Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három meccsel fejeződik be a forduló

2010. február 13. 9:08

Három találkozóval folytatódik, és fejeződik be a bajnokság 17. fordulója. A Hunnia a Veszprémet fogadja, a Siófok a Békéscsabát, a Vác pedig a Hódmezővásárhellyel mérkőzik meg.

Három meccsel fejeződik be a forduló
NB I., 17. forduló

Hunnia KSK - Veszprém Barabás KC
14.00, Üllői Sportcsarnok
Vezeti: Arnold Zoltán, Temesi Péter

Remek hangulatban edzett a Veszprém Barabás KC pénteken délután a Veszprém Arénában. Gyurka János vezetőedző nagy hangsúlyt fektetett a határozott védekezésre és a magabiztos támadás-befejezésekre. A sereghajtó Hunnia elleni összecsapáson is szükség lesz hasonló erények csillogtatására. A foglalkozás végén a szakvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy a szokatlan időben, 14 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen felborulhat a megszokott ritmus, ezért fejben is fel kell készülni a találkozóra.

Földes Viktória is tudja, hogy nem lesz könnyű meccs a szombati:
"Méghozzá azért nem, mert mindig a kötelező győzelem a legnehezebb" - foglalta össze a lényeget a mostanában balszélen játszó kézilabdázó. "A jelzett időben még sohasem játszottunk bajnoki találkozót, ezért mindenre még jobban figyelnünk kell. Pihenésre, étkezésre utazásra. Ettől függetlenül nekünk csak a győzelem az elfogadható eredmény, hiszen ellenfelünk az esélytelenség nyugalmával léphet pályára. Szeretnénk tovább szaporítani bajnoki pontjaink számát, hogy a végén bekerüljünk az első nyolc közé."

Figyelem! A mérkőzés kezdetének időpontja tehát 14 órára módosult!

Forrás: www.veszprembarabaskc.hu



Siófok KC - Mondi-Békéscsabai ENKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Kisfalvi István, Péli Sándor

A jelenleg a hetedik helyen álló Balaton-parti város csapata az idei bajnokság során már kétszer találkozhatott a Békéscsabával. Az őszi fordulóban is győzött a Békéscsaba hazai pályán (33-19), valamint a Magyar Kupában diadalmaskodott a Siófok otthonában, amely az első lépcső volt a négyes döntőbe jutáshoz. A Siófok a legutóbbi fordulóban igen szoros mérkőzést játszott a Debrecen csapatával, így ha ezt a lendületet tartják, nem lehet könnyű mérkőzésre számítani.

"A decemberi Magyar Kupa-mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is szoros eredményt várok, s bízom benne, hogy most mi nyerünk" - mondta Varga József, hazaiak szakmai igazgatója. "Hogy mi kell a sikerhez? Részünkről annyi biztosan, hogy a lehető legkevesebb technikai hibával kell kézilabdáznunk, illetve meg kell akadályozunk a rendezetlen védelemmel szemben elért gólokat, azaz amiben jók a békéscsabaiak. Elöl pedig támadásban türelmesebbnek kell lennünk, és góllal befejezni a lehetőségeinket, akcióinkat! A legnagyobb gondunk az, hogy az utóbbi hetekben különböző okok miatt sajnos nem tudtunk teljes csapattal edzeni, ezen a héten a Bloj Teodora, Szűcs Viktória-kettős hiányzott betegség okából kifolyólag, ugyanakkor úgy tűnik, hogy szombat este ott lehetnek a pályán" - fűzte hozzá a szakmai igazgató.

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője a következőket mondta a találkozó esélyeiről: "A december végi Magyar Kupa mérkőzésen az első félidőben nagyon jól játszottunk, és hét góllal elhúztunk. A szünet után ránk jöttek a hazaiak, és végül két góllal nyertünk az újonc ellen. A Siófoknak a középmezőnybe jutáshoz még két pontra van szüksége, bizonyára ezt minél előbb szeretné megszerezni, így ellenünk mindent megtesznek majd a siker érdekében.

A bajnokságban több meglepetést okozott már a Balaton-parti együttes, legutóbb Debrecenben csak három góllal kapott ki. Biztos nem lesz könnyű dolgunk szombaton este, ennek ellenére győzni szeretnénk. Ehhez az első perctől kezdve koncentráltan és fegyelmezetten kell játszanunk.

Sajnos Kovács Anna hét közben az ifjúsági csapat mérkőzésén megsérült, és Hajduch Csenge is sérüléssel bajlódik. A Fradi ellen megsérült válogatott jobbszélsőnk, Bódi Bernadett a keret tagja lesz, és remélem, egy rövid időre pályára tud lépni."

Forrás: www.beol.hu; www.elorenkse.hu; www.siofokkc.hu



Váci NKSE - ASA-Consolis HNKC
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Vezeti: Bóna Szabolcs, Miskei Balázs

A mérkőzést a www.cunder.hu ÉLŐben közvetíti.

A tabella tizedik helyén álló ASA-Consolis HNKC ma a negyedik Vác otthonában lép pályára. A két együttes őszi összecsapása 18–13-as félidei vásárhelyi vezetést követően 33–33-as döntetlent hozott.

"Azóta sokat fejlődött, csapatként egységesebb, jobb lett a Vác" – mondta Mucsi Tamás, az ASA-Consolis ügyvezetője, "Vagyis a házigazdák a találkozó esélyesei. Ráadásul ellenük idegenben eddig még igazán szoros eredményt sem tudtunk elérni, most azonban megpróbálkozunk ezzel. Az akarat döntő lehet" – zárta fejtegetését a klubvezető. Dankó Ervin vezetőedző ezt annyival egészítette ki: szeretnének pontot szerezni a Pest megyei meccsen.

A HNKC-vel kapcsolatos hír, hogy a Magyar Kupa győri elődöntőjére a klub telefonszámán (06-20/245-3103) és e-mail címén (hnkc@hnkc.eu) már rendelhetnek belépőt a drukkerek.

Forrás: www.hnkc.eu


További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi