DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY4vXWTh' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Régi idők rangadója | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Régi idők rangadója

2011. február 20. 9:10

Vérbeli rangadóval zárul az NB I. 18. fordulója, hiszen a Ferencváros 18 órakor a Dunaújváros otthonában lép pályára. A Loki szombati veresége után a vendégek egy esetleges győzelem esetén feljöhetnek a tabella második helyére. A meccset élőben közvetíti a SportKlub.

Régi idők rangadója
NB I., 18. forduló

Dunaújvárosi REK - FTC-Rail Cargo Hungaria
18.00, Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József
ÉLŐben: SportKlub (17.45-től)

Ősszel nem játszott könnyed mérkőzést a Ferencváros hazai pályán a Dunaújváros ellen, de a két pontot így is kiharcolta. Nagy kérdés tehát, hogy újabb szoros meccs vár-e a ferencvárosi lányokra, vagy a nemzetközi kupagyőzelem után ezúttal a dunaújvárosi sportcsarnokban tudnak diadalmaskodni.

Hatalmas bravúrral, 33-32-re győzött az FTC-Rail Cargo Hungaria a KEK nyolcaddöntőjében a Viborg HK ellen, s jutott tovább 66-66-os összesítéssel, több idegenben lőtt góllal az előző két Bajnokok Ligája-kiírás dán győztese ellen. Míg a zöld-fehér együttes győzelmi mámorban várja tehát a vasárnapi találkozót, addig ellenfele kettős vereséggel a háta mögött léphet pályára. Februárban a bajnokság ötödik helyén álló Dunaújváros a Magyar Kupa negyeddöntőjében és a bajnokságban is a DVSC-KORVEX ellen lépett pályára, s mind a két mérkőzés után vesztesen hagyta el a játékteret, van tehát min javítaniuk Kiss Szilárdéknak.

Nemcsak a csapat jelenlegi teljesítménye szól a Fradi győzelme mellett, hanem az elmúlt másfél év meccskrónikája is: a 2009/2010-es bajnoki szezonban egy győzelmet és egy vereséget könyvelt el Elek Gábor együttese a Dunaújváros ellen. Az egymás elleni mérleget az idei kiírásban pedig egy hazai zöld-fehér siker egészítette ki. A ferencvárosi lányok október végén szoros mérkőzésen, 28-27-re győztek Kiss Szilárd csapata ellen. Történt mindez úgy, hogy a Fradi csak a második félidőben tudta magához ragadni az előnyt a nyitott védekezéssel felálló dunaújvárosi lányok ellen. Ráadásul a vendégek ezek után is többször fordítani tudtak. A meccs végén azonban a hazai közönség örülhetett, hiszen győzött Elek Gábor csapata. A találkozó hősei az együttes harcos és eredményes csapatkapitánya, Szucsánszki Zita, a sokat küzdő Németh Csilla és az utolsó másodpercekben büntetőből győztes gólt szerző Tomori Zsuzsanna voltak.

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan szoros összecsapásra számít Elek Gábor, aki erős ellenfélnek tartja a Dunaújváros csapatát: „Játéktudásban magas szintet képviselnek, az a kérdés, hogy mentálisan milyen állapotban lépnek pályára vásárnap a házigazdák” – vélekedik a vezetőedző, aki kulcsfontosságúnak tartja, hogy együttese erőnlétileg is felülkerekedjen ellenfelén vasárnap. Az összecsapáson a hosszabb ideje sérült játékosokon kívül – Dajka Bettina, Zsigmond Fruzsina, Mohácsik Mária, Deáki Dóra - mindenkire számíthat Elek Gábor.

A mérkőzés előtt dunaújvárosi oldalról Ferling Bernadett így nyilatkozott a handball.hu-nak: "Két hét szünetünk volt rápihenni a mérkőzésre. Természetesen megnéztük a Fradi Viborg elleni meccsét, és ezúton is szeretnék gratulálni nekik, mert azt hiszem, fantasztikus dolgot vittek véghez! Persze vasárnap nem fogjuk annyira tisztelni ezt az eredményt, és természetesen mindent megteszünk a győzelemért. Sajnos az utóbbi időkben sérülések, betegségek nehezítették a munkánkat, jómagam is majdnem egy hetet kihagytam. Ezen a héten viszont már teljes erőbedobással készülünk. Sajnos nagyon hullámzó a teljesítményünk, tavaly is a rájátszásra értünk össze igazából, akkor voltunk igazán eredményesek. Mindenkit feldob, hogy a televízió is közvetíti a meccset, és az is, hogy valószínűleg nagy szurkolótábor érkezik a Fradival. Hiába van a tabellán közöttünk különbség, mindig jó dolog a Ferencváros ellen játszani. Számunkra, és a dunaújvárosi közönség számára is még mindig különleges rangadónak számít a Fradi és a Fehérvár elleni találkozó" - fogalmazott a rutinos játékos.

Forrás: www.ftckezilabda.hu

"Kiss Szilárd visszahozta a profizmust"
Piga még pár évig Párizsban maradna

© handball.hu

További hírek