DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYKFi7ue' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Higgyük el, hogy csodát tudunk tenni!" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Higgyük el, hogy csodát tudunk tenni!"

2010. október 3. 1:00 © handball.hu

Az 5. forduló zárásaként a bajnokságban eddig még veretlen két csapat, a Ferencváros és a Győr csap össze 18.30-tól. A handball.hu a két együttes vezetőedzőjével, Elek Gáborral és Konkoly Csabával beszélgetett a rangadó előtt.

"Higgyük el, hogy csodát tudunk tenni!"
handball.hu: Hogyan készültetek a Győr elleni rangadóra?
Elek Gábor: A válogatott Világkupa-programja miatt csak nagyon picit másképpen, mint eddig. Hétfőn nem tartottam edzést, a múlt héten többen is megbetegedtek, nekik is jót tett a pihenő. Azóta minden a normál kerékvágásban halad. Annyi változás történt a programunkban, hogy szerdán a PLER serdülő fiúcsapata ellen játszottunk.

handball.hu: Mennyire kellett felhergelni a lányokat a meccsre?
Elek: A pénteki és a szombati edzésen is látszott, hogy feszültebbek, mint máskor. Tudatosan arra törekedtem, hogy kevés szó essen a lélektani tényezőkről, a taktikát persze nem tudtam kikerülni. Nem úgy viselkedünk, mintha nagy jelentősége lenne a dolognak. Tudjuk, hogy kettőnk közül a Győr a jobb csapat, amelynek érettebb, nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok alkotják a keretét, és hosszabb a kispadjuk is. Mi egy feltörekvő alakulat vagyunk, míg az ETO Magyarországon már évek óta ül a trónon. Ezzel most nem foglalkoztunk, felkészültünk, amennyire tudtunk. Két dolgot kértem a lányoktól: olyan ne jöjjön el a vasárnapi mérkőzésre, aki nem hisz abban, hogy csodát tudunk tenni. A második kérésem az volt, hogy hatvan percen keresztül szakadjunk meg a minél jobb eredmény érdekében, és higgyük el, hogy sikeresek lehetünk!

handball.hu: A Győr egy hét múlva elkezdi a BL-menetelést, tehát valószínűleg kezd felpörögni. Mit gondolsz, jó időpontban van számotokra ez a meccs?
Elek: A mi helyzetünk nehezebb, mint a ETO-é. Míg mi újjáalakuló csapat vagyunk, náluk jóval kevesebb volt a változás. A másfél hetes válogatott távollét sem nekünk kedvez, de ezzel előre számoltunk, úgyhogy nem kesergek, ne is értse senki félre!

handball.hu: Hol lehet megfogni a győrieket?
Elek: Kevés a gyenge pontjuk. A világ két legjobb kapusa őrzi a hálójukat, igaz, a magyar mezőnyben szerintem a Ferencváros a második legjobb a kapusposztot tekintve. Ha posztonként hasonlítjuk össze a kereteinket, akkor láthatjuk, hogy náluk az előny. Az első három bajnoki meccsünkön görcsösen játszottunk, mert sokat várunk önmagunktól. A legfontosabb, hogy szoknunk kell egymást, saját magunkat, a korlátainkat.

handball.hu: Minden játékosodat pályára tudod küldeni az ETO ellen?
Elek: A szombat délelőtti tréningen Mohácsik Marcsi megsérült, és sajnos úgy tűnik, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Ha ezt az MRI-vizsgálat is bebizonyítja, akkor hónapokra kiesik a játékból. A többiek jó állapotban vannak, bár Németh Csilla, és a két kapusunk is betegeskedett, és még a múlt héten Deáki Dóra is. Ez a kór végigment az egész magyar bajnokságon, sőt, tulajdonképpen az egész lakosságon.

