Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Döntő volt, ki, mennyire akar maradni"

2010. június 2. 11:58 © handball.hu

A Váci NKSE a Syma Sport és Rendezvényközpontban tartotta meg szezonértékelő sajtótájékoztatóját. Az eseményen bemutatták az együttes friss igazolásait, valamint vázolták a csapat jövő évi célkitűzéseit.

"Döntő volt, ki, mennyire akar maradni"
A gárda trénere és egyben klubigazgatója, Németh András így nyitotta meg a sajtótájékoztatót:
„Tavaly új munkát kezdtünk, komoly erősítésekkel vágtunk a szezonnak. Célkitűzésünk az első négy hely egyike volt. Eleinte ebben kevesen hittek, nehezen is kezdtük a szezont, ám a csapat fokozatosan javult, ősszel már feljöttünk a negyedik helyre, majd a második helyen vártuk a rájátszást. Egyre inkább érzékeltük, hogy folyamatosan nő irántunk az érdeklődés, és Magyarország egyik meghatározó együttese lettünk. A rájátszás második helyét nem tudtuk megtartani, mert a Debrecen elleni első és második, valamint a Békéscsaba elleni első találkozón rossz szériát fogtunk ki. Az utolsó meccsen magabiztosan szereztük meg a harmadik helyet. A megtorpanáson elég hamar túlkerültünk, egész évben folyamatosan tudtunk dolgozni, Tóth Tímea sérülését kivéve nem sújtott minket jelentősebb sérülés.

Sikerült bekapcsolódni a kézilabdaéletbe, két komoly tornát tudtunk Vácon rendezni, és jelentős meghívásokat is kaptunk, folyamatosan fel tudtuk mérni, hogy hol tartunk az európai élmezőnyhöz képest. Válogatottak ellen is megmérettettük magunkat. A magyar nemzeti csapatokat felnőtt és utánpótlás korú játékosokkal is segíteni tudtuk. A bajnokságban elért harmadik helyet megfelelőnek tartjuk, örülünk, hogy a csapat nagy részét meg tudjuk tartani a következő szezonban. Ez is volt a célunk, hiszen az elkezdett munka feléig sem jutottunk még el, rengeteg tartalékunk van, még jobbak lehetünk. Az elvárások továbbra sem változnak: a magyar bajnokság élmezőnyében, az első négy hely egyikén szeretnénk végezni. A Dunakanyar-övezetnek feltétlenül kell egy olyan élcsapat, amely a régiót országosan képviselheti.

Az utánpótlás-nevelés területén is szeretnénk tovább lépni. A '94-es csapatunk a harmadik helyen végzett az országos versenyben. Szeretnénk még hasonló eredményeket felmutatni a jövőben. Próbáljuk tovább építeni az utánpótlásunkat, több kisváros és község iskolájában is jártunk, mindenhol szeretettel fogadtak minket. Saját rendezésű tornákat tartunk nekik, onnan választunk még ki kétszáz gyereket. Nem csak szakmailag várjuk az utánpótlásunk előrelépését, hanem azt is szeretnénk, ha a környéken még jobban megnőne az érdeklődés a sportág iránt.

Tehát a csapatot próbáltuk minél jobban megtartani, persze ezt lehetetlen százszázalékosan: Farkas Vera és Bagócsi Barbara távoznak tőlünk. Döntő volt, hogy valaki mennyire akar itt maradni, vagy mennyire szeretne innen elmenni, hiszen szeretnénk megőrizni a csapatkohéziót. Akik maradtak, nem kellett őket győzködni, akik pedig jöttek, szerintünk nagyon szívesen érkeztek közénk. Szeretnénk egy olyan vállalkozást, amelyet a legkisebb serdülő játékostól kezdve a legnagyobb válogatott kézilabdázóig mindenki a magáénak érezne”.

Németh András bemutatta a csapat új szerzeményeit is:

Fülöp Andrea (HNKC) - beálló: „Az fogott meg benne, hogy védekezésben komoly kvalitásokkal rendelkezik. Kettes és hármas pozícióban komoly segítsége lehet a csapatnak a védelemben, és Uhrakovának is nagy segítséget tud adni, aki az előző szezonban rengeteget volt a pályán”.

