DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYR7nbYk' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Alaposan nekilódult a házigazda | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Alaposan nekilódult a házigazda

2010. december 7. 20:12 © handball.hu

A norvég válogatott rögtön egy nagy falattal, a tavalyi világbajnoki ezüstérmes Franciaországgal kezdte meg az idei Európa-bajnokságon a küzdelmeket. A lillehammeri csarnok teljes extázisban várta a startot, és követte csapata diadalmenetét.

Alaposan nekilódult a házigazda
IX. Nőikézilabda-Eb, D-csoport, 1. forduló
Norvégia
33 (19)
Franciaország
22 (10)
Norvégia, Lillehammer, Håkons Hall, 5145 néző
Játékvezetők: Ivan Pavićević, Miloš Ražnatović (montenegróiak)
Løke H.
Nøstvold
Dyhre Breivang
Hammerseng-Edin G.
Johansen
Malm Frafjord
Larsen
Riegelhuth Koren
Mørk N.
Stange
Herrem
3
5(1)
2
3
2
1
4
7(2)
2(1)
1
3
Kamto Njitam
Ayglon-Saurina
Pineau
Mendy
Herbrecht
Carrat
Gnabouyou
Dembélé-Pavl.
Deroin
Piéjos
Signaté
Lacrabère
1
1
1
2
2(1)
1
1
2
4
3
2
2(2)
Hétméteresek: 4/4 Hétméteresek: 4/3
Kiállítások: 6 perc Kiállítások: 6 perc

A franciák ragadták magukhoz a kezdeményezést, de Nostvold egymás utáni három átlövés-találatával gyorsan fordult a kocka. A norvég lerohanásokkal nem tudtak mit kezdeni a franciák, akik tíz perc után már 6-2-es hátrányban voltak. Krumbholz mester gyorsan időt is kért, ami után Piejos zárt egy szépen kivitelezett akciót, és bár a támadásaik aktívabbakká váltak, a helyzetkihasználási arányuk nem sokat javult (17. perc: 8-4). A vendéglátók higgadt fejjel játszottak, minden idegszálukkal a labdaszerzésre összpontosítva, és óriási gólokkal tüzelték a lelkes publikumot (23. perc: 13-6). Egyszerűen nem volt olyan húzása a franciáknak, amire nem lett volna meg Larsenéknek a válasza, így egyetlen félidő alatt már kilencet vertek a gallokra (19-10).

A pihenő után sem vitézkedtek a kékek, újabb közel öt perc telt el anélkül, hogy bevették volna Lunde Haraldsen kapuját. Több poszton is lecserélte játékosait Hergeirsson, de ez nem okozott zavart a címvédő együttesben (40. perc: 24-13). Az örömjáték folytatódott, és lassan minden pályára lépő játékos gólt szerzett mindkét csapatban, azok száma közel sem egyezett. A franciák javára legyen írva, hogy még a végén is tisztességesen hajtottak, de a tetemes hátrányukat még csökkenteni sem tudták. Norvégia játékosai annyira érezték egymás ritmusát a pályán, hogy a vb-döntős sokszor csak szemmel tudta követni az akcióikat. Aki a mai naptól tette függővé, hogy kilátogat-e a következő mérkőzésekre Lillehammerbe, azt egészen biztosan meggyőzte a hazaiak játéka, és a valószínűleg a tv-képernyőkön keresztül is hallható kiváló hangulat. Végeredmény: 33-22.

A mérkőzés legjobbjai: Katrine Lunde Haraldsen (Norvégia); Audrey Deroin (Franciaország)

A D-csoport állása
1.Norvégia Norvégia110033-22112 pont
2.Magyarország Magyarország110028-1992 pont
3.Szlovénia Szlovénia100119-28-90 pont
4.Franciaország Franciaország100122-33-110 pont

A csoportelsőségért harcolnak
A karácsony közel, Lillehammer messze

© handball.hu, Lillehammer

További hírek