handball.hu: Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy már napokkal a meccs előtt elkelt az összes belépő?
Elek: Egy-két játékosomnak újdonság lesz ez a frenetikus hangulat, amelyet az ország legjobb közönsége teremt. Muszáj, hogy ez feldobja őket, nem is tudom elképzelni, hogy bármelyiküket is elnyomná. Kökény Bea szerint háromszor volt arra példa, hogy meccs előtt elfogyott az összes jegy: a Viborg elleni BL-elődöntőn, a Szkopje elleni BL-döntőn, és az ominózus 2007-es, Győr elleni bajnoki döntőn. Ez is azt mutatja, hogy nagyon nagy az elvárás velünk szemben. Vigyáztam rá, hogy ezt nehogy görcsként élje meg a csapat, és kétségbe essen attól a gondolattól, hogy mi van, ha nem sikerül. Nem a győzelem a lényeg, hanem az, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a pályán.



handball.hu: Milyen fontossággal bír számotokra a Fradi elleni találkozó?
Konkoly Csaba: Többet készültünk, mint az eddigi meccsek előtt, hiszen egy idegenbeli, Fradi elleni rangadó dupla feladatot jelent. Azt hiszem, hogy kellően felkészültünk. A hírek kedvezőek: nagyon nagy érdeklődésre számíthatunk a Népligetben. Úgy érzem, hogy ez doppingként hat a mi lányainkra is.

handball.hu: Nem feszélyez az a tény, hogy másfél éve éppen a Ferencváros pályáján szenvedtétek el az utolsó bajnoki vereségeteket?
Konkoly: Olyan rég volt, hogy már el is felejtettük, sem bennem, sem a lányokban nem is merült fel most. Ha nem említed meg, nem is jutna eszembe. Egyrészt azért, mert nem nagyon nézegetünk magunk mögé, másrészt pedig azért, mert kezdődik a Bajnokok Ligája, arra kezdtünk el már most figyelni. A héten már a Zvezdából is készülgettünk, a Fradiból pedig teljes erőbedobással.

handball.hu: Hogy látod, a vasárnapi meccs jó erőfelmérő lehet a Bajnokok Ligája kezdete előtt?
Konkoly: Nem tudom, mert a Zvezda nagyon gyors játékot mutatott a BL-selejtezőn. A Fradinak van egy bizonyos játékstílusa, ami az új emberek beépítésével, és az erősségeik kihasználásával még erősödött is. A visszarendeződésre nagyon kell figyelünk, meg kell gátolnunk, hogy az indulók gólt lőjenek, ráadásul a második hullámban is nagyon gólerősek, főképpen Szucsánszki Zita révén. Nem is szeretnék ezzel kapcsolatban bővebben nyilatkozni, mert a tavalyi szezonban több olyan hazai rangadót is játszottunk, ahol jó formát mutattunk, majd a rákövetkező BL-meccsen kikaptunk, mert azt hittük, hogy az itthoni rangadó hőfoka elég, ám beigazolódott, hogy mégsem. Jó lenne, ha olyan tempójú találkozót tudnánk játszani, ami a BL-re elég lenne, persze ehhez mi is kellünk.

handball.hu: Vannak-e sérültjeitek?
Konkoly: Szölösin kívül mindenki százszázalékos. Rajta keresztszalag-szakadása után több operációt is végrehajtottak, és bár már futni is tud, még két-három hónapig biztosan nem léphet pályára. Katrine Lundét ezúttal gyógyultan kaptuk vissza a norvég válogatottól (a múltkor kisebb húzódással érkezett hozzánk), tehát semmi akadálya, hogy Pálinger Katival ketten védjenek a meccsen. Katrine teljesítménye jelenleg olyan, mint ami miatt ideigazoltunk, és ez Katiról is elmondható. Kapusposzton tehát teljesen jól állunk, az pedig majd eldől a meccsen, hogy ez mennyit ér egy jól működő védőkapcsolattal kiegészülve.



NB I., 5. forduló
FTC-Jógazdabank - Győri Audi ETO KC
2010. október 3. (vasárnap) 18.30, Főtáv FTC Kézilabda Aréna
Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: SportKlub



FTC - ETO: elfogytak a jegyek

© handball.hu

További hírek