„Nagy örömmel fogadtam a Vác felkérését, hiszen elég későn kerülten az NB I-es osztályba. Eddig a HNKC-ban játszottam, akikkel a középső mezőnyben, majd sajnos lent végeztünk, de a kiesést szerencsére elkerültük. Megtiszteltetés, nagy kihívás, megmérettethetem magam, hogy mire vagyok képes ebben a sportágban. Remélem, hogy fejlődni tudok, és segíteni szeretném a csapattársaimat, akik remélem, szintén segítenek engem” – nyilatkozott Fülöp Andrea.

Gróz Kitti (Szentendre) – balszélső: "A mindössze tizenhat éves játékos az NB I/B Nyugati csoportjából érkezik hozzánk, ahol ilyen fiatalon máris a góllövőlista hetedik helyén végzett. Ez azért jelzi, hogy milyen képességei vannak. Emellett az országos döntőben a legjobb játékosnak választották. Kitti egyébként már január óta velünk edz"- ismertette a játékost a tréner.

„Nagyon örülök a meghívásnak. Úgy érzem, hogy NB I/B-ből feljőve rengeteget tudok fejlődni. Eddig a Szentendre együttesében szerepeltem, amellyel a kilencedik helyen végeztünk, kemény meccsek vannak a hátam mögött. Fizikálisan még sokat kell fejlődnöm” – vélekedett a fiatal balszélső.

Tápai Szabinát kevésbé kell bemutatnom. Két éve Dániába ment, egy évet ott, majd egy évet Franciaországban játszott. Amikor a Hypóval Viborgban jártunk, mondtam neki, hogy sokkal többet látok benne, mint amit elért a kézilabdában. A lehetőség most jött el. Hiszek benne, hogy ebben a közegben bebizonyítja, hogy komoly értéke a magyar kézilabdának. Temes Berninél is láthatjuk, hogy olyan fejlődésen ment át ebben az évben, hogy be tudott kerülni a magyar válogatottba. Szabinával kapcsolatban is ezt reméljük” – mondta Németh András.

„Őszintén elmondta András a véleményét rólam, amikor Viborgban találkoztunk. Abban maradtunk, hogy ha adódik egy olyan lehetőség, amikor közösen tudunk dolgozni, akkor megpróbáljuk. Elég volt a légióskodásból két év után. Remélem, hogy hasznára lehetek a klubnak, és jó közös munkával a „régi” Tápai Szabina tudok lenni" – osztotta meg gondolatait Tápai Szabina.

A Váci NKSE két felkészülési tornán vesz részt a nyáron: Győrben, ahol a Hypo, a Valcea és az ETO csapataival találkozik, majd Vácon a Fradi, a Debrecen és a Podgorica ellen, a Szabella-kupa keretében.

A klub marketingvezetője lesz a jelenleg még a Hypo játékosa, az egykori magyar válogatott balszélső, Kirsner Erika.

Szántó András elnök, a Syma tulajdonosa: „Mindent elkövetünk, hogy a csapat a következő szezonban nyugodtan tudjon készülni. Amit eddig vállaltunk, hitelesen teljesítettünk. Ha ez továbbra is így lesz, nyugodt szívvel teljesíthetjük a kitűzött céljainkat. Szerencsére a magyar női kézilabda egyre erősebb, hiszen a klubok egyre több jó játékost tudnak szerepeltetni, egyre erősödik a bajnokság. A klub háttere a polgármesteri hivatalra, az önkormányzatra támaszkodik, akik eddig is megadták az ígért támogatást, sőt, mivel jövőre az EHF-kupában indulunk, még a pluszt is tudják biztosítani. Kisebb helyi cégek is beszálltak a szponzorációba. A Syma továbbra is ott áll a csapat háta mögött. Az évi költségvetés a tavalyi évben 100 millió Ft körül volt, jövőre ezt a nemzetközi szerepléssel ezt kinőttük, 120-130 millió Ft-tal számolunk.

A következő idényben az együttes „Syma Váci NKSE néven indul a magyar bajnokságban.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi