Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A "régi" Fradi az álomcsapata

2010. augusztus 2. 13:30 © handball.hu

Ezen a héten a Ferencváros irányítója, Szucsánszki Zita vendégeskedett a handball.hu chat-szobájában. A válogatott játékostól megtudhattuk azt is, hogy a Fradin kívül más magyar csapatban nem tudná elképzelni magát, ám a dán bajnoksággal szimpatizál.

A "régi" Fradi az álomcsapata
CsőZsó: 1. El tudnád képzelni, hogy másik klubban kézilabdázz Magyarországon a Fradin kívül? 2. Mit vársz a következő szezontól, szerinted mire lehet képes a csapat a bajnokságban és a kupákban?
Szucsánszki Zita: 1. Nem tudnám, egyrészt azért, mert budapesti vagyok, másrészt pedig mert annyit kaptam a Ferencvárostól, amelyet más klubtól nem kaphatnék. Nagyon jól érzem magam itt. 2. Az első négybe várható a csapat. A sorsolás alapján biztosan továbbjutunk a KEK-ben.

Urbán András: Milyen érzés volt az első válogatott meccseden pályára lépni?
Szucsánszki: A szlovákok ellen játszottuk azt a meccset. Nagyon izgultam, és csodálatos érzés volt, hogy nekem is szól a himnusz.

matyasandras: 1. Az irányító vagy az átlövő posztot szereted jobban? 2. Tehetségesnek találod testvéredet, Margitot?
Szucsánszki: 1. Természetesen az irányító posztot szeretem jobban, ami a termetemhez is jobban passzol. Az átlövő poszthoz túl kicsit vagyok, és akkora lövőerőm sincsen. Jobban érzem magam középen. 2. Igen, Margit, a féltestvérem még csak tizenegy éves. Ő a legmagasabb, úgyhogy átlövő típus. Jó felépítése van, tehetségesnek tartom, csak még egy kis "vér" kell neki.

szedlacsek47: 1. Ki a sportolói példaképed, eszményképed? 2. Mennyire vagy babonás, avagy vannak-e szokásaid, amelyeket minden meccs előtt elvégzel?
Szucsánszki: 1. Kökény Bea. 2. Eléggé babonás vagyok. Meccs előtt például csak krumplis tésztát eszem, az itthoni meccsek előtt mindig bemegyek kávézni, általában mindig ugyanazt kérem. Ha ez babonának számít...

Erzsébet: Szoktál-e férfi kézilabda meccseket nézni, van kedvenc játékosod az MKB Veszprémből?
Szucsánszki: Szoktam, mert a barátom kézilabdázik, a nemzetközi meccseket is nézem. A Veszprémből nincs kedvencem.

Baktai Roland: Ha lehetne választanod, melyik csapathoz mennél inkább, a Fehérvárhoz, vagy a Békéscsabához?
Szucsánszki: Ha nagyon választanom kéne, akkor a Fehérvárhoz, mert az közelebb van.

Horváth: Van-e az élvonalban olyan játékos, aki a válogatottban konkurenciát jelenthet számodra?
Szucsánszki: Mindenki konkurencia, aki irányító poszton van. A válogatott szempontjából pedig az a lényeg, hogy minél jobb játékosok szerepeljenek benne. A csapat az első.

Zsolti23: 1. A Fradi új igazolásai közül kinek örültél a legjobban? 2. Szerinted Tóth Tímea vagy Zácsik Szandra a jobb lövő?
Szucsánszki: 1. Mindegyiküknek, mert mindegyikükkel játszottam már együtt. Nagyon örültem annak is, hogy Tomori Zsuzsa személyében végre van egy balátlövőnk. 2. Szerintem Zácsik Szandra.

Görbe4ever: 1. Soha nem gondolkoztál azon, hogy esetleg Győrbe igazolj? 2. Szerinted jelenleg ki Magyarország legjobb játékosa férfi és női szinten?
Szucsánszki: 1. De, gondolkoztam rajta, bár nem sok értelme lenne oda igazolnom, mivel világklasszis irányítójuk van. 2. Női szinten Zácsik Szandra, a férfiaknál Iváncsik Gergő.

FERENCVÁROS: 1. Melyik volt életed eddigi legemlékezetesebb meccse? 2. Kérlek, írd le az álomcsapatod, amiben Te is benne vagy!
Szucsánszki: 1. Amikor bajnokok lettünk a Győr ellen 2007-ben. 2. Vérten, Zácsik, Löke, Riegelhuth, Varzaru, Pálinger, én.

Zoli: Mit gondolsz a saját játékodról, mi kell még hozzá, érzed-e magadban azt a pluszt, hogy nemzetközi szintű klasszis, esetleg világklasszis váljon belőled?
Szucsánszki: Sokkal több rutin, valamint a gyorsaságomon és a helyzetfelismerő képességemen is javítanom kell.

