DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYshVMYK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Vácra került a bronz | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vácra került a bronz

2010. május 15. 18:41 © handball.hu

Az Arany Ászok Rájátszás harmadik, mindent eldöntő bronzmérkőzésén egy félidőnyi játékot követően három góllal a vendéglátó Vác együttese vezetett a Békéscsaba ellen, és a végére az előnyét megduplázva szerezte meg a bajnoki harmadik helyet.

Herr Orsi extázisban védett
Herr Orsi
extázisban védett
NB I., Arany Ászok Rájátszás, 3. bronzmérkőzés
Váci NKSE
28 (15)
Mondi-Békéscsabai ENKSE
22 (12)
Váci Városi Sportcsarnok, 1500 néző
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Tájok Péter
Tóth
Temes
Klivinyi
Farkas
Vaszari
Baross
Uhráková
Bagócsi
15(8)
6(1)
1
1
1
1
2
1
Nyikolajenko
Mózes-Rácz
Szekeres
Bódi
Kisfaludy
Tóth
Kelemen
Cifra
Gávai
11(6)
2
1
1
1
2
2
1
1
Hétméteresek: 10/9 Hétméteresek: 6/6
Kiállítások: 12 perc Kiállítások: 8 perc
Két jól védekező csapat feszült egymásnak a harmadik bronzmérkőzés elején. A találkozó első akciógóljára az ötödik percig kellett várni, ezt az a Tóth Tímea szerezte, akiről a meccs elejét nézve azt gondolhatta az ember, hogy egymaga fogja szerezni a Vác összes találatát. Fej-fej mellett zajlott a küzdelem, mígnem Rácz góljával a 19. percre 7-8-nál a vendégek fordítani tudtak. A hazaiak ekkor sem estek kétségbe, rendezték soraikat, és 12-8-nál már a csabaiaknak volt szükségük megújulásra. Ebben a szakaszban Mátéfi Eszter időkérése sem segítette lányait. Habár a félidő véghajrájában többször volt kétgólos a különbség, a szünetre hárommal a váciak húztak el (15-12).

A folytatásban a Vác gyorsan visszaállította a korábban elfecsérelt négygólos előnyét, és ez a különbség jó időre állandósulni látszott a két csapat között. Uhrakováék stabil vezetéséhez rengeteget tett hozzá a ma ismét kiváló formát mutató Herr Orsolya is, aki szinte együtt mozgott minden egyes felé repülő labdával. A hazaiak nemcsak hogy megtartották az előnyüket, hanem lépésről-lépésre ezt még növelni is tudták. A békéscsabai lányoknak már semmi nem jött össze, és úgy tűnt, mintha fejben már le is mondtak volna arról, hogy a meccs végén az ő nyakukba akasszák a bajnoki bronzérmet. A végén ez valóban nem is történt meg, hiszen a 28-22-es végeredménnyel zárult csata a Duna-partra szállította a harmadik helyet.

Az NB I. 2009/10. évi szezonjának végeredménye

1. Győri Audi ETO KC
2. DVSC-KORVEX
3. Váci NKSE
4. Mondi-Békéscsabai ENKSE
5. FTC
6. Dunaújvárosi NKKSE
7. Siófok KC
8. Alcoa FKC
9. Veszprém Barabás KC
10. ASA-Consolis HNKC
11. Kiskunhalas NKSE-Bravotel
12. Hunnia KSK

© handball.hu

További hírek