DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYV6Q1PO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bravúr-bronz Romániának | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bravúr-bronz Romániának

2010. december 19. 14:05 © handball.hu

A norvégok elleni vesztes elődöntő után Dánia számára még mindig megmaradt az éremszerzés, és ezzel a világbajnoki kvalifikáció lehetősége. Ebben már csak Románia tudta megakadályozni a házigazdát, és meg is tette ezt.

Bravúr-bronz Romániának
IX. Nőikézilabda-Eb, bronzmérkőzés
Dánia
15 (7)
Románia
16 (9)
Dánia, Herning, MCH Multiarena, 11004 néző
Játékvezetők: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (franciák)
Kviesgaard
Thorsgaard
Dalby
Møller
Jørgensen L.
Nørgaard
Kristensen B.
Skov
1
2
1
1
1
4
1
4
Nechita
Neagu C.
Stanca
Ardean Elisei
Meiroşu
Geiger
4
6(4)
2
2
1
1
Hétméteresek: 2/0 Hétméteresek: 6/4
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 2 perc

Cristina Varzaru összegezte véleményét a szombati mérkőzést követően: "Ezek a lányok bejutottak az elődöntőbe, és még így is vannak, akik csak kritizálják őket. Azt is figyelembe kell venni, hogy sokan közülük sérülésekkel játszottak".

Ioan Gavrilescu, az Oltchim vezetője így nyilatkozott: "Nem szabad elfelejtenünk, hogy a legjobb négybe kerülni hatalmas teljesítmény, és ha nyerünk, akkor először leszünk bronzérmesek. Nagyobb összpontosítással előrébb jutottunk volna, de sajnos nem a legjobbjainkkal voltunk ott. Talida Tolnai nagy elismerést érdemel. Cristina Neagu egy félidős játékos, a második játékrészben általában visszaesett a teljesítménye, de még mindig ő a legtehetségesebb csapattagunk. Ezen a meccsen négy emberrel játszott a válogatott, a szélsőknek nem ment, és nem volt cserelehetőségünk sem".

Oana Manea, a válogatott beállója így látta az elődöntőt: "Nagyon szerettünk volna nyerni, de nem hittünk eléggé magunkban. Én voltam az egyik, aki sokat hibázott támadásban, amit nem lett volna szabad. A bronzmeccset mindenképpen meg kell nyernünk, akkor emelt fővel távozhatunk".



Az elődöntőhöz képest már több üres széket lehetett látni az MCH Arénában, de szurkolók legalább akkora hangulatot teremtettek, mint az előző napon. Mindkét csapat kemény védekezést mutatott már az első perctől, ennek köszönhetően a dánok mindössze egy, míg a románok két akciógólig jutottak az első tíz perc alatt (1-3). Talida Tolnai és Karin Mortensen is újra remekelt, miközben Nörgaard vezetésével fordított a vendéglátó (5-3).

A románoknál sokat számított, hogy Neagu mennyire biztosan lőtte a büntetőket, az első nyolc találatukból három így esett. Ennek, illetve a jól működő védelmüknek is köszönhetően a következő szakaszban minden összejött nekik, és a 26. percben már 6-9-re vezettek. A játékrész hajrája viszont majdnem újabb vezéráldozattal járt szomszédunknak, mikor egy dán akciónál teljes erőből fejbe dobták Talida Tolnait. Mindenki megdöbbenésére ő azonban maradt a pályán. Félidőben: 7-9.

Az esett találatok száma továbbra sem nőtt jobban, mint eddig, és Neaguék továbbra is tartani tudták a minimális előnyüket, míg Dánia Skov határozott és bátor játékával járult hozzá csapata teljesítményéhez (16. perc: 10-12). Ezen a mérkőzésen is megfordult az ember fejében, hogy bizony van mit tanulni az ellenfelektől, és ha másra nem is, erre talán jó volt a magyar válogatott számára is ez az Európa-bajnokság. Reméljük, a végjátékot otthonról, tv-n keresztül legalább követi a csapat.

A következő szakaszban hirtelen megtáltosodtak a skandinávok, és 12-13-nál többször támadhattak az egyenlítésért, a pici plusz pont hiányzott – Nechitánál és Neagunál viszont nem (56. perc: 13-16). A csarnokban időnként a találkozó közben is felállló nézősereg egyre inkább már csak a fütyüléssel volt elfoglalva. Dalby és Thorsgaard azonban visszahozta a kedvüket (59. perc: 15-16). A román átlövés a kapufán csattant, az egyenlítésért zajló akciót pedig Tolnai a pályán kívülre tolta. Végeredmény: 15-16.

Románia ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát Brazíliába, míg Dánia a selejtező párharcát Lengyelországgal vívja.

A mérkőzés legjobbja: Ann Grete Nörgaard (Dánia); Talida Tolnai (Románia)

Tolnai: Az egészség a legfontosabb
Nem lett finalista Románia
A címvédő vár a svédekre

© handball.hu, Herning

További hírek