Lipták Péter: Milyen érzés lesz az NKC ellen újra pályára lépni Békéscsabán? Hogy fogsz tudni megszabadulni attól a "közutálattól", ami a Bódi Bernivel történt sportszerűtlenséged miatt kísérni fog a pályafutásod során? (Sajnos azt kell, hogy mondjam, akkor az én szememben nagyot süllyedtél...)
Szucsánszki: Sajnálom, ha így látod. Többször is visszanéztem a videót, nem gondolom, hogy ennyire komoly lett volna az eset. Ugyanolyan lesz ott játszani, mint amilyen eddig is volt. Nem én lennék az első játékos, akit ott nem szeretnek.

Fradi Fan: Vajon hogyan oldjátok fel a kettőtök között meglevő, mindenki számára nyilvánvaló ellentétet, unszimpátiát a válogatottban Bódi Bernivel úgy, hogy ne menjen az eredmény rovására?
Szucsánszki: Ha láttad az eddigi meccseket, nem ment a rovásukra, ugyanúgy adok labdákat neki, ugyanúgy pacsizunk. Fel lett fújva az eset.

sanyesz: 1. Mik az elvárásaid a válogatottal, és ezen belül a saját játékoddal szemben? 2. Szoktál szakácskodni? Ha igen, mi az, amiben jónak érzed magad?
Szucsánszki: 1. Elég nehéz csoportba kerültünk, de remélem, hogy minél jobb helyen továbbjutunk. Szeretnék sokat játszani, és minél hasznosabban. 2. Mindent tudok főzni, úgyhogy ha van kedvem, akkor a sütitől a pörköltig mindent meg tudok csinálni.

Kirsnerfan: 1. El tudnád-e magad képzelni egy külföldi bajnokságban, és ha igen, melyikben? 2. Az utóbbi tizenöt év magyar női mezőnyéből hogy néz ki az álomcsapatod?
Szucsánszki: 1. Igen, a dán bajnokságban, amely elég gyors, pörgős, de akár a spanyolban is, mert ott jó az idő :) 2. A régi Fradi Kökével, Párduccal, Farkas Ágival, stb.

ancient64: Mi az oka annak, hogy a bemelegítéseket nem Te, mint csapatkapitány, hanem Csilla vezényli le
Szucsánszki: Annyira nem szeretek bemelegítést tartani, de nem én vagyok az egyetlen csapatkapitány, aki nem tart bemelegítést, lásd például a Győrt.

FTC8: Több hazai és külföldi csapatnál adtak már ki fürdőruhás/bikinis, vagy igen ízlésesen pikáns naptárt. Annyi szép, csinos lány van a csapatban (Veled az élen), nem lehetne egy ilyet a Fradinál is?
Szucsánszki: De. Ezt igazából nem én döntöm el, de nem lenne rossz az ötlet. Közvetítem a kérést a vezetőség felé.

Compact23: 1. Elég kemény szezon van mögötted. A körülmények se voltak ideálisak. Egy fiatal csapatot kellett vezetned, és nem mindig jöttek az eredmények. Nagy lehetett Rajtad a nyomás. Volt olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy már nem akarod tovább csinálni, vagy hogy eleged van? És mi segít át ilyenkor (ha volt ilyen)? 2. A sok edzés és meccs között van időd szórakozni, kikapcsolódni? :)
Szucsánszki: 1. Volt ilyen. Segít a család, az edző, a csapat. Együtt tudunk ebből kimászni. Nehéz volt, de remélem, hogy most, hogy stabilizálódott a háttér, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz mindenkinek a játéka, és az eredmények is jönnek. 2. Van, eljárogatunk bulizni meccsek után. Nyáron nyitott szórakozóhelyre, télen meg mikor hová. Eljárunk a Kézilabdások Éjszakájára is.

Tégla: Hogy vagy? Van most sérülésed, vagy ki tudtál mindent pihenni ebben az egy hónapban?
Szucsánszki: Nagyon nem pihentem, mert építkezésben vagyunk a barátommal. Ennek ellenére jól vagyok. Mindig fáj ez-az, de az élsport ezzel jár.

Nobody: 1. Biztos nagyon kevés szabadidőd van, ennek ellenére van esetleg valamilyen hobbid? Bár nagyon korai ez a kérdés, de gondolkoztál-e már azon, mivel fogsz majd foglalkozni egyszer, a nagyon távoli jövőben, ha már befejezted a kézilabdás pályafutásod? Esetleg el tudod képzelni magad edzőként ?
Szucsánszki: 1. Van egy kiskutyám, egy tizenkét hetes fekete staffordshire, Démon a neve. Ő a hobbim, ezen kívül kártyázunk, pókerezünk, nyáron strandolunk. 2. Edzőként semmiféleképpen. Már gondolkoztam rajta, alakítom a dolgokat, szeretnék szépségszalont nyitni valahol Pesten.

Marcell: 1. Milyen a viszonyod Vérten Orsival, szeretitek egymást? 2. Mit gondolsz, egy tizenhat éves fiúnak késő elkezdeni a kézilabdát, hogy elég jó játékos lehessen belőle?
Szucsánszki: 1. Szerintem jó a viszonyunk, a válogatottban szoktunk találkozni, semmi gond nincsen. 2. Sose késő, csak sportoljál!

Kérdezd Szucsánszki Zitát!

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi