Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Csaba megőrizné veretlenségét

2009. szeptember 30. 8:43

Meglehetősen nehéz sorozat előtt áll a Siófok KC, mely a következő hetekben rendre a magyar élvonal meghatározó együtteseivel meccsel - az első "állomás" az a Békéscsaba lesz, amely eddig valamennyi meccsét megnyerte.

A Csaba megőrizné veretlenségét
A dániai Világkupa miatt szünetelt a bajnoki pontvadászat, szűk másfél hét után azonban a csapatok ismét pályára lépnek. Szerdán 18 órakor a Mátéfi Eszter-vezette lila-fehér viharsarki gárda otthonában vendégszerepelnek a Varga-tanítványok, akik igencsak nehézkes hatvan perc előtt állnak, s a realitás egyértelműen a hazaiak esélyességét mutatja.

A házigazdák menetelnek a bajnokságban: eddig valamennyi összecsapásukon győztesen hagyták el a pályát, s a DVSC-Aquaticummal szemben biztosnak tűnően nyerték a rangadót (24-20) hazai környezetben, így maximális pontszámmal a tabella második helyén állnak.

Ezzel szemben a siófoki oldalon majdhogynem hasonló a mérleg, azonban a Veszprém Barabás KC ellenében egy nem várt vereség következett be. Igen nehéz sorozat kezdődik szerdán a Siófok részéről, s az együttes helyzete nem éppen a legkönnyebb, hiszen Tóth Zsuzsanna, valamint Vasas Edina egyaránt hosszabb időre a maródiak listájára került súlyos sérülése miatt, így ebből (is) adódóan került szerződtetésre a Szűcs Viktória, Tóth Mária-kettős, akiknek játékával a Békéscsaba ellen már számolt volna a szakmai stáb, azonban a két kézilabdázó még nem mutatkozhat be az SKC színeiben.

"Együttesünk jelenlegi helyzetét figyelembe véve olyan filmcímek jutnak eszembe, mint a Kórház a város szélén, vagy a Klinika, illetve a Keménykalap és krumpliorr, melyben Bagaméri azt mondogatja: "Meg vagyok átkozva..." - kezdte Varga József edző. "Tóth Zsuzsanna keresztszalag-szakadást szenvedett, s tegnap került sor a műtétre, Vasas Edina kéztörés miatt gipszet visel, Valovics Nóra pedig belázasodott, ezekhez jön még, hogy a két új játékosunknak, Szűcs Viktóriának, valamint Tóth Máriának továbbra sincs játékengedélye, előbbiét Olaszországból, míg utóbbiét Dániából várjuk. Kis túlzással nyugodtan kijelenthetem, hogy nem tudom, miként állunk fel."

Az előjelek finoman fogalmazva sem a legjobbak egy olyan mérkőzés előtt, melyen a bajnokság eddig eltelt szakaszában talán most lesz a legnehezebb dolga az SKC-nak, hiszen az EHF-kupa-induló, válogatottakkal megtűzdelt, a kispadján Mátéfi Eszterrel felálló Mondi-Békéscsabai Előre NKSE a lányok soros ellenfele.

"Az első három körben még minden rendben volt, de úgy tűnik, hogy elkaptunk egy rossz szériát" - folytatta a tréner. Három tényező miatt azt gondolom, hogy a szerdai találkozónak a Békéscsaba az esélyese: egyrészt a játékosállomány, másrészt a forma, harmadrészt pedig az összeszokottságuk miatt. Ezektől a tényektől függetlenül jó mérkőzést, ezzel együtt pedig tisztességes helytállást várok. Nem feltett kézzel utazunk, de a realitásokkal tisztában kell lennünk" - fűzte hozzá Varga József.

Scholtz Andrea, a Siófok csapatkapitánya neve sokak számára ismerősen csenghet. Andi néhány évvel ezelőtt még Békéscsabán védett, sőt a csapatot majdnem mondhatjuk az anyaegyesületének is: "Biztos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, jó csapat a Békéscsaba, jó védekezéssel. Az biztos, hogy nem feltett kézzel fogunk menni, és mindent meg fogunk tenni a győzelemért, hogy emelt fővel távozhassunk. Békéscsabára jó szívvel megyek vissza, csak pozitív emlékeket őrzök" - mondta.

Valovics Nóra, a Siófok egyik meghatározó átlövője is nehéz meccsre készül a szerdai találkozót illetően: "A Békéscsabának nagyon kemény védekezése van, így nehéz lesz támadni ellenük. Úgy gondolom, hogy lerohanásokkal tudunk gólt lőni. Sajnos a beállósunkat, Tóth Zsuzsát tegnap megműtötték, és betegségek is hátráltatják a csapatunk munkáját, de mindent meg fogunk tenni a pályán. Két új igazolásunk is van, Szűcs Viktória és Tóth Mária, de ők még nem mutatkoznak be ezen a meccsen, majd csak a következő fordulóban" - vélte az átlövő.

Mátéfi Eszter, a Békéscsabaiak trénere mindenképpen győzelmet vár az előrehozott fordulóban: "Három győzelmet tudhatnak magukénak (Kiskunhalas, Hódmezővásárhely és Dunaújváros ellen) a siófokiak, és csak a Veszprémtől kaptak ki. Biztos, hogy nem feltett kézzel fognak idejönni. Hazai pályán a két pont megszerzése elvárható. Remélem, hogy a lányok a négyből négy győzelmet követően nem nagyképűen fognak a mérkőzéshez állni. A válogatott Világkupán való szereplése miatt az elmúlt héten nem volt forduló a bajnokságban, de bízom abban, hogy a csapat nem zökkent ki a felvett ritmusából" - nyilatkozott az edzőnő.

Bódi Bernadett, a csabaiak válogatott jobbszélsője nyerni szeretne a Siófok ellen: "Nem nagyon ismerem az ellenfél játékát. Újonc csapat, bár sok játékost ismerek külön-külön az alakulatból, de a játékukból egyelőre nem tudtunk megtapasztalni semmit. Videózunk, készülünk a játékosokra, a csapatra, de majd szerdán ismerjük meg őket."

NB I., alapszakasz, 6. forduló
18.00 Mondi-Békéscsabai Előre NKSE - Siófok KC
Helyszín: 5600, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, Gyulai út 44.
Játékvezetők: Árokszállási Zoltán, Janáky Csaba
Versenybíró: Fekete József

A nap másik mérkőzésén:
18.00 Alcoa FKC - Kiskunhalas NKSE-Bravotel (NB I., 5. forduló)
A találkozót a www.cunder.hu ÉLŐben közvetíti.

Forrás: www.siofokkc.mlap.hu és www.elorenkse.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi