Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bulath: Egy kis türelmet kérünk

2009. december 5. 18:04 © handball.hu

Első csoportmérkőzésünk (és diadalunk) után Mátéfi Eszter, Vérten Orsolya, Cherif Fathi, Herr Orsolya és Bulath Anita szólaltak meg a handball.hu hasábjain.

Bulath Anita
Bulath Anita
Mátéfi Eszter: Örülök, hogy az első mérkőzésünket nyolc góllal sikerült megnyernünk, hiszen minden világverseny első találkozója kicsit döcögősen indul. A lányok izgultak is, a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, sok pontatlanságunk, eladott labdánk volt, de még így is négygólos előnyünk volt a félidőre. Az elején Tóth Timi kivált az arccsontjára kapott ütéstől, így fel kellett forgatnom a csapatot. A tunéziaiak irányítója, Chebbah meglepően jól játszott. Néha szigorúnak éreztem a kiállításokat. Emberelőnyben elég sok gólt kaptunk, ez bosszant. Mindenkinek adtam lehetőséget a játékra, ez pozitívum, hiszen mindannyian belekóstoltak a vb hangulatába.

Cherif Fathi (Tunézia szövetségi kapitánya): Az első félidővel elégedett vagyok, ha nem puskáztunk volna el ennyi ziccert, lehetett volna szorosabb is az eredmény. Tapasztalatlan, fiatal játékosaim próbálták szorosabbá tenni a meccset. A második játékrészben megpróbáltam forgatni a csapatot, ekkor már a jövő emberei is szóhoz jutottak. Erős csapatot szeretnénk felépíteni.

Vérten Orsolya: Az első félidőben meglepődve játszottunk, de aztán összeszedtük magunkat, pontos passzokat adtunk, így alakult ki az eredmény. Külön kiemelném Herr Orsit, aki kiválóan védett.

Herr Orsolya: Ahogy a többiek, úgy én is izgultam a meccs előtt, amely igazán tanulságos volt. Fontos lett volna, hogy az első félidőt ne kezdjük olyan rosszul, ennek ellenére számos labdát elejtettünk, rengeteg technikai hibák vétettünk, utána azonban bebizonyítottuk, hogy tudunk sokkal eredményesebben támadni és védekezni is. Rossz volt, hogy nem tudtunk Tunézia ellen készülni, mert nem tudtunk videót szerezni róluk. Ezek az oldal-talajlövések engem is megleptek, mert nagy lövőerővel rendelkeztek a játékosaik. Ezek után nem szeretnék előre találgatni, de Chile ellen szerintem nyerünk, ahogy a románok is megverték őket. Valamivel talán gyengébb erőt képviselnek, mint mai ellenfelünk. A felkészülés során végigjárták Magyarországot is, ismerjük az eredményeiket. Szeretnék megfelelni a tétnek, de nem is fogom fel annak, mert az nem nyomhat össze. A csapat érdekeit előtérbe helyezem, teszem a dolgomat. Jól érzem magam, a kínai szimpatikus nép, sokat segítenek a szállodában is. A hazaiakkal esténként, az Interneten keresztül beszélgetek.

Bulath Anita: Az első meccsnek betudható az izgalmunk, hiszen a nagyobb versenyeken ez megesik. A találkozó ráhangolódásnak jó volt, holnap tovább kell lépnünk, fel kell pörgetni magunkat. Nem szabad ennyi technikai hibát vétenünk, és akkor működni fog a gépezet. Az első két tesztmeccsen meggyőzőek voltunk, most azonban valami nem stimmelt, de sokunknak ez volt az első világbajnoksága, sőt, első világversenye is, így ez ennek is betudható. A combomra kaptam egy „medvepuszit”, pont oda, ahol a felkészülés elején már egy ödémás bevérzésem is volt. Most megint ugyanúgy fáj, megyek is kezeltetni magamat. Chile ellen győzelmet várunk, ahogy szerintem az otthoniak is. Egy kis türelmet kell adni a csapatnak. Vannak problémáink, többen megfázással küzdenek, de jó a hangulat. Bele kell rázódni a környezetbe is. Felépítve önmagunkat, remélem, egyre jobb teljesítményt nyújtunk majd. Egyébként nekem tetszik Kína, Vuhszi, ahol a németek elleni tesztmeccset játszottuk, sokkal fejlettebb város Szucsounál, főleg a csarnok és környezete. Aranyosak az emberek is, mindenki mosolyog, integet, próbálnak barátkozni velünk. Tanuljuk a kínai szavakat, köszönni például már nagyon jól tudunk – az emberek legnagyobb meglepetésére.

Hasznos meccsen túl
Triffa és Kovacsics nélkül
Bemutatkozik Tunézia
Már alig várják a startot

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi