DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYEjnGjx' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Larvik: két Mørkkel a csatasorban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Larvik: két Mørkkel a csatasorban

2010. április 24. 12:00 © handball.hu

A tizenkilenc éves balszélső, Thea Mørk, a junior Európa-bajnok Nora Mørk ikertestvére kétéves szerződést írt alá a Larvik HK-val. Az elkövetkező éveket - az ezt megelőző szezonokhoz hasonlóan - a testvérek ismét együtt tölthetik a pályán is.

Nora és Thea Mørk Fotó: europamester.dk
Nora és Thea Mørk
Fotó: europamester.dk
Először a Bækkelagetsnél, majd a dán bajnkságban az Aalborgnál, ezt követően újra az oslói Bækkelagetsnél, végül utoljára a Njårdnál játszott együtt a két lány.

A larviki tréner, Karl-Erik Bøhn úgy véli, Thea egy nagyszerű tehetség, igaz, az utóbbi két évben sérüléssel bajlódott (két keresztszalag-szakadása volt), de jót tesz majd neki és Norának is, hogy egy csapatban játszhatnak.

Más hír a Larvik háza tájáról, hogy Inger Sofie Heieraas gyereket vár, így már biztosan nem lép pályára a szezon utolsó mérkőzésein. Ő már egy régi bútordarabnak számít a csapatban, és két éve, mikor bejelentette visszavonulását, visszahívták, mert abban az időben annyira kevés játékos állt az edzők rendelkezésére, hogy egyszerűen nem tudtak gyakorolni az edzéseken. A játékos azt nyilatkozta, hogy idény végén amúgy is abbahagyta volna az aktív játékot.

Olga Medvegyeva, a csapat orosz légiósa szintén sérüléssel küszködik, miután keresztszalag-sérülést szenvedett a tavalyi szezon rájátszásában. Az orvosai most közölték vele, hogy újra kell műteni, ami újabb hat-nyolc hetes kihagyást jelent. A játékosnak ugyanaz a térde (bal - a szerk.) volt sérült 2007-ben is.

A Larvik gyakorlatilag megnyerte a rájátszást is, ezzel a bajnokságot, Heidi Løke pedig meccsenkénti 9,3-as gólátlaggal a gólkirálynői címet zsebelte be.

Katja Nyberg, aki a következő szezontól csatlakozik újra a csapathoz, bejelentette, hogy visszatér a válogatottba is, és a május elejei összetartásra, Sandefjordba már a társaival tart. Gro Hammerseng még nem döntött a válogatott szerepléssel kapcsolatban, de júniusig gondolkodhat csak, mert Thorir Hergeirsson akkor tartja a következő edzőtábort, és kijelentette, hogy oda már azokat hívja csak be, akikre számíthat a decemberi hazai rendezésű Eb-n is.

Skandináviai tudósítónktól - (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek