DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYGU8vOA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Róth: A fáradtság dominált | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Róth: A fáradtság dominált

2009. augusztus 19. 21:37 © handball.hu

Róth Kálmán, a magyar junior válogatott szövetségi kapitánya a handball.hu érdeklődésére elárulta, hogy csütörtökön, az Oroszország elleni Eb-elődöntő előtti napon inkább a kikapcsolódásra helyezi a hangsúlyt a csapat.

Róth: A fáradtság dominált
handball.hu: A győzelem ellenére korántsem tűnt annyira összeszedettnek a csapat, mint az előző mérkőzéseken. Ez a fáradtság számlájára írható, vagy arra, hogy gyakorlatilag tét nélküli volt a meccs?
Róth Kálmán: Nem volt tét nélküli, miután szerettünk volna csoportelsőként végezni, de ennek ellenére a fáradtság mindenképpen dominált, hiszen a tegnapi, norvégok elleni hatalmas iramú találkozó sokat kivett belőlünk, így ma a kulcsjátékosaink nem voltak olyan frissek.

handball.hu: Zácsik Szandra ma kevesebb szerephez jutott, mint eddig. Szeretted volna pihentetni az elődöntőre?
Róth: Először azért cseréltük le, mert nem ment neki annyira a játék. A norvégok ellen komoly feladata volt neki is, ezért kicsit talán elfáradt. Ezen kívül sok olyan ember volt a kispadon (Drávai, Szögi), akiket szerettünk volna játékban tartani, hiszen soha nem lehet tudni, ki lesz az, aki a jövőben képes lesz eldönteni egy-egy mérkőzést.

handball.hu: Az oroszok stílusa állítólag jobban illik a miénkhez, mint a németeké. Annak ellenére is így gondolod, hogy évek óta mumusaink nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás korosztályban is?
Róth: A kollégáimmal megnéztük a videofelvételeket, és az oroszokban több bizonytalanságot véltünk felfedezni, mint a németekben. Ennek ellenére mindkét csapat nagyon erős, ezért mindegy, melyikükkel kerültünk volna össze. Az oroszok fiataljainak ugyanazok a jellemzői, mint a felnőtt korosztálynak: a hatalmas fizikai fölény, az erő, a hatalmas átlövők, a jó páros kapcsolatok, ám taktikailag behatárolhatóak, ezért nekünk a kreativitásunkra kell alapoznunk a pénteki találkozón.

handball.hu: Mivel töltitek a csütörtöki pihenőnapot: edzetek, vagy inkább mentálisan készültök rá az elődöntőre?
Róth: Mivel kulcsjátékosak közel elkészültek az erejükkel, inkább olyan szabadidős programot választunk, amely kikapcsolja a lányokat: délelőtt strandolunk, pihenünk, este pedig az augusztus 20-i győri ünnepségeken veszünk részt. Ez – és a szállodánk közelsége - arra is jó lehetőség lesz, hogy a belváros csodás szépségeit is megtekinthessük.

Csoportelsők lettek juniorjaink!

© handball.hu

További hírek