Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„A lényeg, hogy a két pont meglegyen”

2010. január 22. 8:09

A második és harmadik helyezett csatájára kerül sor pénteken Debrecenben. A bajnokság elitjébe tartozó két csapat soron következő mérkőzése sorsfordító lehet, jelenleg egy pont a különbség a Loki és a Békéscsaba között.

„A lényeg, hogy a két pont meglegyen”
Hazai körülmények között ősszel 24-20-ra győzte le riválisát a Békéscsaba, így várhatóan a Debrecen sem fogja könnyen adni a két pontot. Öt nagyarányú győzelmet tud maga mögött a Loki a bajnokság legutóbbi fordulóiban, ám a Magyar Kupában a Dunaferr útját állta.

Mátéfi Eszter, a Békéscsaba trénere így látja a mérkőzés lehetséges kimenetelét: "Szeretném, ha jó mérkőzést játszanánk, a tabellán elfoglalt helyezés is mutatja, jó csapathoz látogatunk, a kispadon is válogatott játékosok sorakoznak. Biztos vagyok benne, hogy az őszi vereségért vissza akarnak majd vágni, ezért nehéz meccsre számítok. A csapatomtól azt kértem, hogy vegyék fel a küzdelmet. Remélem, a lányok nem fognak megilletődni, és ha a jó védekezésünk mellé jó kapusteljesítmény és eredményes támadójáték is párosul, akkor van esélyünk a győzelemre a Debrecen otthonában is. Kisfaludy Anett fokozatosan épül be a csapatba, Mózes-Rácz Emese sérülése már javul, viszont Futaki Hajnalkának a Veszprém elleni mérkőzésen egy ütközés következtében vérömleny keletkezett a sípcsontjában, így se az ifjúsági, se a felnőtt mérkőzésen nem fog játszani. Laluska Eszter újabb térdműtéten esett át."

A Hódosban lejátszandó meccsen van miért törleszteniük a hajdúsági hölgyeknek, hiszen a felek őszi, békéscsabai meccsét a lilák nyerték.

„Természetesen mindenki tisztában van a csapat háza táján azzal, hogy van tartozásunk a Békéscsaba felé, ennek megfelelően készülünk a mérkőzésre. Kielemeztük a békéscsabai összecsapást, levontuk a tanulságokat, s tudjuk, miben kell változtatnunk” – nyilatkozta Medgyessy Sándor, a DVSC másodedzője, aki a sikerhez vezető utat is elárulta: „Nem szabad belemennünk a „verekedésbe”, s gyors játékot kell produkálnunk. Elengedhetetlen a Békéscsabáéhoz hasonló, harcos, agresszív védekezés a játékosainktól, s biztos vagyok benne, hogy még egyszer nem lövünk olyan kevés gólt, mint a viharsarki derbin”.

A magyar mezőnyben eddig a Békéscsaba kapta a legkevesebb gólt, s Bakó Botond segítője szerint ez befolyásolja majd a pénteki összecsapás „termését” is: „Gólparádéra ne számítson senki, inkább egy kőkemény csatát várjon a közönség, de szerintem több találat születik, mint Csabán, s remélhetőleg mi dobjuk majd a több gólt” – mondta nevetve Medgyessy.

„Mindenki tisztában van vele, hogy ennek a mérkőzésnek az eredménye befolyásolja majd az alapszakasz végeredményét, éppen ezért mindent elkövetünk majd a győzelemért. Szerencsére mindenki egészséges a csapatban, s szembetűnő volt, hogy a lányok mennyire elszántan készültek a bajnokira. Remélem, ezt viszontlátjuk a pályán is, és akkor nem lehet probléma!”

A vezetőedző, Bakó Botond a következőket fűzte hozzá: „Egymás után negyedszer mondhatom el, hogy mindenki egészséges a csapatból, s hasonló sorozatra nagyon régen volt példa. Mörtel Renáta szenvedett kisebb sérülést még az Alcoa elleni meccs első támadásánál, de ő is csak hétfőn végzett könnyített munkát, azóta a többiekkel készül. Tudjuk, hogy vérbeli rangadó vár ránk, két ambiciózus résztvevővel. A Békéscsaba csapatként rutinosnak mondható, hiszen a keret magja évek óta együtt van, csukott szemmel is tudják a játékosok, mit csinál a másik, a kőkemény védekezés mellett talán ez a fő erősségük. Mindenféleképpen érvényesíteni kell az akaratunkat és tudásunkat, szó szerint eksztázisban kell játszanunk!

Elsődlegesen azzal foglalkozunk, hogy nyerjünk. Ha a meccs úgy alakul, nyilván mindent megteszünk azért, hogy minél nagyobb legyen a különbség, de most csak az a lényeg, hogy a két pont meglegyen. Kell a magyar kézilabdának, hogy ilyen hangulatú, ilyen hőfokú meccsek legyenek, mint amilyen pénteken vár ránk. A nézőket vonzza a jó játék, és a forró hangulat egyaránt. A szurkolókkal kölcsönösen egymásért vagyunk: mi mindent megteszünk a pályán, hogy kiszolgáljuk őket, s tudjuk, hogy a lelátóról ők is segítenek nekünk!”

Az összecsapást a SportKlub televízió és a www.haon.hu ÉLŐben közvetíti.

NB I., 14. forduló
DVSC-KORVEX - Mondi-Békéscsabai ENKSE
2010. január 22. (péntek), 17.45
Helyszín: Debrecen, Hódos I. Rendezvénycsarnok (Debrecen, Kassai út 32-34.)

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.elorenkse.hu – Hajdu Lívia; www.haon.hu



A nap másik mérkőzésén:

NB I., 14. forduló
Dunaújvárosi NKKSEGyőri Audi ETO KC
2010. január 22. (péntek), 18.00
Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

A találkozót a www.cunder.hu ÉLŐben közvetíti.

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi