Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Kicsit elfelejtettünk küzdeni”

2009. november 7. 11:28 © handball.hu

Szombaton 13 órakor indul Vâlceába a Győri ETO csapata, hogy megvívja harmadik BL-csoportbeli meccsét az Oltchim ellen. A Konkoly Csaba vezetőedzővel készült interjúnk mellett a románok mestere, Radu Voina is megszólal a cikkünkben.

„Kicsit elfelejtettünk küzdeni”
handball.hu: A múlt hétvégi, Itxako elleni BL-találkozón mindössze egy góllal sikerült győznötök – mennyi erőt vett ki ez a nagy küzdelem a lányokból?
Konkoly Csaba: Viszonylag jó állapotban érzem magunkat, az említett mérkőzésenn azt láttam, hogy a végjátékot sikerült öt percen belül mínusz kétgólos hátrányból megnyerni. Ez azt jelenti, hogy a lábbakkal és a testekkel nincs gondunk, bár magam sem tudom, hogy miért, de lassabbak vagyunk, mint a nemzetközi élvonal. Inkább a fejekben van probléma, olyan értelemben, hogy a tavalyi szezonhoz képest kicsit elfelejtettünk küzdeni, elfelejtettük, hogy minden egyes meccsen meg kell azért harcolnunk, hogy a nemzetközi presztízsünket megőrizzük.

handball.hu: Vasárnap a román bajnok Vâlcea otthonában léptek pályára a harmadik csoportmérkőzésetek során. Mit várhatunk a találkozótól?
Konkoly: Mindenki duplán feni ránk a fogát, így lesz ez velük kapcsolatban is. Nyerni szeretnénk, hiszen a továbbjutási esélyeink úgy térnének vissza, úgy válnának valóságossá. Nagyon bízom benne, hogy újra csapatként tudunk majd funkcionálni, újra bizonyítjuk, hogy úgy tudunk küzdeni, mint a tavalyi évben.

handball.hu: A Vâlceával szinte minden esztendőben megmérkőztök. Hogy látod, mennyit erősödtek, vagy gyengültek az eddigiekhez képest?
Konkoly: Egyértelműen erősödtek, sokkal kiforrottabbá vált a játékuk. Eddig is komoly nemzetközi rutinnal rendelkeztek, de valahogy nem álltak össze csapattá. Radu Voina elmúlt másfél éves munkájának köszönhetően azonban élcsapattá váltak. A keretük kiváló játékosokból áll – a román élvonalat teljes egészében bekebelezték, több embert szerződtettek, és visszaigazoltak a Brassótól - itt Stanca esetére gondolok. Mellettük névsorukban találhatjuk az ukrán válogatott krémjét Pidpalovával és Simkuitéval, s ne feledkezzünk meg Szűcs Gabiról sem. Az anyagi hátterüknek köszönhetően olyan igazolásokat tudtak meglépni, amely a világ egyik legjobb csapatává avanzsálta őket. Olyan együttesről beszélünk, aki gyakorlatilag a román válogatottként a Világkupán egy az egyben megverte az olimpiai bajnok Norvégiát. Most már talán lekerült róluk az az eredménykényszer, amely eddig rajtuk volt, hiszen az erős keretük miatt mindenki sokat várt tőlük, azonban sem a román válogatott, sem a Vâlcea színeiben nem tudtak igazán nagyot robbantani, annak ellenére, hogy azért a tavalyi BL-negyeddöntőben ott voltak. Úgy vélem, ez a szezon válogatott szinten mindenképpen az övék lesz.

handball.hu: Ez azt jelenti, hogy a Vâlcea esetleg még hazai pályán is elkapható?
Konkoly: A játékukat kielemeztük, és igyekszünk kihasználni azt a kevés gyengéjüket, amit láttunk. Remélem, hogy okulunk azokból a hibáinkból, amelyeket a felkészülési mérkőzéseken vétettünk, amikor kétszer is kikaptunk ellenük: egyszer a Szabella-kupán, egyszer pedig Podgoricán, csupán a Kulcsár Anita-tornán tudtuk megverni őket.

handball.hu: Hogy álltok egészségügyileg?
Konkoly: Nincsenek újabb sérültjeink, csak betegeink, lázasaink és „hányósaink”. Tomori már a múlt héten lázas volt, és ennek a hétnek az elején is, amikor Hornyák is belázasodott, sőt, ő még a Siófok ellen is így lépett pályára. Időközben Mayer is hasonló tüneteket produkált, ő szombaton tudott velünk edzeni. Remélem, hogy a többiek nem kapták el a kórt.

handball.hu: Ha már a Siófok elleni bajnokiról esett szó – mennyire tetszett a játékotok?
Konkoly: Sok gólt kaptunk, ezért a védekezésünkkel nem voltam elégedett, a támadójátékunk pedig hullámokban volt jó, de minden meccs más és más.



"Ki kell használnunk a Győr nehéz időszakát, ami talán elsősorban a csapatkapitány, Görbicz Anita hiányával magyarázható" - vélekednek a romániai szaklapok, de a vâlceai szurkolók is a vasárnap sorra kerülő következő Bajnokok Ligája-forduló előtt, aminek az Oltchim pályája ad majd otthont.

"A román bajnok csakis győzelemben gondolkozik, és nem utolsósorban, hogy ezzel még egy óriási lépést tegyen a hőn áhított csoportgyőzelem felé, főleg annak tudatában, hogy ezúttal a magyar alakulat formán kivül van - simán kikaptak a Zvezda otthonában, az Itxaco ellen pedig kínkeservesen diadalmaskodtak hazai pályán" - írja a Gazeta Sporturilor.

Radu Voina, az Oltchim vezetőedzője próbálja némileg tompítani a nagy optimizmust, és eléggé visszafogottan nyilatkozik; nem osztja - legalábbis hivatalosan - sokak véleményét a románok részéről, hogy ez a mérkőzés már lefutott: "Egyik találkozó sem hasonlít a másikhoz. Nem úgy kell tekintenünk erre a meccsre, mint amit már megnyertünk. Görbicz hiánya ellenére még maradtak nagyon jó játékosok a győri keretben, akik bármikor, bárki ellen eldönthetnek egy mérkőzést, gondolok Pálingerre, Vértenre, Tomorira, vagy akár Brădeanura. Annak ellenére, hogy eddig hullámzó volt a játékuk ebben az idényben, a Győr egy igen veszélyes ellenfél marad, melyet nagyon komolyan kell venni ezúttal is. Az utolsó két évben mindig találkoztunk egymással, és nehezen küzdöttünk meg a győzelmekért hazai pályán, ami ugyanúgy érvényes az ő részükről is. Remélem, ezúttal sem szakad meg a tradíció, és mi diadalmaskodunk a vâlceai környezetben. Mindenesetre a mi lányaink égnek a bizonyítási vágytól, és bízom benne, hogy újból jó játékkal rukkolnak majd elő, a győzelmünk ebben az esetben nem maradhat el.”



Bajnokok Ligája, C-csoport, 3. forduló

CS Oltchim Rm. VâlceaGyőri Audi ETO KC
Râmnicu Vâlcea, (magyar idő szerint) 18.00
Vezeti: Vjekoslav Lovrić, Hrvoje Petković (horvátok)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

Bajnokok Ligája, főtábla, C-csoport
1.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea220058-5174 pont
2.HK Zvezda HK Zvezda Zvenyigorod210161-6012 pont
3.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC210158-62-42 pont
4.Itxako R. de Navarra200252-56-40 pont


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi