Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Komplett forduló egyetlen napon

2011. február 26. 8:30

A szombat egy teljes bajnoki fordulót tartogat számunkra, ahol az FTC a FKC-t, a Békéscsaba a Siófokot, a Vác a Dunaújvárost, a Veszprém az ETO-t, az Érd a Szekszárdot, míg az Újbuda a DVSC-t fogadja. A Fradi - FKC meccset az RTL Kub ÉLŐben közvetíti.

Komplett forduló egyetlen napon
NB I., 19. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Alcoa FKC RightPhone
12.55, Budapest, Főtáv-FTC kézilabda Aréna
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás
ÉLŐben: RTL Klub (12.50-től)

Újabb fontos mérkőzés előtt áll az FTC csapata. Szombaton kora délután a Fehérvár együttesét látják vendégül Elek Gábor lányai. Ahhoz, hogy a második hely továbbra se legyen veszélyben, mindenképp nyernie kell a ferencvárosiaknak.

Ősszel megtörte a négy éven át tartó fehérvári átkot az FTC. A bajnokságban 2006 után tudtak újra nyerni Fejér megyében egy olyan mérkőzésen, amikor a fővárosiaknak minden sikerült. Most ismét a győzelem megszerzése a cél, hiszen ugyan már biztosan az első négy között végez a Fradi az alapszakaszban, azonban a Vác elleni kupakudarcot követően önbizalom-növelésre van szüksége a lányoknak.

Vácon vendégszerepelt szerda délután az FTC-Rail Cargo Hungaria a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az idei szezonban már másodszor kaptak ki a zöld-fehérek Németh András tanítványaitól, hiszen decemberben a bajnokságban, míg hét közben a kupában maradtak alul a népligeti lányok. Noha nem játszott jól a Ferencváros és megérdemelt a Vác továbbjutása, az igazsághoz hozzátartozik, hogy sem Zácsik Szandra, sem Kovacsicz Mónika nem volt teljesen egészséges, ezért nem tudtak csúcsformában kézilabdázni.

A fehérváriak a bajnoki tabellán az ötödik helyen állnak. Matematikai esélyük még van a négy közé jutásra, ám szinte kizárt, hogy a Vác négy meccsen ne szerezzen legalább három pontot, a Debrecen pedig egyet, ami gyakorlatilag azt jelenti: az Alcoa az ötödik-nyolcadik pozícióért küzdhet majd a rájátszásban. Mihály Attila lányai most kezdenek csak igazán formába lendülni, mert az elmúlt fordulóban a harmadik DVSC-KORVEX együttesét győzték le. Nagy meglepetés volt az a diadal, még akkor is, ha mindenki tisztában van vele, komoly játékerőt képvisel a Fehérvár. Vascsuk és Triscsuk vezérletével nyert 34-30-ra az Alcoa, ezért minden bizonnyal, amolyan minden mindegy alapon próbálnak majd örömkézilabdát bemutatni a vendégek szombaton, de ehhez a Fradinak is lesz egy-két szava.

„Nagyon remélem, hogy lesz keresnivalónk a Népligetben. Ideje lenne már, mert az őszi tévés meccsen itthon, valamint az előző szezonban idegenben is csúnyán leégtünk ellenük! Nagyon oda kell tennünk magunkat, meg kell mutatnunk, hogy az véletlen volt, nincs ilyen hatalmas különbség közöttünk. Követnünk kell az edzők útmutatásait, összeszedetten, nagy akarattal kell játszanunk" - nyilatkozta az FKC játékosa, Bízik Boglárka.

Forrás: www.fkc.hu; www.ftckezilabda.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Siófok KC
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Az NB I-ben a hetedik helyen álló Békéscsaba együttese szombaton 18.00 órakor a városi sportcsarnokban a tizedik Siófok csapatát fogadja.

A találkozó esélyeiről Bohus Bea, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta: "Mindenképpen győzelmet várok a lányoktól a siófokiak ellen. A télen érkezett három brazil válogatott játékossal jelentősen erősödött a Balaton-parti együttes. Az ő mentalitásuk és gyorsaságuk felpörgette a Siófokot, így a középmezőnybe tartozó ellenfelekkel szemben egyenrangú partnerré vált a csapat. Ahogy egyre jobban beépülnek az együttesbe az új emberek, úgy válik egyre erősebbé aktuális ellenfelünk. Nehéz mérkőzésre számítok szombaton este, amelyen nekünk, ha el akarjuk érni céljainkat, be kell gyűjtenünk a két pontot. A csapatból az ujjsérüléssel bajlódó Bódi Bernadett kivételével mindenki egészséges".

Forrás: www.elorenkse.hu



SYMA Váci NKSE - Dunaújvárosi REK
18.00, Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: www.cunder.hu

A Fradi elleni hazai vereséget követően sem vár könnyű találkozó a Dunaújváros csapatára, mely szombaton este hat órától a bajnoki tabella negyedik helyén álló Vác otthonában vendégszerepel. A találkozónak nem feltétlenül a vendégek az esélyesei, hiszen Németh András gárdája az idei szezonban már egyszer legyőzte őket, s hazai pályán még nagyobb sansza van az újabb sikerre. A Vác ráadásul jó formában várhatja a szombati találkozót, hiszen szerdán simán legyőzte a Ferencváros csapatát is a Magyar Kupában, elbúcsúztatva ezzel a fővárosi zöld-fehéreket a sorozat négyes döntőjétől.

Kiss Szilárd és csapata keményen készül a hétvégi rangadóra, melyen szeretnének pontot, pontokat rabolni vetélytársuktól. Ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, s bár a Fradi elleni mérkőzés első félidei játéka okot adhat azért a bizakodásra, ahhoz, hogy pontokkal sikerüljön távozni a váciak otthonából, ezúttal a találkozó egészében jó teljesítményt kell nyújtania Ferlingéknek, akik a lassan visszatérő Takács Fruzsina kivételével minden játékosukra számíthatnak a szombaton rangadón.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Veszprém Barabás KC - Győri Audi ETO KC
18.00, Veszprém, Veszprém Aréna
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor

A Bajnokok Ligája idei kiírásának egyik legnagyobb esélyesét, a hazai élvonal egyeduralkodóját fogadja a Veszprém Barabás KC. A veszprémi lányok egy küzdelmes, jó mérkőzést szeretnének játszani.

Az elmúlt héten a Siófok legyőzésével nagy lépést tett a 8. hely megszerzése felé a VBKC az Érddel szemben. Egy remek szériát produkáltak Gyurka János tanítványai, hiszen az elmúlt három mérkőzésen nem találtak legyőzőre. A papírforma azt sejteti, hogy szombat este ez a jó sorozat meg fog szakadni, de nem mindegy, hogyan.

Vérmes reményei nem lehetnek a veszprémi szurkolóknak, hiszen elképesztő formában vannak a győri lányok, a Larvik elleni eufórikus BL-győzelem kellő magabiztosságot adhatott az amúgy is rendkívül erős vendég együttesnek. A Győr veretlen a bajnokságban, jelenleg nincs olyan csapat a hazai mezőnyben, aki győzelmi esélyekkel lépne az ETO ellen pályára.

A jó forma azonban a veszprémi oldalon is megvan, és ha győzelmet nem is, de egy színvonalas, kemény összecsapást mindenképpen remélhet a kilátogató közönség. Ősszel Győrben 32-19-es hazai győzelem született, hazai pályán képesek lehetnek a Barabás-lányok ennél szorosabb eredményt produkálni. A jó forma átmentése veszprémi szempontból mindennél fontosabb, hiszen újra nyerhető meccsek következnek, a Szekszárd, a Dunaújváros és a Fehérvár ellen.

"Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre is, mint bármelyikre. Csodát nem lehet csinálni, tisztában vagyunk vele, hogy egy kiváló csapat érkezik hozzánk. Kiváló formában vannak a győriek, a Larvik ellen nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A bajnokságban ők a favoritok, és a BL-döntőig is el fognak jutni. Számunkra nem ők az ellenfél, a tisztes helytállás a célunk, bízom benne, hogy profitálni fogunk a mérkőzésből. Nagy küzdelmet, kevés technikai hibát várok el a lányoktól. Bízom abban, hogy sokan lesznek kíváncsiak a mérkőzésre, ezért hangsúlyozom, hogy elvárás a lányok felé a helytállás. Adjunk egy élményt jelentő mérkőzést a közönségünknek! Szombat este vizsgázhatunk hozzáállásból, küzdeni tudásból. Nem mi vagyunk az esélyesek, ezért a célunk csak ez lehet" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



ÉTV-Érdi VSE - UKSE Szekszárd
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás
ÉLŐben: www.cunder.hu

18 órakor Érden lép pályára a kék-sárga gárda az NB I-es bajnokság 19. fordulójában. A szekszárdi vezetőedző, Kovács Jenő ezúttal is bízik a sikerben, s reméli, hogy a meccsen saját csapata fog jobban muzsikálni. Igaz, az utóbbi időben nem termett babér a Szekszárdnak, ráadásul az érdi együttes összetétele erősebbnek is tűnik. Mégis, a jelenlegi tabellaállás szerint csupán két hellyel jobbak, mint az UKSE. Októberben egy szoros félidő után (12-14), hazai pályán 22-30-ra kaptak ki Jankovicsék, akik most a revansban bíznak. Ez az érdi siker lehet, hogy túlzottan is magabiztossá teszi a hazaiakat, akiknél Balogh Bea, az érdiek házi gólkirálya és társai is a győzelem reményével lépnek pályára. A két klub mérkőzéseinek rangadó jellege még az NB I/B-s pontvadászatból datálódik, s a szurkolók bíznak benne, hogy ezúttal sem lesz másként, jó mérkőzést láthatnak.

Forrás: www.ukse.hu



Újbuda TC - DVSC-KORVEX
18.00, Budapest, Gabányi László spcs.
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás

Szombaton este hatkor az Újbuda otthonában lép pályára a DVSC-Korvex, s Köstner Vilmos abban bízik, hogy újra az őszi csapatot láthatjuk majd.

"A hétfői napon mind szóban, mind szakmai elemzésben megpróbáltuk feltárni a Fehérvár meccs hibáit. Igyekeztünk minden olyan egyéb dolgot kizárni az eredményességi faktorból, ami gátolja a csapatot. Ebben az irányban indultunk el, s azt gondolom, hogy a pénteki nappal lezárva a felkészülést megtaláltuk a fonalat. Azt láttam, hogy a napok múlásával kibontakoznak a vonalak, amelyek egyre inkább emlékeztetnek az őszre, a régi csapatra, amely annyi örömet szerzett a szurkolóknak. Így jutottunk el a BL-be, így játszottunk a csoportkörben, és sokszor látványosan a bajnokságban. Nos, a héten megpróbáltunk efelé haladni, s ha kis lépésékben is, de sikerült.

Bevallom, zavar az az állapot, amely a szerződés-hosszabbítások körül kialakult. Zavar, mert ezáltal csökken a koncentráció. Mindannyiunk érdeke, ha egy évet kétharmad részben megcsináltunk, fejezzük be eredményesen. Éppen ezért fontos láncszeme volt ennek a hétnek, hogy megpróbáltam a közösségi magatartásba az "egy mindenkiért, mindenki egyért" elvet beépíteni. Ami szombati ellenfelünket illeti, az Újbuda egy kis szigete a magyar kézilabdának. Messze nem ideálisak a körülmények, de mégis megmaradt a csapat, megmaradt az edző, s a meccseik egyre szorosabbak. A játék szeretetéért, és a szakma becsületéért is küzdenek, s ez hatalmas dolog, példaértékű, még ha ez pontokban nem is mutatkozik meg. A két csapat ereje nem egyforma, s mi tiszteljük annyira az ellenfelünket, hogy felkészültünk a meccsre, s igyekszünk a lehető legkomolyabban venni azt, s a lehető legnagyobb különbséggel nyerni. Egy sikeres dvd levetítésével megpróbáltam megmutatni a különbséget az őszi és a mostani csapat között. Úgy láttam, hogy vették a lapot a játékosok, hiszen szeretnénk visszatérni arra az útra, amelyen sikeresek voltunk" - mondta Köstner Vilmos.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi