Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szombaton eldől a bronzérem sorsa

2010. május 15. 9:50

Szombaton rendezik az Arany Ászok rájátszás utolsó játéknapját, így a bronzérem mellett a többi helyezés sorsa is eldől a mai napon. A legtöbb mozgás a középső házban várható, itt csak az FTC ötödik helye biztos, a többi csapat pozíciója még változhat.

Szombaton eldől a bronzérem sorsa
NB I., Arany Ászok rájátszás, 3. bronzmérkőzés

Váci NKSEMondi-Békéscsabai ENKSE
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Vezeti: Dobrovits Csaba, Tájok Péter
ÉLŐben: www.cunder.hu

A bronzéremért folytatott küzdelemben egyelőre egált mutat a két csapat mérlege. A Vácon megrendezett első találkozón 29-26-ra a Békéscsaba nyert május 1-jén. Az egy héttel későbbi békéscsabai forduló izgalmas és meghökkentő végjátékában Tóth Tímea időntúli szabaddobásával döntetlennel zárult a hatvan perc, ezt követően hétméteresekkel nyert a vendég váci csapat 27-26-ra. Ezt a lélektani előnyt birtokló Vác fogadja ismét a Békéscsabát, május 15-én, szombaton 18.00 órától.

Mátéfi Eszter, a Mondi-Békéscsabai ENKSE vezetőedzője: "Nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el a múlt héten itthon. Azonban kár ezen keseregni, szombaton új lehetőség áll előttünk, ám tény, hogy a lélektani előny a Vácnál van most. Úgy gondolom, sokan kilátogatnak majd Vácon a mérkőzésre, és minket is sokan el fognak kísérni. Az elmúlt találkozón sok ziccert hibáztunk a végjátékban, sok apró hibát követtünk el, amelynek a teteje az időntúli szabaddobás volt, ahol rosszul állt össze a védőfal, és a kapus sem helyezkedett megfelelően. A lányokban is nagy a szomorúság, de a sportban ez a szépség. Most viszont mindent egy lapra feltéve kell neki indulnunk a mérkőzésnek."

Németh András, a Váci NKSE vezetőedzője: "Nagy az érdeklődés a bronzmeccs iránt, bízunk abban, hogy megtelik a csarnok. A bronzéremért folytatott első hazai találkozónkon nagy csalódást okoztunk a nézőknek az eredményt illetően. A váci sportéletben jó dolog, hogy a kézilabdacsapat az élvonalban van, ám régebben nagyobb lelkesedést mutattak a szurkolók a kézilabda iránt. Ezen a mindent eldöntő találkozón a múlt heti kerethez képest elképzelhető, hogy Farkas Veronika játékára is számíthatok."

Forrás: Hajdu Lívia - www.elorenkse.hu



NB I., Arany Ászok rájátszás, alsóház, VI. forduló
Hunnia KSKKiskunhalas NKSE-Bravotel
14.00, Üllő, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Dohány József, Varga Zsolt





NB I., Arany Ászok rájátszás, alsóház, VI. forduló
Veszprém Barabás KC - ASA-Consolis HNKC
18.00 Veszprém Aréna
Vezeti: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

Az alsóház két legjobb, már bennmaradt csapata találkozik a záró fordulóban a Veszprém Arénában.
Az egész szezon során, a kiesés elleni csatában nagy ellenfele volt a Veszprém Barabás KC-nak a Hódmezővásárhely. Ősszel hazai pályán a Gyurka-csapat bizonyult jobbnak 37:33-ra, majd az utolsó előtti fordulóban, idegenben elhullajtották a pontokat a mieink, a Hódmezővásárhely győzött 31:29-re.
Az alsóházban is összecsapott már a két együttes, Hódmezővásárhelyen megosztoztak a pontokon (32:32), de úgy is fogalmazhatunk, hogy a Barabás-lányok megajándékozták ellenfelüket egy ponttal, hiszen végig nekik állt a zászló.
Komoly tétje nincs a szombati mérkőzésnek, de a presztizs és a 9. hely megszerzésének lehetősége parázs csatát ígér. A veszprémi lányok mindenképpen szépen szeretnének búcsúzni a szurkolóktól és a támogatóktól, megalapozva ezzel a reményteli következő szezont.

„Bizakodóak vagyunk, pozitív a mérlegünk a Hódmezővásárhely ellen. Jól akarunk játszani, amivel pozitív emléket szeretnénk hagyni a szurkolóinkban. Tanultunk az utolsó hódmezővásárhelyi mérkőzésből, ahol végig vezettünk, de sokat hibáztunk, és kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Minimalizálni kell a hibáinkat, sokat kell faultolnunk, nem szabad engednünk az ellenfelet a veszélyes zónában lőni és befejezni a támadásokat. A célunk nem változott, a 9. helyet meg akarjuk szerezni, amihez támadásban a szervezettségnek kell dominálnia, és a helyzeteinket gólra kell váltanunk” – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata a Kiskunhalas ellen aratott fölényes sikerrel (38–19) megőrizte élvonalbeli tagságát. Ma 18 órától Veszprémben a rájátszás utolsó bajnoki mérkőzését játssza az egyesület.

„A bennmaradás kiharcolásával óriási teher került le a vállunkról” – közölte Dankó Ervin vezetőedző –, „így felszabadultan kézilabdázhatunk. A hazai pálya miatt a Veszprémnek 51, nekünk 49 százalék az esélyünk a sikerre, de hiszem, hogy meglepetést okozhatunk és győzelemmel búcsúzhatunk a bajnokságtól. Sajnos az anyagiak terén semmi pozitív változásról nem számolhatok be, ami azt jelenti: valószínűleg a veszprémi lesz a klub utolsó mérkőzése, a sportág felnőtt szinten megszűnik Vásárhelyen” – mondta a tréner.

