DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYRs5bfU' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Fehérvárra utazik a Debrecen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fehérvárra utazik a Debrecen

2011. február 19. 7:46

Az NB I. 18. fordulójának egyik slágermeccsén az Alcoa a DVSC-t fogadja, ezen kívül Siófok - Veszprém és Újbuda - Békéscsaba találkozókat is rendeznek szombaton.

Fehérvárra utazik a Debrecen
NB I., 18. forduló

18.00 Alcoa FKC RightPhone - DVSC-KORVEX
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor
ÉLŐben: www.cunder.hu

Kéthetes szünet után az Alcoa FKC elleni idegenbeli meccsel kezdi meg az alapszakasz utolsó etapját, a záró öt meccset a DVSC-KORVEX.

Nem könnyű Fehérváron nyerni, s ezt pontosan tudják a Loki játékosai is. Köstner Vilmos tudatosította lányokkal, hogy milyen fontos periódus áll az együttes előtt, s ennek megfelelő volt a hozzáállás a legutóbbi bajnoki óta eltelt időszakban. Még a betegségek sem törték meg a csapat egészséges harci szellemét. Az Alcoa jó erőkből áll, képes bravúrokra, és jócskán átlag alatti produkciója is volt már a szezonban. A debreceni lányok számára csak egy eredmény elképzelhető, a győzelem, ez viszi a csapatot egy lépéssel közelebb a céljához, az alapszakasz második helyéhez.

Forrás: www.dvsckezilabda.hu



18.00 Siófok KC - Veszprém Barabás KC
Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Herceg József, Wiedemann Viktor

A Balaton-parti csapat három éve nem tudta legyőzni a Veszprém Barabás KC-t, Gyurka János tanítványai ezúttal is a két pontért utaznak Siófokra.

Egy újabb rendkívül fontos mérkőzés vár a Barabás-lányokra, hiszen az Érddel a 8. helyért folytatott versenyfutásban elengedhetetlen a siófoki győzelem. Jó sorozatot tudhat maga mögött a VBKC, hiszen az Érden kiharcolt bravúros döntetlen és az Újbuda elleni kötelező győzelem után egy igazi bravúrt is bemutattak a veszprémiek: hazai pályán, végig vezetve, magabiztosan győzték le a Békéscsabát.

A vendéglátók őszi szezonja nagyon rosszul sikerült, az ott elhullajtott bajnoki pontok miatt nincs reális esélyük a középházba kerülésre. Az elmúlt időszakban azonban megkezdték a pontgyűjtést, év elején otthon döntetlent játszottak a Dunaújvárossal, és három válogatott brazil játékossal is erősítettek.

Az elmúlt hétvégén nem rendeztek a női bajnokságban mérkőzést, a lendületben lévő bakonyiaknak nem jött jókor a szünet, de jó hangulatban, keményen készülnek a Siófok elleni összecsapásra. Veszprémi szempontból pozitív előjel az a tény, hogy az elmúlt három évben a Balaton-partiak nem tudtak nyerni a VBKC ellen. Legutóbb a 2007/2008-as szezonban született siófoki győzelem, így joggal tekintenek a mieinkre mumusként. Ősszel, hazai pályán, szoros csatában ugyan, de a Barabás-lányok nyertek a két csapat legutóbbi találkozóján.

"Bízom benne, hogy a bajnoki szünet nem törte meg a ritmusunkat, és tovább tudjuk vinni azt a formát, amit megtalált a csapat. Mindkét fél számára fontos ez a mérkőzés, a Siófok javítani szeretné a százalékát, és otthon bizonyítani, nekünk pedig a 8. hely megszerzéshez van szükségünk a pontokra. A három brazil válogatott játékos biztosan új színt visz a Siófok játékába, így kiszámíthatatlanabb kézilabdát fognak játszani. Ma és holnap is egy-egy videózással és edzéssel készülünk, számunkra rendkívül fontos, hogy megőrizzük a 8. helyünket. A Békéscsaba elleni győzelemnek nagy kovácsoló értéke volt, magabiztosságot adott nekünk, de nem szabad elbizakodottnak lennünk, tisztában vagyunk vele, hogy nagyon kemény mérkőzés vár ránk" - mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu



18.00 Újbuda TC - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Ács Zsolt, Báder Róbert

A tabella hetedik helyén álló lila-fehérek az ősszel magabiztosan 34-18-ra győzték le hazai pályán az újonc, sereghajtó Újbuda együttesét. A szombati találkozó esélyeiről Bohus Bea, a békéscsabaiak vezetőedzője a következőket mondta:

"Az elmúlt két hétben nem volt mérkőzése a csapatnak, így az erőfejlesztésre helyeztük a fő hangsúlyt. A hét második felében kezdtük el a taktikai és technikai felkészülést az Újbuda elleni szombati mérkőzésre. Az megállapítható, hogy az utóbbi időben fejlődött az újonc, egyre inkább összeáll a csapat, hiszen a középmezőny tagjaival már szorosabb eredményt ért el."

Nem becsüljük le az Újbudát, de nekünk a saját játékunkat kell játszanunk a fővárosban, és mindenképpen győznünk kell. Az együttes tagjai közül a sérüléssel bajlódó Bódi Bernadett a jövő héten kezdi meg az edzéseket, a többiek a csapat rendelkezésére állnak.

Forrás: www.elorenkse.hu

© handball.hu

További hírek