DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdOaLck' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Ez nem egy álom, hanem a valóság" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Ez nem egy álom, hanem a valóság"

2010. szeptember 20. 7:51 © handball.hu

A 3. BL-selejtezőcsoportban a Sävehof a BL-főtáblára jutáshoz fikarcnyi esélyt sem hagyott ellenfeleinek, köztük a Byåsen-nek sem. Az 1. csoportban a Randers HK is hasonlóképpen járt el. Alábbi cikkünkben a csapatok nyilatkozatait olvashatjátok.

Magnus Johansson joggal örült
Magnus Johansson
joggal örült
Mivel az IK Sävehof a szkopjei BL-selejtezőcsoport első két fordulójában legyőzte a két meccs után két-két ponttal rendelkező csapatokat, ezért már a harmadik forduló eredményeitől függetlenül a főtáblára jutott. A svéd bajnok a Viborg HK, a HK Dinamo Volgográd és a ŽRK Budućnost T-Mobile együtteseivel találkozik majd az A-csoportban. A Byåsen HE, az U Jolidon Cluj Napoca és az RK Metalurg Szkopje az EHF-kupa 3. fordulójába jutott.

Ezek a száraz tények, de valljuk be, a norvég Byåsen HE sikerére jóval többen tippeltek volna előzetesen. Lássuk hát, miként nyilatkoztak az érintettek, vagyis a két skandináv klub képviselői!

A Sävehof edzője, Magnus Johansson a www.damhandboll.nu-nak beszélt a harmadik összecsapást követően: "Mivel a házigazdák elleni utolsó mérkőzésnek már sok jelentősége nem volt, így a válogatottainkat pihentettük, csak Jessica Helleberg játszott egy keveset. Ezúttal főleg a fiatalok kaptak lehetőséget. Egyébként fantasztikus érzés, amin átmentünk, és amit elértünk. Szinte meg kell csípnünk magunkat, hogy elhiggyük, ez nem egy álom, hanem a valóság. Európa legjobb tizenhat csapata között vagyunk, és a Viborgot fogadjuk nemsokára, lehet, hogy éppen a Scandinaviumban".

A Byåsen nem tudta megismételni a tavalyi jó teljesítményét az idei selejtezőkben. Camilla Herrem, a csapat új kapitánya így nyilatkozott a vesztes meccs után: "Természetesen ez nem szívderítő, de azt gondolom, hogy az EHF-kupasorozat fekszik nekünk idén a legjobban. Egy nagyon friss, fiatal csapat vagyunk, és a BL túl erős lett volna számunkra".

Valery Putans, a norvég csapat vezetőedzője a következőket mondta a www.tv2sporten.no-nak: "Láthattuk, hogy a Sävehof egy sokkal jobb csapat nálunk, még akkor is, ha lehetett volna jobb is a védekező teljesítményünk. Minden kétség nélkül a svéd együttes a legjobb a csoportban, nagy sebességgel játszanak, és nagyon jól törnek be".

A 3. csoport végeredménye
1.IK Sävehof IK Sävehof330095-70256 pont
2.Byåsen HE Byåsen HE320185-7874 pont
3.U Cluj U Jolidon Cluj Napoca310275-90-152 pont
4.RK Metalurg Szkopje300367-84-170 pont



A dán Randers HK is továbbjutott a Bajnokok Ligája főtáblájára abból a selejtezőcsoportból, ahol az ukrán HK Szparta, a török Milli Piyango és a német Bayer Leverkusen volt az ellenfél. A csoport zárómeccsén a dánok kiütéses győzelmet arattak a németek ellen, egy olyan mérkőzésen, ahol az első félidőben csak négy gól esett Chana Masson kapujába, és nagyon kemény dán védekezés jellemezte a találkozót. A meccs még az ellentmondásos bírói tevékenységről is emlékezetes marad - írja a www.hbold.dk.

"Hatalmas dolog, ami velünk történt, és nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk. Két éve még csak egy középcsapat voltunk a dán ligában, és most a BL főtábláján vagyunk. Azt hiszem, ez nagyon jól sikerült, és nem is lehetek más, csak nagyon boldog. Négy gólon sikerült tartani az ellenfelet az első félidőben, amiből két találat nem volt szabályos szerintem. A játékvezetők ellenünk fújtak, mintha csak idegenben játszottunk volna. Nagyon jó volt a védekezésünk, amit még hiányolok, azok a pontosabb befejezések, de nem aggódom emiatt, ez is menni fog. Az ellenfelek, főleg a német csapat meglepett azzal, hogy nem tudtak többet mutatni, szerintem sokkal jobbak ennél, de az ukránokról is ugyanez elmondható. Személy szerint nagyon elégedett vagyok a hétvégi teljesítményünkkel" - nyilatkozta Jan Leslie, a Randers HK edzője, aki ezen a héten írt alá újabb négyéves szerződést a klubbal.

Az 1. csoport végeredménye
1.Randers HK Randers HK330090-48426 pont
2.TSV Bayer 04 Leverkusen320164-6404 pont
3.HK Szparta310269-78-92 pont
4.Maliye Milli Piyango SK300360-93-330 pont

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

A Zvezda ellen kezd az ETO idegenben
A Sävehof már a legjobbak között

© handball.hu

További hírek