Forrás: www.hajraveszprem.hu, www.delmagyar.hu




NB I., Arany Ászok rájátszás, középsőház, VI. forduló
FTCSiófok KC
18.00 Népliget, Olimpiai Központ
Vezeti: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs

A bajnoki évad utolsó mérkőzésen a Siófok KC az FTC-RightPhone vendégeként lép pályára egy olyan találkozón, melyen már csak Scholtz Andreáék számára van tét, ugyanis győzelem esetén a hatodik, vereség esetén pedig a hetedik pozícióban végez az SKC.

A szezon végére összeállt a Siófok, igaz, a lányok produkáltak meglehetősen érdekes, változatos eredményeket az alapszakaszban, illetve a rájátszás küzdelmeinek során egyaránt. Utóbbi sorozatban a hatodik helyezés megszerzése (volt) a cél, s végül ez az "álom" teljesíthető is az esetben, ha Nagy Renátáék megszerzik a két pontot a fővárosban, így tehát egyértelműen győzelmi reményekkel, győzelmi szándékokkal utazik a csapat.

Az utolsó, szezonzáró derbin sem lesz túlzottan egyszerű, könnyű dolga a "cápalányoknak", hiszen a zöld-fehér egyesület egyfajta "mumusa" az SKC-nak. Példaként említhetjük, hogy az összesített mérlegben 3-0-ra vezetnek Emberovics Míráék, akik az alapszakaszban előbb két góllal nyertek (25-27) a Balaton partján, úgy, hogy mintegy négy perccel a lefújás előtt döntetlenre álltak a felek (25-25). Ezt követően a tavaszi párosítás alkalmával a Népligetben megrendezett összecsapás a - meglehetősen érdekes - játékvezetői közreműködés alkalmával kis híján botrányba fulladt, hiszen kezdésként a fővárosiak az első tizenhárom találatukból hetet büntetőből szereztek, ám az már egy másik kérdés, hogy legalább öt jogossága erősen megkérdőjelezhető volt... Ennek ellenére a siófoki lányok nem adták fel, a második felvonásban hat gólról is sikerült felzárkózni az egyenlítés kapujába (22-21), ám innentől kezdve ismét érkeztek a finoman fogalmazva is erősen érdekesnek mondható bírói ítéletek, végül az Elek-alakulat 32-26-os győzelmet aratott. A rájátszásban a harmadik alkalom (is) óriási küzdelmet hozott, s az SKC a negyvennyolc percen keresztül vezetett is több találattal, azonban Barna Éváék a hajrára elfáradtak, a fővárosiak pedig, ha nem is könnyedén, de behúzták akkor is a két pontot (32 - 34).

A szombat kora esti összecsapásnak a Fradi számára gyakorlatilag semmi tétje sincs, hiszen mindenképpen az ötödik helyen végeznek Kenyeres Fanniék, míg Valovicsék előtt ez a kérdés még nyitott, hiszen a hatodik vagy hetedik pozíció még a "levegőben lóg". Mondani sem kell, hogy Kovács Adriennék nagyon szeretnék hatodikként befejezni a küzdelmeket, ehhez pedig mindenképpen győzelemre lesz, avagy lenne szükség, de a feladat azért nem ilyen egyszerű. Nagy kérdés, hogy miként tudják a "cápalányok" semlegesíteni a hazaiak Szucsánszki Zita - Dajka Bettina belső kettősét, hiszen a korábbi összecsapások alkalmával szinte már-már megállíthatatlanok, tarthatatlanok voltak. S nem szabad megfeledkezni Trufán Noémiről sem, akinek semlegesítése szintén kulcskérdés, vagy éppen kulcsfeladat. Ha ezeket az "akadályokat" az SKC sikerrel veszi, akkor bizony mutatkozik "pontos" távozásra lehetőség Budapestről...

Forrás: www.siofokkc.hu




NB I., Arany Ászok rájátszás, középsőház, VI. forduló
Alcoa FKCDunaújvárosi NKKSE
18.00 Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
Vezeti: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

Az 5-8. helyért zajló rájátszás utolsó mérkőzésével, az Alcoa FKC - Dunaújvárosi NKKSE ma esti rangadóval Fejér megye csapatai is befejezik az NB I-es nőikézilabda-bajnokságot. Van még tétje az összecsapásnak, hiszen a hatodik hely megszerzéséért harcolnak a felek egymással.
De bármi lesz is a végeredmény, a fehérvári csapat ebben a szezonban is nyert valamit , mégpedig a bajnokság névadó szponzora, az Arany Ászok által felajánlott hétszámjegyű összeget, köszönhetően annak az országosan meghirdetett szavazásnak, amelyben a fehérváriak bizonyultak a legaktívabbaknak. De a szurkolók is megkapják méltó jutalmukat: akik ma este érvényes bérlettel vagy belépővel rendelkeznek - a dunaújvárosi drukkerek is -, azok is jutalmat kapnak ma a Köfém Sportcsarnokban.
- Azt várom, azt remélem az utolsó bajnoki mérkőzésen, hogy fejezzük be szépen, becsületesen és természetesen győzelemmel a szezont. Ám ehhez sokkal jobb és összeszedettebb játék kell, mint amit legutóbb Dunaújvárosban produkáltunk. Mert akkor a hitünk hamar elfogyott, és katasztrofálisan játszottunk. Igyekszünk kiszolgálni a szurkolóinkat, s úgy számolok: ha mi nyerünk, és a Fradi is a Siófok ellen, akkor hatodikak leszünk - mondta Mihály Attila, az FKC trénere. Aki a sérült Becsérire és a beteg Rádlra nem számíthat a ma esti találkozón.

Forrás: www.fmh.hu


A parázs bronzpárharc a Cunderen

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi