Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egy komplett forduló szerdán

2011. január 19. 9:34

Egy teljes bajnoki forduló kerül ma megrendezésre: az ETO az FKC-t, a Békéscsaba a Fradit, a Siófok a DVSC-t, az Érd az Újbudát, a Veszprém a Vácot, míg a Szekszárd a Dunaújvárost fogadja. A Csaba - FTC meccset a SportKlub, míg a Győr - FKC-t a cunder.hu közvetíti.

Egy komplett forduló szerdán
NB I., 14. forduló

Győri Audi ETO KC - Alcoa FKC RightPhone
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Herceg József, Wiedemann Viktor
ÉLŐben: www.cunder.hu

A két csapat őszi meccsén idegenben sima ETO-siker született, és hasonlóban bíznak most is a győri szurkolók. A 34-23-as győzelemből többen is remek játékkal vették ki részüket: Görbicz 5, míg Amorim, Mayer, Orbán és Vérten is 4-4 gólt szerzett. A vendéglátó feladata hasonló, magabiztos, közönségszórakoztató játékkal megőrizni a veretlenséget a bajnokságban.

Az Alcoa teljesítménye hullámzó a szezon során, Mihály Attila tanítványai jelenleg az ötödik helyen állnak a tabellán. Érdekesség, hogy testvérpárbaj helyszíne lesz a Magvassy szerdán, hiszen míg Eduarda Amorim az ETO-ért, addig nővére, Ana a fehérvári színekért küzd majd. Horváth Bernadett személyében egy egykori győri játékos is visszatér.

Konkoly Csaba: "Remélem, hogy ugyanaz a lendület jellemzi majd játékunkat, mint a Dunaújváros ellen a második félidő elején. Szeretném, ha a támadásainkat koncentráltabban fejeznénk be. Spiridon egyre jobb állapotban van, várhatóan játszhat, de ez csak a meccs napján válik biztossá".

A találkozó után, 19.30-tól a Magvassy Mihály Sportcsarnok VIP-termébe várja a klubvezetés a szurkolókat. Az ankéton Vanyus Attila elnök, Kiss Lajos klubmenedzser, Konkoly Csaba vezetőedző és Görbicz Anita csapatkapitány is részt vesz.

Forrás: www.gyorietokc.hu



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - FTC
18.30, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
ÉLŐben: SportKlub

Szerdán a Ferencváros együttese a Békéscsaba otthonába látogat. A hullámzó teljesítményt felmutató lila-fehérek vesztes, míg a Fradi a Veszprém elleni győztes mérkőzés után várja a találkozót. Elek Gábor együttese a 2011-es évet győzelmi sorozattal kezdte (a Bőcs, Érd és Veszprém ellen), és ezt kívánja folytatni, míg a Békéscsaba új edzővel az élen akar véget vetni a váltakozó eredményeknek.

Nem volt könnyű dolga a Békéscsaba ellen a DVSC-nek sem, amely a legutóbbi fordulóban hazai pályán 30-25-re győzte le a lila-fehéreket. Már korábban is megmutatta a Békéscsaba, hogy - főleg saját otthonában - képes megszorongatni az élcsapatokat: a Vácot legyőzte (28-24), a Győrtől (22-28) és a Dunaújvárostól (25-26) pedig szoros meccsen kapott ki.

"Feljövőben van a Békéscsaba, ez kétségtelen. Egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, de csapatként megoldható a feladat. Mindenképpen győzni szeretnénk, és ha folytatjuk a Veszprém elleni első félidei játékunkat, erre minden esélyünk megvan. Már nem foglalkozunk azzal, ami egy évvel ezelőtt történt, csak a játékra koncentrálunk” - mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Nem csupán az ellenfél, hanem a legutóbbi látogatás miatt is nehéz mérkőzés vár Zácsik Szandráékra. Egy évvel ezelőtt, a 25-25-re végződő találkozót szurkolói rendbontás kísérte: Szucsánszki Zita minősíthetetlen beszólásokat kapott, Trufán Noémit pedig fejbe dobták egy pénzérmével a lelátóról.

Szucsánszki Zita a Ferencváros által kiadott állásfoglalásban gusztustalannak nevezte a történteteket, és azóta sem változott a véleménye: „Most sem fogadnak majd minket nagy szeretettel, ebben egészen biztos vagyok. Engem nem zavarnak a beszólások, mert játék közben kizárom a külvilágot. Győzni szeretnénk, és ez megfelelő elégtétel lenne”.

Mindkét félnek érdeke, hogy ne forduljon elő még egyszer a tavalyi jelenet, és a Ferencváros kész áldozatot hozni ennek érdekében.

„Még nem egyeztettünk a Békéscsabával, de ha kérik, viszünk magunkkal saját biztonsági embereket. Ugyan ez többletkiadás lenne számunkra, de a lényeg, hogy a játékosok épségben hagyják el a pályát. A két klub között normalizálódott a helyzet az elmúlt időszakban, ezért bízom a találkozó sportszerűségében. Persze nekünk nyerni kellene, mert a riválisaink is jól szerepeltek Békéscsabán” - magyarázta Kökény Beatrix, az FTC ügyvezetője.

Forrás: www.ftckezilabda.hu



Siófok KC - DVSC-KORVEX
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Alig pár nappal a Székesfehérváron elszenvedett váratlanul súlyos vereséget követően ismételten pályára lép a Siófok KC. Kovács Adriennék az élvonal tizennegyedik, hétközi fordulójában a DVSC alakulatát fogadják.

Nem úgy alakult a siófoki lányok szomszédvári fellépése, ahogy előzetesen tervezték: Bloj Teodoráék váratlanul súlyos mértékű vereségbe szaladtak bele, úgy, hogy gyakorlatilag tizenöt perc alatt eldőlt minden lényeges kérdés. Ebből kifolyólag az SKC sajnos továbbra is az alsóházi csapatok közé tartozik, s egy nagyon nehéz sorozat következik számára.

Mint ismeretes, a "cápalányok" következő három fellépésükön a tabella éllovasaival találkoznak, akikkel szemben finom fogalmazva sem számít az együttesük esélyesnek. Sorrendben a Debrecen, Ferencváros, Vác-hármas ellenében lép pályára a Siófok KC, az első állomás pedig már szerda este el is érkezik a hajdúsági piros-fehérek Balaton-parti vendégszereplésével.

A vendégekkel kapcsolatosan leszögezhető, hogy pontosan ellentétes utat jártak, illetve járnak be. A várt esélyeknek megfelelően Juhász Gabrielláék sikeres úton haladnak, így ebből adódóan figyelemreméltó statisztikai adatokkal állnak a bajnoki táblázat második helyén. A DVSC eddig mindösszesen öt alkalommal lépett fel vendégként, s ezen találkozókon két alkalommal vereséget is szenvedett: a Győr, illetve a Ferencváros vendégeként maradt alul.

Az elveszített BL-továbbjutást követően a piros-fehérek - akiknek soraiban több, jelenleg Siófokon kézilabdázó szerepelt -, valósággal szárnyalnak az NB I-es sorozatban, legutóbbi találkozójukon a Békéscsabát fektették két vállra (30-25) hazai környezetben.

Mindent összevetve kijelenthető, hogy az SKC elsősorban a tisztes helytállás reményében léphet pályára. Ha sikerülne a Dunaújváros ellen mutatott produkciót megismételnie, akkor akár szerda este bármi előfordulhat(na) Somogyországban.

A szomorú hírt hozó hét vége után szerdán ismét bajnoki mérkőzésen játszanak a DVSC kézilabdázói. Szombaton elhunyt a klub szakosztályvezetője, Baranyai Antal, ám az életnek mennie kell tovább. Siófokon újra pályára lépnek a debreceni lányok, akiket nagyon megrázott a sportvezető váratlan halála. A Balaton-parti városban minden bizonnyal érte is játszanak majd.

A DVSC csapatából Bulath Anita hiányzik majd, aki az elmúlt héten izomszakadást szenvedett. A debreceniek pénteken nagy csatában legyőzték a Békéscsaba gárdáját, szombaton pedig a Győr érkezik a Hódos Imre Sportcsarnokba – akárcsak ősszel, most is sűrű tehát a debreceni lányok programja. Az éllovas elleni derbi előtt azonban még Siófokon kell helytállni, és lehetőleg megszerezni a két pontot.

Forrás: www.haon.hu; www.siofokkc.hu



Veszprém Barabás KC - SYMA Váci NKSE
18.00, Veszprém, Veszprém Aréna
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás

A Vác elleni mérkőzéssel szerda este lezárul egy sorozat, jöhetnek az igazán fontos, és győzelmi potenciállal kecsegtető összecsapások a Veszprém Barabás KC számára. A Debrecen és a Ferencváros után egy újabb dobogóesélyes csapat vár Gyurka János együttesére. A hétközi forduló embert próbáló feladatot jelent még a legrutinosabb csapatok számára is, azt talán nem is kell hangsúlyozni, hogy a Veszprém Arénában rendezendő találkozó esélyese a vendég gárda, de hazai közönség előtt egy jó mérkőzésre képesek lehetnek a Barabás-lányok.

A szerda esti találkozó igazi célja az lehet, hogy a VBKC megalapozza a következő periódust. Egy magabiztos, határozott, agresszív játékból erőt meríthetnek a lányok a rendkívül fontos folytatásra, hiszen a következő hetekben kirajzolódnak az erőviszonyok a bajnokságban. Az Érd elleni idegenbeli, és az Újbuda elleni hazai összecsapás abszolválására szükség van a középházba jutás kiharcolásához.

A veszprémi lányok felkészülését továbbra is sérülések és betegségek hátráltatják, de mindenki végzi a dolgát, és a csapat rendelkezésére akar állni. A maródiak listáján továbbra is Szabadfi Ágnes és Koszorús Katalin szerepel, előbbi már elkezdte a könnyített edzéseket, utóbbinak viszont még mindig nem engedélyeznek az orvosok semmilyen terhelést.

A Ferencváros elleni találkozón voltak olyan periódusok, amikor jól játszott a csapat, abból kell produkálni minél többet a Vác ellen is. A vendégek bizonyára minél előbb a maguk javára akarják fordítani a mérkőzést, hiszen szükségük van a bajnoki pontokra, a veszprémi lányok feladata, hogy minél jobban megkeserítsék a dolgukat.

"A Fradi ellen az első húsz perc rendben volt, és a második félidőben is voltak jó időszakok, a tizenkilenc lőtt gól bizakodásra adhat okot. Javultunk támadásban és védekezésben is, a jó periódusainkat kell minél hosszabb ideig kitolnunk. A Vác nagyon fegyelmezett játékot játszik, közel hatvan percen keresztül tud agresszív, koncentrált játékot produkálni még Tóth Tímea nélkül is. A csapat mozgatórugója Uhraková, a vele való játékot kell széttördelnünk, döntő lesz, hogy az agresszív védekezést hogyan tudjuk átjátszani. Herr Orsolya a kapuban fantasztikus teljesítményre képes, rá támaszkodva jól tudnak indulni a váciak. Újat nem tudnak nekünk mutatni, az erősségeik ellen tudatosan kell játszanunk. Mivel hétközi mérkőzésről van szó, ezért nincs sok időnk a felkészülésre, a hibáink kijavítására koncentrálunk, mert tudjuk, hogy a Vác azokat kíméletlenül megbünteti" – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



ÉTV-Érdi VSE - Újbuda TC
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs



UKSE Szekszárd - Dunaújvárosi REK
18.00, Szekszárd, Városi Sportközpont
Játékvezetők: Hargitai I. Gábor, Markó Gábor


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi