DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY9DiJSs' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik Tunézia | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik Tunézia

2009. december 4. 20:01 © handball.hu

Már csak néhány óra, és elindul a várva várt világbajnokság. A magyar válogatott első mérkőzését Tunézia ellen játssza szombaton, magyar idő szerint délután negyed háromkor. A handball.hu az egész torna alatt a helyszínről tudósít!

Bemutatkozik Tunézia
Három felkészülési mérkőzést játszott Kínában a tunéziai csapat: kedden az osztrákok ellen kaptak ki két góllal (22-24), szerdán a svédek ellen tizennyolccal (25-43), csütörtökön pedig a spanyolok ellen huszonkét találattal (19-41).

A tizenhat tunéziai játékos közül a fél társaság külföldön játszik. Az irányító Raja Toumi a norvég Byåsen HE tagja, az irányító-jobbszélső Mouna Chebbah a dániai Team Esbjerg csapatában játszik, további öt játékos a francia, egy pedig a spanyol bajnokságban edződik.

A 2007-es franciaországi vb-n 15. helyet megszerző csapatban a jelenlegi keretből nyolcan játszottak: Noura Ben Slama, Manel Kouki, Inès Khouildi, Hela Msaad, Ouided Kilani, Haïfa Abdelhak, valamint a fent említett Toumi és Chebbah. Hat mérkőzésen léptek pályára, összesen 102 gólt szereztek a tunéziai 154-ből.

A büntetőket Toumi és Nadia Zakri lőtte – utóbbi most nem került a legjobb tizenhatba. A legtöbb kétperces büntetést (hetet) Haïfa Abdelhak zsebelte be, így a fair play-listán az utolsók között helyezkedett el. A Kínába is elutazottak között a legjobb mutatóval a szélső Hela Msaad rendelkezett, aki két éve 38 próbálkozásból 24-szer talált be az ellenfél kapujába (63%).

A 2008-as szlovákiai ifjúsági világbajnokságon két mostani, felnőtt kerettag bontogatta szárnyait: az átlövő, Nesrine Daoula 23, az irányító Asma Elghaoui pedig 77 találatot szerzett hat meccsen, és ezzel el is hódította a vb gólkirálynői címét. A mindössze 18 éves Elghaoui büntetőket is értékesített ezen a tornán, így ő osztozhat majd Toumival a heteseken.

A 2005-ös csehországi junior világbajnokságon egy csoportban szerepelt a két ország csapata. A mieink 28-26-ra nyertek a tunéziaiak ellen. A magyarok edzője nem más volt, mint Mátéfi Eszter, így minden bizonnyal jól emlékszik a háromgólos Jihène Ben Cheik Ahmedre, a kétgólos Khoulidire és a 21%-kal védő Wafa Chérif kapusra. De emlékezhet Triffa, Tomori, Bódi és Juhász is, akik összesen négy találatot jegyeztek akkor – utóbbi éppen a győztes, 28. gólt.

Tunézia válogatottja ötödször szerepel világbajnokságon. 1975-ben, a Szovjetunióban a 12., 2001-ben, Olaszországban a 19., 2003-ban, Horvátországban a 18., 2007-ben, Franciaországban pedig a 15. helyet szerezte meg a csapat. Az Afrika-bajnokságokon két-két arany-, ezüst- és bronzérmet nyert, tavaly pedig a negyedik helyen végzett, s ezzel kvalifikálta magát az idei, kínai világbajnokságra.

A magyar felnőtt válogatott eddig mindössze egyszer játszott az afrikaiak ellen: az 1975-ös világbajnokságon – majdnem napra pontosan 34 éve, december 4-én, – 28-6-ra vertük a tunéziaiakat, s végül bronzérmet szereztünk a tornán.

A világbajnokság magyar érdekeltségű mérkőzésein kívül további izgalmas meccseket is műsorára tűzött a DigiSport, amelynek adását az interneten is lehet fogni. A DigiSport oldalán rövid idő alatt elkészíthető regisztráció szükséges, szabadon pedig ezen a linken érhető el az adás.

A részletes, naponta frissített műsort naptárunkban olvashatjátok.

Ha további összecsapásokra is kíváncsi vagy, és ezért hajlandó vagy fizetni is, akkor látogass el a www.handballworldcup.tv oldalra, ahol 29,99 Euróért az összes, 4,99 Euróért pedig egy-egy mérkőzésre előfizethetsz.



Világbajnokság, C-csoport, 1. forduló
MagyarországTunézia
Szucsou
2009. december 5., szombat 14.15 (magyar idő szerint)
TV: DigiSport – élő
Internet: DigiSport (regisztrációval), DigiSport stream (regisztráció nélkül)

Ismétlések:
2009. december 5., szombat 23.15
2009. december 6., vasárnap 5.00
2009. december 7., hétfő 10.30

A tunéziai válogatott kerete

Már alig várják a startot
Exkluzív képek az edzésről

© handball.hu

További hírek