Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Zácsik jövőre visszatér a Népligetbe

2010. április 27. 10:58

A Ferencváros keddi sajtótájékoztatóján három új igazolást jelentettek be a klub képviselői. A legnagyobb név Zácsik Szandráé, ám az átlövő még egy évig Ljubljanában marad. Mellette a junior-válogatott Deáki Dórával és a kiskunhalasi Szarka Adriennel erősít a csapat.

Zácsik jövőre visszatér a Népligetbe
Ugyan kivásárolnia nem sikerült az ősszel elvesztett válogatott átlövőjét a Ferencváros vezetésének, Zácsik Szandra 2011 nyarán visszatér a fővárosi alakulathoz.

"Nagyon örülök a csapat körül történt változásoknak, és annak, hogy minden rendben van végre a Fradinál. Teljesen más lett a légkör is a csarnokban mostanra, öröm itt lenni. Még egy évet Ljubljanában kell töltenem, mivel oda két évre igazoltam, de a következő szezontól már a Ferencváros játékosaként léphetek ismét pályára" - osztotta meg gondolatait Zácsik Szandra.

Hemela Zsolt, a csapat ügyvezetője elmondta: "Ahogy a szurkolóknak, úgy nekünk is elvárásunk volt saját magunkkal szemben, hogy visszahozzuk a Népligetbe Zácsik Szandrát. Tisztában voltunk Kökény Beával és Elek Gáborral együtt azzal, hogy elsődleges feladatunk visszaszerezni őt. Amint munkába álltunk, elkezdtük hívni, hogy térjen vissza a Fradihoz. Addig, amíg reális esélyt láttunk, hogy a mostani szezon végén visszahozzuk, ezzel próbálkoztunk, amint kiderült, hogy erre nem lesz módunk, rögtön elkezdtünk dolgozni azon, hogy a 2011-es szezontól két évig biztosan zöld-fehérben játsszon".

"Fontos számomra, hogy szerepelhessek nemzetközi kupákban is, valamint hogy egy jó csapat tagja lehessek" - folytatta Zácsik. "Nagyon örülök annak, hogy ennyi jó játékos igazolt már most a Fradiba. Remélem, hogy ők a következő évben is kiharcolják a nemzetközi indulás jogát, így utána már én is a csapattal küzdhetek egy rangos európai kupasorozatban a sikerekért".

Elek Gábor elmondta: "A világ kézilabdázásának egyik legnagyobb tehetsége tér vissza a Ferencvárosba. Nem kérdés, hogy az utolsó itteni évében is nagyon jól érezte már magát, kimagasló teljesítményt nyújtott, és nemzetközi szintű játékossá érett, amit a Ljubljanában is bizonyított. Szerintem a magyar játékosok közül az egyik, ha nem a legjobb balátlövő tér ezzel vissza a csapatba, aki nem mellesleg már három évet játszott a Fradiban korábban is, így nem idegen helyre jön. Úgy gondolom, hogy egy nagyon fiatal játékosról van szó, aki előtt még komoly karrier áll".

A jövőre visszatérő játékos soron következő műtétjéről elmondta, magától az operációtól nem tart, sokkal inkább oda kell figyelnie orvosa szerint az utána következő rehabilitációra. Ahogy fogalmazott: "Nem szabad elsietni a visszatérést, pontosan ki kell várni, amíg teljesen fel nem épülök". Viszont - mivel a rehabilitáció és a gyógytorna a fővároshoz köti, a következő időszakban sok időt fog tölteni a népligeti csarnokban. Visszatéréséről elmondta: "Legkorábban szeptember végén vagy októberben kezdhetem el az edzéseket".



Szarka Adrienn
Újabb érkezők

Deáki Dóra három, míg Szarka Adrienn két évre kötelezte el magát a népligetiekhez.

"Azért döntöttem a Ferencváros mellett, mert nagyon szimpatikusnak találom a csapatot magát, és úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából ez a legtökéletesebb hely számomra" – magyarázta választását Deáki Dóra, aki mezszínt nem, klubot annál inkább vált a nyár folyamán.

Vele egy időben érkezik a Ferencváros csapatához Szarka Adrienn is, aki bízik benne, hogy sikerül beilleszkednie és elég játéklehetőséget fog kapni új edzőjétől. "Azért választottam a Fradit, mert a magyar kézilabda mezőnyének élén van, mindamellett nemzetközi szinten is indulhat a következő évben. Remélem, hogy be tudok illeszkedni, és hasznára leszek új klubomnak is. Szeretném, ha játékosként minél jobban teljesítenék, és a csapattal a magyar bajnokság dobogóján végezhetnénk a következő években".

Céljai pedig megegyeznek Deákiéval: "Mindenképp a magyar bajnokság elitjébe szeretnék tartozni a Ferencvárossal, és szeretnék minél jobb nemzetközi eredményeket elérni a Népligetben" – magyarázta a Győrből érkező játékos.

Deáki Dóra
"A csapat vezetését már korábbról is ismerem, gyerekkorom óta járok a Fradi-pályára. A klubnál dolgozik a nagynéném, Szarka Éva is. Kökény Beáékkal, és az edzővel, Elek Gáborral is jóban vagyok egy ideje. Úgy érzem, hogy egy igen pozitív légkörbe fogok kerülni a Népligetben" - részletezte döntésének okait Szarka.

Deáki is hasonlóan gondolkozik: "Szimpatikus volt számomra a vezetőség, az általuk támasztott elvárások, és a csarnokban uralkodó hangulat is. Nagyon barátságos légkör fogadott eddig, akárhányszor jártam a Fradi csarnokában. A junior válogatottban már játszottunk együtt Dajka Bettivel és Szádvári Krisztával is, de Tomori is a csapattársam volt Győrben, így biztosan nem idegen helyre megyek".



Ha felszerelés - Erima

"Az Erima ajánlata volt a legjobb, így egyértelmű volt, hogy ezt választjuk" - fogalmazott Hemela Zsolt, a klub ügyvezetője a csapat új szerelésével kapcsolatban. A most megkötött szerződés értelmében az Erima, Asics és Select márkákat forgalmazó cég három éven át látja el a legjobb minőségű sportszerekkel a népligeti zöld-fehér alakulatot.

Forrás: www.ftckezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi