Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: Folyamatosan turnén vagyunk

2011. április 10. 22:01 © handball.hu

Elek Gábor együttese, a Ferencváros fantasztikus idegenbeli sikert aratott a KEK elődöntőjében a francia Metz otthonában. A vezetőedző a handball.hu érdeklődésére elárulta, hogy a legfontosabb, hogy a visszavágó előtt ne bízza el magát a csapat.

Elek: Folyamatosan turnén vagyunk
handball.hu: Gratulálunk az elért eredményhez, ami még akkor is nagyszerű, ha már tízzel is vezettetek. Neked mi erről a véleményed?
Elek Gábor: Én is azt mondom, hogy lelőttem volna azt, aki mérkőzés előtt azt mondja, hogy mi itt négy góllal győzünk a tegnapi edzés alapján. Sajnos ennek vannak törvényszerűségei, tehát ha mi itt nem vezetünk tíz góllal, akkor nem nyerünk néggyel, vagy egyáltalán nem is nyerünk. Itt jön elő az, amiről már a héten beszéltem, hogy sajnos kevesen vagyunk, és nagyon elfáradtunk a végére. Itt elsősorban Szucsánszkira gondolok, aki - még ha nem is volt látványos - káprázatos teljesítményt nyújtott, az összes előnyszerzésünk tőle indult. Azután ő elfogyott, Tomori Zsuzsa görcsöt kapott, Zácsik pedig folyamatosan rosszul volt, infúzióval tudtuk valamennyire felhozni erre a meccsre. Szamoránsky Piroska a tegnapi edzésen ütést kapott a torkára, ami bevérzett, így ma őt is le kellett cserélni, ebbe belefáradtunk. Amúgy sem vagyunk sokan, de itt még nagyon sok minden nehezítette a dolgunkat. Olyan posztokon is kellettek klasszis teljesítmények, ahol az utóbbi időben talán gyengébbek voltak, gondolok itt például a kapusposztra, ahol Pastrovics óriásit védett, valamint Szádvári Krisztinára, aki a Debrecen ellen is jól teljesített és ma is kiváló volt.

handball.hu: Két problémával küzdő játékos is pályára lépett, Zácsik Szandra és Szamoránsky Piroska. Mennyire voltál elégedett velük?
Elek: Mindketten jól teljesítettek. Szandra le van lassulva, így nagyon meglepett, hogy ennyit bírt. Jól teljesített védekezésben, támadásban talán kevésbé. Ma csapatként alkottunk nagyot.

handball.hu: A rossz főpróba után valahol azért Te is ezt vártad?
Elek: Nekünk nincs itt főpróba és előadás, hiszen itt most már minden előadás. Most éppen folyamatosan turnén vagyunk, tehát három naponta előadásunk van. Pillanatnyilag nagyon vékony jégen táncolunk. Azt tudtam, hogy a csapat egy-egy szégyenteljes mérkőzés után nagyon gyorsan és látványosan talpra tud állni, és ezt ma is bizonyította. Igen komoly csapatteljesítményt mutattunk, tehát nem tudok olyat mondani, aki nem teljesített volna átlagosan, vagy afelett.

handball.hu: Mit jelenthet ez a plusz négy gól a visszavágóra?
Elek: Azt, hogy a KEK-döntő óriási esélyesévé léptünk elő. Viszont ha mi ezt így is gondoljuk, és elhisszük, akkor nagyon csalódottak leszünk.

handball.hu: Mégis minek köszönhetitek ezt a meglepő eredményt?
Elek: Megmondom őszintén, hogy én titkon reménykedtem benne. Láttuk a Metz gyengeségeit, és láttuk azt is, hogy nem nagyon tudnak változtatni. Sajnos most megesett velünk az a borzalom és szégyen, hogy nem kaptunk felvételt a mérkőzésről, mert az edzőjük közölte velünk, hogy ő sem Csehovban, sem Bécsben nem kapott videót, úgyhogy ő sem fog adni, mert tovább akar jutni. Ezt én egy ordenáré udvariatlanságnak tartom, főleg úgy, hogy már majdnem a kezünkben volt a DVD, amikor ő kikapta onnan. Ez azt mutatja, hogy az intelligenciával hadilábon állnak. Ha ő azt gondolja, hogy egy DVD fogja eldönteni a továbbjutás kérdését... Ám biztos vagyok benne, hogy be fogjuk szerezni a mérkőzés felvételét.

handball.hu: Mi szokott lenni erre a hivatalos protokoll szabály?
Elek: Mi mindenkinek adunk felvételt. Ezzel kapcsolatban a megszokott eljárás az, hogy én például minden körülmények között odaadom a vendégcsapatnak a videót. Sőt, a Toulon edzőjének úgy adtam oda a saját videómat, hogy én majd valahonnan beszerzem két nap múlva, mert csak egy felvétel készült. Úgy gondolom, hogy bár a Metz egy igen nagymultú csapat, az edzőjük még igencsak tanulja az udvariassági formulákat.

handball.hu: Nem félsz egy kicsit, hogy a négygólos előnyről egy kicsit elbízza magát a csapat?
Elek: Dehogynem! Jelenleg az egyetlen veszélyforrást ebben látom. Ha elhisszük, hogy a döntőben vagyunk, akkor csalódni fogunk. Ha viszont meg akarjuk nyerni az otthoni mérkőzést, akkor a döntőben leszünk. Én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy nehogy elbízzuk magunkat!

handball.hu: A jelenlegi állapotában ennél jobban talán nem tud játszani a csapat...
Elek: Dehogynem, hiszen támadójátékban Zácsikban és Tomoriban is még sok lehetőség maradt. Most jön elő, hogy mitől Fradi a Fradi. A Népliget zsúfolásig fog megtelni, és szerintem olyan hangulat lesz, ami duplájának fog tűnni a metzi ötezer emberrel szemben!

handball.hu: Emellett pedig ugye azt mondtuk, hogy aki a Viborgot búcsúztatja...
Elek: Ezt Te mondtad... Próbáljunk meg nagyon szerények maradni, és a Debrecen elleni meccset nem feladni. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy egy óriási álom váljon valóra. Szeretnénk ezt végigcsinálni!

Négygólos Fradi-siker Metzben

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi