddig is gyakorolt védekező és támadó taktikát. Megfelelő lendülettel dolgoztunk, utánpótláskorú fiúkkal, illetve a DKSE felnőtt játékosaival gyakoroltunk, ők nagyon sokat segítettek a felkészülésben.

Szombaton a tudásunk legjavát kell adnunk, hogy esély legyen a szoros mérkőzésre. Persze itthon nyerni szeretnénk, de nem lesz könnyű, hiszen a Győr sokat javult az áprilisi gyengébb formájához képest. Nem véletlenül mondta az első találkozó után Konkoly Csaba kollégám, hogy sajnálhatja, aki nem látta a meccset, hiszen színvonalas találkozót vívtunk. Az ETO ellen csak tökéletes csapatmunkával, és kiemelkedő egyéni teljesítményekkel lehet nyerni, erre törekszünk. Felszabadultan, mégis fegyelmezetten, kevesebb hibával szeretnénk játszani. Nagyon számítunk a debreceni közönség támogatására, a Fradi elleni harmadik meccsen is nagyon sokat segített a minket elkísérő szurkolók buzdítása, és Győrben is jó hangulatot teremtett a Loki-tábor. Szépen fogynak a jegyek, bízom benne, hogy jó bajnoki döntő lesz ebéd helyett. Bárhogy is alakul az eredmény, ebben a szezonban ez lesz az utolsó hazai tétmeccsünk, szurkolóink utoljára láthatják a csapatot. Úgy érzem, sikeres éven vagyunk túl, ennek megfelelően szeretnénk búcsúzni" - mondta el gondolatait Köstner Vilmos, a DVSC vezetőedzője.

A mérkőzésre három busszal több mint 100 győri szurkoló is elkíséri a csapatát, akik bíznak az idegenbeli győzelemben, és a bajnokavatásban. A alakulat egy esetleges győzelem esetén a mérkőzés után nem veszi át Debrecenben a bajnoki érmeket, ezeket majd a klub évzáróján adják majd át a csapat tagjainak a Magyar Kézilabda Szövetség képviselői. A klub az esetleges bajnokavatás után nem tervez ünneplést a Győrbe érkezést követően, ellenben a lányokat Debrecenbe elkísérő szurkolók a hazafelé vezető úton, az M3-as autópályán található 60-as Fogadóban együtt ünnepelhetnek a játékosokkal.

Megismételheti magát a történelem, amennyiben szombaton, hazai pályán legyőzi az Audi ETO a DVSC-KORVEX gárdáját. Egy évvel ezelőtt is ugyanez volt a helyzet, az első meccset nyerte az Audi ETO a Magvassy-ban, majd a második találkozón dőlhetett el a bajnoki cím sorsa. Tavaly 26-25-re sikerült nyerni a cívisvárosban, és bajnoki címet ünnepelhettek a vendégek. A cél idén is ugyanez, hogy veretlenül nyerje meg a bajnokságot, és védje meg elsőségét az Audi ETO KC csapata. Görbiczék sem az alapszakaszban, sem az eddigi rájátszásmeccseken nem szenvedtek vereséget, sőt a Magyar Kupa elsőséget is magabiztosan szerezték meg.

"Már a döntő első meccse után kiértékeltük a mérkőzés tapasztalatait. Megmutattuk a lányoknak azokat a hiányosságokat, melyekben az idegenbeli meccsen javulnunk kell, hogy megőrizzük veretlenségünket, és egyben a bajnoki címünket is megvédjük. Biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz Debrecenben, mint hazai pályán, hiszen ezúttal ellenfelünket szurkolótábora is segíti. Azonban nincs bennünk félelem, hiszen tavaly ugyanezt a feladatot kellett megoldanunk, és sikerült is. Pénteken délelőtt edzettünk egyet, ebédeltünk, és indultunk Debrecenbe, de meg kell mondanom, hogy a heti programunkat átírta a szombati meccs időpontja. Sajnálom, hogy az egyik legnépszerűbb sportágunk bajnoki döntője ilyen időpontban kerül a nyilvánosság elé, talán az esemény már csak a rangja miatt is jobbat érdemelne. Ettől függetlenül nekünk az a dolgunk, hogy a meccset megnyerjük és ezen is leszünk" - nyilatkozta csapata honlapjának Konkoly Csaba.

"Nagyon szeretnénk nyerni, de ha a hazai meccs első félidejéből indulunk ki, akkor be kell látni, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A megfelelő edzésmunkát végeztük el a héten, hiszem, hogy kijön majd Debrecenben is a két csapat közötti különbség" -mondta Hornyák Ágnes.

Kovacsics Anikó is várja már a szombati mérkőzést: "Kemény meccsre számítok, de egyértelműen győzelmet várok a csapattól. Az idei veretlenségünket is szeretnénk megtartani, ez is motivál azért bennünket, hiszen ezt egy nagyon nagy dolognak tartom. A szezon vége felé járunk, jó lenne a bajnokságot most megnyerni".

A vendégeknél ezen a mérkőzésen búcsúzik a csapattól Katarína Mravíková, akinek ez lesz a 175. hivatalos mérkőzése, Mayer Szabina, aki 125. alkalommal lép győri színekben pályára, Aurelia Brădeanu, aki megszerezheti az 1200. zöld-fehérben lőtt gólját, valamint Szölösi Patrícia, aki rengeteg utánpótlás mérkőzés mellett 81. alkalommal kerül be a felnőtt csapat keretébe.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.gyorietokc.hu

Stabil léptekkel a címvédés felé
Meglepetést szeretne okozni a Loki
A szerencse tényleg forgandó
Döntőbe jutott az ETO

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi