DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYCnNjyg' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nem unatkozhatunk szombaton | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem unatkozhatunk szombaton

2010. január 30. 8:07

A Ferencváros - Debrecen rangadó mellett négy másik bajnokit is rendeznek szombaton. A menü: Hunnia - Dunaújváros, Alcoa FKC - Békéscsaba, Siófok - Veszprém és Vác - Kiskunhalas.

Nem unatkozhatunk szombaton
NB I., 15. forduló

Hunnia KSK - Dunaújvárosi NKKSE
15.00, Üllői Sportcsarnok
Vezeti: Hargitai II. Gábor, Palkovits Dávid

A Dunaújvárosi NKKSE női kézilabdázói ezúttal a bajnoki táblázat utolsó helyén szerénykedő Hunnia együtteséhez látogatnak. Bár a vendégeknél továbbra is sok a hiányzó – Radulovics, Jókai és Sári sem léphet pályára a szombaton délután három órakor kezdődő találkozón –, ezzel együtt is a Rapatyi-gárda számít a meccs toronymagas esélyesének. A házigazdák együttese ugyanis nagyon meggyengült az év közben, így az elmúlt hetekben, hónapokban szinte csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban veszítik el éppen soros bajnoki találkozójukat. Éppen ezért elvárható a Dunaújvárostól az újabb siker megszerzése, különösen úgy, hogy a két gárda idei első mérkőzésén nagyon simán, 39-23 arányban ütötték ki a fővárosiakat. Az idegen pálya ellenére tehát győznie kell a vendégeknek, mert a bajnokság alsóházának állása továbbra is nagyon szoros, s ha a nyolc közé akar jutni a csapat, akkor nem hibázhatja el azokat a mérkőzéseit, ahol mindenképpen kötelező a siker.

Forrás: www.dunaujvaros.com



Alcoa FKC - Mondi-Békéscsabai ENKSE
18.00, Székesfehérvár, Köfém sportcsarnok
Vezeti: Andorka Miklós, Hucker Róbert
A mérkőzést a www.cunder.hu ÉLŐben közvetíti!

Az eredeti sorsolási időponthoz képest egy órával később, 18.00 órai kezdettel játssza a találkozót a Székesfehérvár otthonában a Békéscsaba. A két csapat mindig izgalmas és küzdelmes mérkőzéseket játszik egymással. A legutóbbi alkalommal hazai körülmények között ugyan kilenc góllal győzött a Békéscsaba (29-20), ettől függetlenül kiélezett párharcok várhatók a játéktér minden területén. A vendéglátó átlövői, Tillinger Tamara és Kristina Triscsuk a góllövőlista előkelő helyezettjei (4. Tillinger Tamara, 11. Kristina Triscsuk). A Székesfehérvár az eddigi hat győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella hetedik helyén áll, néhány ponttal lemaradva a Siófok és a Ferencváros csapata mögött. A Debrecen elleni második helyért folytatott párharc miatt a Békéscsaba számára nagyon fontos a hétvégi két pont begyűjtése. A jelenlegi hárompontos előnyben álló Loki a Ferencvároshoz látogat szintén szombaton.

Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: "A fehérváriak szerdán hazai pályán kiestek a Magyar Kupából a vásárhelyiekkel szemben, így bizonyára kettőzött erővel játszanak ellenünk. A házigazdák egyik legjobbja, Krisztina Triscsuk sérülés miatt hosszabb ideig nem játszhat. A fehérváriak a héten leigazolták a rutinos, egykori dunaújvárosi átlövőt, Gabnai Melindát.

Az Alcoa csapatában a válogatott Vincze Melindára, az irányító Tilinger Tamarára és a litván átlövőre, Laima Bernataviciutére kell elsősorban figyelnünk. Az együttesben több tehetséges fiatal szerepel, akiknek még hullámzó a teljesítménye. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, de szeretnénk a saját játékunkat ráerőltetni a hazaiakra, ami meghozza majd a győzelmet. A műtéten átesett Laluska Eszterre továbbra sem számíthatok, de Rácz Emese már a csapat rendelkezésére áll."

Forrás: www.elorenkse.hu (Hajdu Lívia), www.beol.hu



Siófok KC - Veszprém Barabás KC
18.00, Siófok Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

A nehézségek ellenére győzni mennek Siófokra a Barabás-lányok, izgalmas szombat este elé nézünk. A Siófok csapatával szemben jó élményei vannak a veszprémi lányoknak, hiszen tavaly tavasszal még az NB I/B-ben is legyőzték a Balaton-partiakat, majd az élvonalban az első győzelmüket is a Siófok ellen aratták a Veszprém Arénában.

Azóta – a nyári teljes vérfrissítés után – még tovább erősödtek a szombati vendéglátók, még Dániából is igazoltak átlövőt a sikeres szereplés érdekében. Decemberben, felkészülési mérkőzésen sikerült már ezt a gárdát is legyőzni idegenben, ezúttal két nagyon fontos bajnoki pont a tét.

A Ferencváros ellen elért döntetlent követően nem volt irigylésre méltó hete a veszprémieknek, komoly sérülések és betegségek nehezítették a felkészülést. Weigel Zita bal térde két helyen is elszakadt, minél előbb operálni kell, sajnos hosszú kihagyás vár rá. Épphogy felépült sérüléséből Vida Ingrid, a műtött keresztszalagja újra elszakadt, rá is újabb operáció vár. A maródiak listájához betegség miatt csatlakozott a hét elején Gerstmár Renáta és Veszeli Judit is, de szerencsére ők már csütörtökön edzettek, és ha nem is százszázalékos állapotban, de harcra készen várják a hétvégi összecsapást.

Kellőképpen tartanak a mérkőzéstől a siófokiak is, akik a Hódmezővásárhely elleni fiaskót akarják feledtetni lelkes szurkolótáborukkal. A csapat hivatalos honlapján megemlítik Ábrahám Szilvia múlt heti nyilatkozatát, mely szerint „Nagyon kellett volna a győzelem, de így most már nincs más lehetőségünk, mint idegenben rommá kell vernünk a Siófokot!” Óvatosan, de bizakodóan várják a Balaton-partiak a szombati összecsapást, mindenképpen nyerni akarnak.

Mindkét csapat győzelemre tör, tehát igazi négypontos mérkőzést láthatunk szombaton. Aki nem tudja a helyszínen megnézni a mérkőzést, az a csapat hivatalos honlapján (www.hajraveszprem.hu) is figyelemmel kísérheti élőben.

"A Siófok egyre jobb csapat benyomását kelti, odahaza kettőzött erővel küzd. Weigel Zita kiesése rendkívül fájó, hiszen ő igazi Siófok-specialista, rendre 6-8 gólt termelt ellenük. A nehézségek ellenére jó élményeink vannak a Siófokkal kapcsolatban, a legjobb formánkat akarjuk mutatni. Egységes, jó védekezésre van szükségünk ahhoz, hogy az ellenfélnek meg kelljen dolgoznia minden gólért. A Siófok folyamatosan fog tudni cserélni, így színesebben fog tudni játszani, mi viszont a saját tempónkban akarunk lépést tartani velük. Nekimegyünk az ellenfélnek, és közben ki akarjuk élvezni a játékot" – mondta határozottan Gyurka János, a VBKC mestere.

Forrás: www.hajraveszprem.hu



Váci NKSE - Kiskunhalas NKSE-Bravotel
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Vezeti: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó

© handball.hu

További hírek