DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYNuwQfV' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Lendületben lévő csapat ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Lendületben lévő csapat ellen

2010. január 3. 9:10

Nehéz találkozóval nyit a Békéscsaba az újév kezdetén, hiszen a Dunaújváros sikeresen zárta az óévet, amikor is legyőzte a Magyar Kupa 4. fordulójában a sokkal esélyesebb Debrecen csapatát, így a legjobb nyolc csapat közé jutott.

Erdősi Ildikó és Vadász Ildikó
Erdősi Ildikó és Vadász Ildikó
A bajnokság aktuális állása szerint tíz forduló elteltével a Békéscsaba a második helyen áll tizenhat ponttal, míg a Dunaferr a nyolcadik a megszerzett négy győzelemmel, azaz nyolc ponttal. A vasárnapi találkozó előtt Rapatyi Tamás, a Dunaújváros edzője elmondta, jelenleg mindenképpen a Békéscsaba az esélyesebb a mérkőzés megnyerésére:

„Szerintem a Békéscsaba az idei bajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb csapata a Győr után. Rányomja a nehézségét a ránk váró mérkőzésre az, hogy sokkal nehezebb lesz, mint a Debrecen ellen. Itthon, hazai pályán a hagyományoknak megfelelően szeretnénk nyerni. Reméljük, hogy sikerül ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint legutóbb a Debrecen ellen.”

Mátéfi Eszter is nehéz küzdelemre készíti csapatát, nyilatkozatában hangsúlyozta, a Magyar Kupában elért Debrecen elleni sikerük is igazolja, nem szabad félvállról venni leendő ellenfelüket:

„A Dunaújváros tele van rutinos játékosokkal. Nemcsak Radulovics Bojanára, Ferling Bernadettre vagy Balogh Beatrixre gondolok, hanem a fiatal tehetségekre is, úgymint Takács Fruzsina és Erdősi Ildikó, aki a Debrecen elleni második félidőben igazán gólerős volt. Úgy gondolom, az idősebb rutinos játékosok kikapcsolása az egyik feladatunk, hiszen ők akár egymaguk is képesek megváltoztatni a meccs kimenetelét. Ezzel egyidejűleg a fiatalok lendületbe kerülésének megakadályozása a másik kulcspont. Fontos, hogy védekezésben feltartóztassuk őket, és ebből tudjuk indítani a gyors lerohanásainkat, hiszen támadás-védekezésben cserélnek játékosokat. Támadásban pedig az erős védelem ellen szeretnénk megtalálni az ellenszert. Nekünk a két pont a legfontosabb, győzni megyünk.”

A mérkőzést a www.cunder.hu weboldal ÉLŐben közvetíti.

NB I., 11. forduló
Dunaújvárosi NKKSE - Mondi-Békéscsabai ENKSE
Helyszín: Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok
Időpont: 2010. 01. 03. 18:00
Játékvezetők: Medve Róbert, Nagy László

Forrás: www.elorenkse.hu (Hajdu Lívia)

További hírek