DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYjWG2nm' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Siófokról Kiskunhalasra | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Siófokról Kiskunhalasra

2010. június 8. 14:54

A bajnokságot a tizenegyedik, kieső helyen záró Kiskunhalas NKSE-Bravotel csapata új edzővel próbálja meg kiharcolni a visszajutást az NB I-be - Éles Józsefet Varga József váltja a kispadon.

Siófokról Kiskunhalasra
A www.baon.hu-nak az új tréner, Varga József nyilatkozott.

– Valóban szerződést kötött a kiskunhalasi klubbal?
– Minden valószínűség szerint valóban én leszek a halasiak vezetőedzője. Szóban állapodtunk meg, de azt hiszem, nem az aláírás a lényeg. Szerintem a napokban a szerződést is megkötjük a halasi vezetőkkel.

– Siófokon újoncként az 5–8. helyért játszhattak, azaz sikeres évet zárt a csapat és az edző. Mi motiválta abban a döntésében, amikor elvállalta a halasiak felkérését?
– Ugyanaz motivál, mint két évvel ezelőtt, amikor elfogadtam a Siófok szerződési ajánlatát. Azaz: jól átgondolt, értelmes célok alapján lehet eredményt elérni. A cél ott sem volt más, mint feljutni az élvonalba. Igaz, a Balaton partján mindez egy évvel korábban sikerült, mivel a fehér asztal mellett dőlt el a feljutás. Ám az együttes és a klub felkészült volt az élvonalra.

– Valami hasonló most is előfordulhat, mivel a főszponzor kiválása után a Hódmezővásárhely nem vállalja a magasabb osztály követelményeit.
– Valószínűleg a Vásárhely felajánlja majd az élvonalbeli jog átadását, mivel valóban nem vállalja az NB I-ben való indulást. Ám azt hiszem, s ebben a kiskunhalasi klub vezetői is egyetértenek velem, hogy nem szabad az NB I-ben elindulni, és a pofozógép szerepét betölteni. Sokkal hasznosabb gondolat lezárni az elmúlt bajnokságok vesszőfutását egy új gárdával, egy évet erősödni a második ligában, és egy tiszta, átlátható költségvetéssel, bajnokként visszatérni a legmagasabb osztályba.

– Mennyire ismeri a kiskunhalasi kézilabdát?
– Annak idején, ifjúsági edzőként indultam csapataimmal a halasi Pikó Kupán, de egyébként is jól ismerem a klub vezetőit, az elmúlt egy évben pedig siófoki vezetőedzőként játszottunk egymás ellen.

– A hírek szerint sokan távoznak a csapattól. Kik maradnak?
– Azt hiszem, nem az én feladatom erről nyilatkozni. Azt tudom, hogy a légiósok, a kapus Guiu, valamint a mezőnyjátékos Budecevic és Leposova távozik, a többi a klub vezetőinek a dolga. A tárgyalások folynak, ha jól tudom, tartozások nincsenek a játékosok felé, tehát minden tiszta lappal kezdődhet.

– Mikor indul a felkészülés?
– Július 19-én kezdünk neki a feladatoknak, de lehet, hogy néhány nappal előbb az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokkal indul a közös munka. Reményeim szerint július közepére kialakul a végleges keret is.

Forrás: www.baon.hu

További hírek