Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot!”

2010. március 6. 18:35 © handball.hu

A handball.hu ezúttal Konkoly Csaba mellett Eduarda Amorimot, Pálinger Katalint, Simona Spiridont és Vérten Orsolyát szólaltatta meg a fantasztikus hangulatú Larvik elleni BL-ütközet után.

„Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot!”
Konkoly Csaba: Nagyon örülünk, sőt, boldognak is mondhatjuk magunkat, hogy nőnap előtt ilyen csodálatos hétvégét szereztek maguknak a lányok, és persze a hölgyszurkolóknak is. A mai győzelem egy fegyelmezett csapatmunka eredménye, mely kiváló egyéni teljesítményekkel is párosult. Mindennek az alapja, hogy vegyünk egy jó kapust, Pálinger Kati pedig ezúttal is szenzációsan védett. A mezőnyben pedig mindenkit fel kell sorolnom, hiszen mindannyian sokat tettek a sikerért, akkor is, mikor szerkezetváltásokra került sor. Orbán Adrienn például a beállásával fontos gólokhoz juttatott minket. Talán az első félidőben beállós poszton voltak hiányosságaink, melyeket a második félidőre helyre tettünk. Óriásit tett a sikerért a Bradeanu-Spiridon páros a bejátszásokkal, vagy éppen Amorim az átlövéseivel. Összességében mindenre tudtunk úgy lépni a Larvik védekezése ellen, ami pont akkor jónak bizonyult.

Eduarda Amorim: Úgy látom, hogy a szezon eleje óta a csapathoz hasonlóan az én formám is felfelé ível, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy ismét bejutunk a fináléba. Az első meccs a Larvik ellen maga volt a katasztrófa, de aztán sokat videóztunk, és most már meg tudtuk állítani a lerohanásaikat, és komolyabban fogtuk a beállójukat. Ha jövő héten a Krim ellen is úgy játszunk, mint most, meg fogjuk őrizni a csoportelsőségünket!

Pálinger Katalin: A meccs elején a taktika alapján nagyon arra koncentráltuk, hogy a beállóst fogjuk, ezért is kaphattunk több gólt átlövésből. Az első nyolc gólt viszonylag gyorsan megkaptuk, ami Sulland magabiztosságának is köszönhető volt. Amint a lányok felismerték a lövősávokat, és közbe tudtak lépni, sikerült már nekem is többet hárítani, és indíthattunk gyors lerohanásokat. Örülök, hogy egy ilyen jó csapatot ennyire magabiztosan tudtunk megverni. Rantala egy szenzációs kapus, az eredményei önmagukért beszélnek, és ma is együttese alappillére tudott lenni. Annyi idősen, mint ő, én már biztosan nem fogok védeni. Minden meccsen tanul valamit az ember, és rajta nagyon látszik egy-egy védésnél, hogy pontosan tudta előre, hová fog érkezni a labda.

Rólam sokan mondják, hogy azóta védek ennyire jó formában, mióta bejelentette a csapat, hogy Lunde Haraldsen hozzánk igazolt. Ennek semmi realitásalapja sincs. Erre egy történettel tudnék válaszolni. Nyáron az összes futóedzést végigcsináltatta velem Csabi, semmi kedvezményt nem adott. Az első edzőmérkőzés utáni edzésen megkérdeztem, hogy ugyanazt futják-e a kapusok, mire azt mondta, fussak csak, mert attól védek jól. Nem tudom, az elmúlt „tizenakárhány évemet” minek tudhatom be, de az biztos, hogy nem a futóedzéseknek. Úgy gondolom, a mögöttem lévő években máskor is védtem már jól, nem csak most, és megmondom őszintén, a fejemben sincs semmi más. Ebben a szezonban a csapatra mindenképpen Lunde nélkül szeretnék koncentrálni, hiszen ő csak nyáron csatlakozik hozzánk.

Simona Spiridon: Az elején fel kellett mérnünk, mire hogyan reagál az ellenfél, akin látszott, hogy felkészült ellenünk. Viszont mi is ezt tettük, sokat gyakoroltunk, és így hozni tudtuk a meccset. Kint sok gólt kaptunk beállóból, itt ezt egy jó védekezéssel tartani tudtuk. Sok szerencsés dolog is közbejátszott: a kapufák segítettek minket, és emellett a védelmünket emelném ki. A második félidőben nagyon jól játszottunk. Nagy szükségünk van Görbicz Anitára, de nélküle is ugyanúgy kell tudnunk küzdeni.



Vérten Orsolya: Mint minden embernek, nekem is vannak rosszabb periódusaim. Örülök, hogy végre kilábaltam belőle. Persze voltak megint hibáim, de igyekszem tartani a jobb formát. Idegenben nagyon sok beállós-gólt kaptunk, ez volt akkor a legnagyobb probléma. Most főleg lepattanókból tudta megszerezni Loke a labdát, és gólt szerezni, de közel sem olyan sokat, mint a larviki mérkőzésen. Emellett a visszarendeződésünkkel is elégedettebbek lehetünk most. Ezen a meccsen mindenképpen győzni akartunk, nem a gólkülönbségre gondoltunk. Ha csak eggyel sikerül beelőzni az ellenfelet, már boldogok lettünk volna, hiszen fantasztikus dolog BL-találkozón győztesként elhagyni a pályát, így viszont külön öröm, hogy a gólkülönbségnek köszönhetően átvettük a csoport vezető pozícióját is. Következő ellenfelünk, a Ljubljana idehaza alaposan megszorongatott bennünket, ami lehet, hogy azért is volt, mert akkor gyengén játszottunk. Tavaly idegenben is nyerni tudtunk, most pedig szeretnénk folytatni ezt a sorozatot!

Méltóságteljes csoportelsőség-átvétel

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi