DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYToR7nk' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Lehullott Győrben az orosz csillag | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Lehullott Győrben az orosz csillag

2010. január 10. 16:12 © handball.hu

Az ETO-nak hazai pályán ma kötelezően győzelemre volt szüksége a Zvezda ellen, hogy életben tartsa a BL-ben maradása esélyeit. A győriek semmit sem bíztak a véletlenre, szinte végig vezetve tartották otthon a pontokat.

Lehullott Győrben az orosz csillag
Bajnokok Ligája, C-csoport, 5. forduló
Győri Audi ETO KC
27 (14)
HK Zvezda Zvenyigorod
25 (10)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2800 néző
Játékvezetők: Brunovsky, Canda (szlovákok)
Vérten
Mravíková
Görbicz
Kovacsics
Bradeanu
Amorim
Spiridon
2
3
11(7)
3
1
5
2
Szasurkova
Dmitrijeva
Baranovszkaja
Koroljeva
Andrjusina
Vetkova
Potapenko
Poljanova
Novitszkaja
Csernova
Dronyina
2
4(1)
3
4
2
4
1
1(1)
1
2
1
Hétméteresek: 7/7 Hétméteresek: 4/2
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 2 perc


Mindkét oldalon szigorú védőmunkával láttak neki a feladatnak a csapatok, aminek köszönhetően lövőszituációk is csak elvétve estek. A hazaiak először a 8. percben, Görbicz értékesített hétméteresével ragadták magukhoz a vezetést (3-2), majd ezt egy újabb belőtt büntetővel toldották meg. 6-4-nél egy fejetlen rohanás vette kezdetét, amiben a győriek több labdát is csentek az ellenféltől, de sajnos ziccerek is kimaradtak. A 15. percben Poljanova hétméterest rontott, az ETO pedig ezt követően már a négygólos vezetésért támadhatott, de Vérten lövését Szuszlina kifogta (7-4).

Dmitrijeva és Andrjusina találataival viszont gyorsan olvadt a magyar fór, de a gólcsendünket szerencsére Bradeanu megtörte, aztán jöhetett Amorim parádés akciója (20. perc: 9-6). A Görbicz és Dronyina ápolása miatti szünet jól jött az együtteseknek, akik a nagy koncentrálás közepette szusszanhattak kicsit. A Zvezda – habár több támadása is passzívra sikeredett – újra belehúzott, a 25. percre 10-9-re közelítette meg a házigazdát, ennek ellenére Trefilov mestert egyre sűrűbben kellett nyugtatni és figyelmeztetni. Kovacsics pályára küldése új színt, és gólt is hozott a játékba, és a félidő hajrájában 14-10-re lépett meg alakulata. Hornyák kétperces kiállítása ellenére a győriek kivédekezték az utolsó orosz támadást, és habár a hátralévő időt már nem tudták gólra váltani, így is négygólos előnnyel várhatták a folytatást. Félidőben: 14-10.

A folytatásra visszatérve nehezebben ocsúdott az ETO, ekkor Vetkováék 14-12-re zárkóztak, de Görbicz és Amorim látványos találatai után újra fellélegezhetett a győri közönség (17-13). Ez a hinta-játék folytatódott: a négygólos előny kettőre csökkent, majd újra négyig nőtt. A játékrész közepére megint a csökkenő fázis tartott, de ekkor Dmitrijeva góljával 19-18-ra módosult az állás, és az oroszok az egyenlítésért támadhattak. A helyzet kimaradt, a gyors kontrából pedig Mravíková talált be. A nehezebb időszak kibekkelése után az 50. percre 22-19-re állt a meccs, viszont ekkor Vetkova duplázott, és adta fel a leckét az ellenfélnek.

Görbicz a hatodik és hetedik büntető-lövésénél sem hibázott, ezzel újfent fontos szituációban lendített a csapatán. Az 55. percben, 25-22-nél Trefilov kikérte az idejét, abban bízva, hogy nála van a győzelemhez szükséges kulcs, érdemben viszont ezután sem történt változás. Két és fél perccel a vége előtt, 26-24-nél Konkoly Csabának talán némiképp könnyebb dolga volt, a lányai pedig tudták, mit kell tenni. Az utolsó percre 27-24-gyel fordultak az együttesek, a győri publikum felállva ünnepelte szeretett csapatát, amiben Baranovszkaja végső gólja se tudta őket megzavarni. Végeredmény: 27-25.

Győzelmével az ETO életben tartotta a továbbjutási esélyeit, és egy hét múlva idehaza, az Oltchim ellen dönthet a sorsáról.


A csoport másik mai mérkőzése:
CS Oltchim Rm. Vâlcea - Itxako Reyno de Navarra
18.00 (magyar idő szerint), Ramnicu Vâlcea
Vezeti: Urno Sitsi, Toomas Heinla (észtek)

Bajnokok Ligája, főtábla, C-csoport
1.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea4301110-100106 pont
2.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC5302127-12706 pont
3.HK Zvezda HK Zvezda Zvenyigorod5212138-13805 pont
4.Itxako Reyno de Navarra401391-101-101 pont


Konkoly: Ne szaladjunk a késbe

© handball.hu

További hírek