Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Az eszemre kellett hallgatnom”

2009. augusztus 14. 9:38 © handball.hu

Legutóbbi chat-ünk alkalmával a Hypo NÖ balszélsője, Kirsner Erika válaszolt a handball.hu olvasóinak kérdéseire.

„Az eszemre kellett hallgatnom”
tilla77: Erika! Hogy tetszik a bécsi karácsony? A Hypónál még, ha jól tudom, egy évig vagy szerződésben, utána családalapítás, vagy esetleg más csapat szerepel a repertoárban
Kirsner Erika: Sziasztok! Üdvözlöm az olvasókat! A bécsi karácsonyt tavaly láttam igazából, mert előtte nem volt módomban bemenni Bécsbe, de igazolta „hírnevét”, tényleg gyönyörű, de olyan, mintha otthon lettem volna, mert szerintem tényleg több magyar volt, mint osztrák. A családalapítást van az első helyen, miután lejár a szerződésem.

sanyesz: Ha lejár a szerződésed a Hypónál, akkor hazajössz, vagy inkább külföldön szeretnél még játszani? Ha esetleg hazajössz, akkor a Fradiba mész, vagy szóba jöhet más csapat is? Tudod, én minden játékostól meg szoktam kérdezni, hogy mi a kedvenc kajája? Így te sem úszod meg :-)
Kirsner: Májusban abbahagyom a kézilabdát, nem fogok más csapatban játszani sem Magyarországon, sem külföldön. Ez már teljesen biztos. Anyukám karfiollevese van az első helyen, de sajnos el kell, hogy keserítselek, mert a pacal nem tartozik a kedvenceim közé, de remélem, hogy ezzel nem csökkentem a szimpátiádat.

Zöld Péter: Úgy burkoltan nem lehetne-e elárulni, hogy milyen is ez a Gúnár?
Kirsner: Az eddigi két év tapasztalatai alapján azt tudom elmondani, hogy velem mindig jófej és normális volt, mert úgy gondolom, hogy engem mindig elismert. Nem tudtam tőle olyan kérni, amit ne engedett volna meg. Viszont az tény, hogy ő itt a főnök, és ehhez maximális mértékben ragaszkodik, az ő döntése, vagy engedélye nélkül nem lehet semmit sem csinálni. Nehezen viseli el, hogy ha hasonlóan erős személyiségekkel kell együtt dolgoznia.

Mogyorósi Márk: Mért döntöttél úgy, hogy a Hypóban maradsz?
Kirsner: Mert szerződést ajánlottak, és itt profik a feltételek minden szempontból, valamint Németh András fiatalabb szélsőnek akart lehetőséget adni a Vácban.

Era testvérével
handballfan: Köztudott, hogy hódmezővásárhelyi vagy, kérdem, mennyire követed nyomon az itteni csapat eredményeit? Illetve elképzelhető-e, hogy egyszer még látunk hazai pályán, hazai csapatban játszani?
Kirsner: Teljes mértékben tisztában vagyok a vásárhelyi lányok produkciójával, a HunNeten szoktam nézni a meccseket, sőt, ha otthon vagyok, akkor általában a vásárhelyi TV adását szoktam nézni. Mivel befejezem az aktív kézilabdát, így az ottani pályán sem fogtok látni.

yocca: A női kézi válogatott hogy fog szerepelni a vb-n szerinted, és milyen helyezésre tippelnél? Leigazolta a Hypo Sandra Kuridzat. Róla mit lehet tudni, jó játékos lesz belőle? Prokop a pályán kívül is főnökként (diktátorként) viselkedik, vagy egy kicsit lazább veletek?
Kirsner: Bízom benne, hogy ha a sérültjeink felépülnek, és Gin is vállalja a játékot, akkor előkelő helyen fogunk végezni. Sandra 19 éves balkezes szerb játékos, van mit fejlődnie, viszont a gyorsaságára és a balkezére lehet alapozni. Prokop velünk egy kicsit lazább, mint ahogy a pálya szélén mutatja.

Era és Tóth Timi Bécsben
frici: Én még kis koromban, három kedvencem miatt kezdtem el játszani! Te, Sugár Timi és Pádár Ildi miatt :) Azt szeretném kérdezni, hogy tartod-e velük a kapcsolatot? Mind Timi és Pádár is pályafutásuk végén a kézi közelében maradtak! Te is tervezel valami hasonlót? Szívesen látnám, ahogy a mai fiatalokat tanítanád futni, nagyon gyorsan futsz, mostanában kezdenek lelassulni a szélsők! Te jártál valaha csak futni? Emlékszel még arra, hogy melyik csapat ellen dobtál az olimpián gólt középről, hogy háttal álltál a kapunak? Bennem örök emlék marad! Ha lehetne az én All-Star csapatomba helyet kapnál:) Tagjai: Kjersti Beck, Kirsner Erika, Tóth Tímea, Pádár Ildikó, Görbicz Anita, Bojana Radulovics, és Linn-Kristine Riegelhuth! Beszélgettél valaha Kjersti Beckkel? Ha igen, szerinted kedves és neked szimpatikus volt-e?
Kirsner: Sugár Timivel többször találkoztam, mert a fehérvári kapustehetségekkel kijött a Hypo meccseire, valamint Ildivel is találkoztam már többször, de nem tartjuk a kapcsolatot. Vannak olyan irányú terveim is, hogy a kézilabda közelében maradok, de még nem tudom, mit hoz a jövő. Gyerekkoromban atletizáltam, de nagyon utáltam futni, ezért lettem kézilabdázó. Úgy gondolom, hogy a gyorsaság a genetikától függ. Természetesen emlékszem, mert talán életem góljának is nevezhető a Kína elleni találat. Kjerstit kedves, aranyos csajnak tartom.

Görbeegyzseni: Dunaferr, Kometal, Podravka... Tekintélyes névsor, s mégis mindegyik jelentős anyagi gondokkal küzd, illetve a Szkopje esetében, ha jól tudom, csak küzdött (megszűnt). Úgy hírlik, hogy a Hypónál is elég nehéz a helyzet ezen a téren. Mégis mit tudsz a helyzetről? Mit érzékeltek ebből? Hogyan alakulnak a megváltozott feltételekhez az idei BL célok? Hogyan képzeljünk el egy-egy osztrák bajnoki mérkőzést? A többi csapat milyen erőt képvisel? Milyenek ezek a meccsek?
Kirsner: Eddig nem tapasztaltunk semmilyen gondot, mert itt csak addig nyújtózkodnak, amíg a takaró ér, és ezt tisztelem Prokopban. Eddig még minden rendben van. Az idei BL-cél – mint minden évben – az, hogy meg kell nyerni. Az első évben játszottunk az osztrák bajnokságban (2007/2008), kb. húsz néző előtt, és minden csapatot harminc góllal volt kötelező megvernünk. Ezek után el lehet képzelni, hogy milyenek voltak ezek a meccsek…

Fradi Fan: Milyen volt valójában Lőwy Dórival a viszonyotok pályán belül és kívül? A pályafutásotok folyamán változott-e valami kettőtök között? Gondolok itt olyan szituációkra, hogy amikor Dórinak közbejött egy csúnya sérülés, akkor kaptál igazán lehetőséget a Fradinál, és teljes mértékben éltél is vele, megmutattad, mire vagy képes. Vagy amikor nem sokkal később - szerintem nagyon sok semleges szurkoló meglepetésére - Mocsai Lajos Dórit vitte ki az olimpiára helyetted? Vagy az azt követő években, amikor egyre több Fradi-szurkoló kezdte azt mondogatni, hogy van ugyan két hihetetlen jó szélsőnk Era és Dóri személyében, de a megosztott játéklehetőség miatt egyikük sem képes igazán a maximumot nyújtani? Vagy amikor Dorci épp a Hypóba távozott, azt hogy élted meg? Amikor Te mentél a Hypóba, akkor kikérted a tanácsát, a véleményét, szereztél információkat tőle? A felsorolt helyzetek változtattak-e valamit az egymáshoz való viszonyotokban? Hiába játszottatok együtt, még így is fura, hogy mennyi szállal kötődtök egymáshoz. Vagy csak én látom így?
Még egy gyors kérdés: szoktad a handball.hu cikkeit és hozzászólásait olvasgatni? Szerintem tudod, miért kérdezem. ;-)
Kirsner: Lőwy Dórival csapattársi viszonyban voltunk pályán belül és kívül is, de nem járunk össze. Természetesen a sydney-i olimpiát nehezen éltem meg, mert a napig úgy gondolom, hogy nekem lett volna ott a helyem, de később az élet engem igazolt. Nem kértem ki Dóri véleményét, mikor a Hypóba igazoltam, mert nincs meg a telefonszáma. Természetesen szoktam olvasni a handball.hu cikkeit, és sajnos néha a hozzászólásokat is, némelyiknek örülök, némelyiknek nem.

Era és Tóth Timi Bécsben
bj029: A Klauzál utcára költözöm Vásárhelyen, és egy helyi öreg mondta, hogy ott laktál a közben, az utca elején, tényleg így volt? :) Mondom, még a végén összefutok veled! Köt még valami Vásárhelyhez? A Porcelánban eltöltött éveid hagytak benned nyomot?
Kirsner: A hír igaz, a Duna utcában laktam, van rá esély, hogy összefutunk, mert a családom még mindig ott él. Én azonban Pesten fogok lakni, ha hazajövök Bécsből. A Porcelánban tanultam meg a kézilabda alapjait, és a mai napig is több játékossal jó a kapcsolatom.

Gál Marcsi: Vajon meddig tudod majd nélkülözni a kézi hiányát? Végleg abba akarod hagyni, vagy ezek után még lenne kedved játszani? Te harcos alkat vagy, még látok benned egy jó pár évet, s nehogy azt mondd, hogy kiöregedtél, mert a gyorsaságod nem ezt bizonyítja.
Kirsner: Nem akarlak elkeseríteni, de nem fogsz már a pályán látni, esetleg a pálya szélén, mert nekem a vége az örökre szól.

vrt: Nagyon remélem, hogy jövőre, a Hypo után még nem fejezed be a játékot, és egy-két szezont itthon is lehúzol. Amikor lehetőségem van rá, nézem a Hypo meccseit, és látom, hogy fizikumod, gyorsaságod a régi. Aztán lehet, hogy Te belülről másképp érzed, de ez a játékodon egyáltalán nem látszik. Láttalak már az évek során fantasztikusan és gyengébben is játszani, de olyant soha nem láttam Tőled, hogy ne a szívedet tennéd ki a pályára, és hogy egy percig is feladnád. Ez számomra nagyon tiszteletreméltó, és nagyon sokan tanulhatnának Tőled! Ha mégis úgy döntesz,hogy családot alapítasz,akkor is remélem, hogy a kézilabdázás közelében maradsz, és soha nem leszel "civil". Ehhez kívánok Neked egészséget és sikereket a jövőben!
Kirsner: A visszavonulással kapcsolatban nem fizikális problémáim vannak, hanem egyszerűen gyereket szeretnék, és ha meglátok egy kismamát, vagy egy kisbabát toló anyukát, fáj a szívem, hogy én még ezt nem tehetem meg. Köszönöm a jókívánságokat!

Llaca: Most, hogy Sopi és András is elment a Hypóból, milyen ott az élet "a Lajtán túl"? Tényleg Prokop az edző, vagy inkább Oh és/vagy Kovács Feri vezeti az edzéseket, a felkészülést? Bár Vivi továbbra is ott van a csapatban, de nem zavaró, hogy egyre kevesebbekkel tudsz a környezetedben magyarul kommunikálni? Vagy már annyira ráálltál a német nyelvre, hogy a magyar kommunikáció lenne a gond? :-)) Mik a konkrét terveid az aktív sportélet után, egyáltalán eldöntötted-e, hogy meddig sportolsz még aktívan, készíted-e elő a "civil" életed, és konkrétan mivel, mikkel szeretnél foglalkozni majd, ha letetted a szerelést? Kézilabdával akarsz-e akkor is foglalkozni, és milyen formában?
Kirsner: Az edzéseket inkább Oh tartja, sajnos Ferinek nem sok szerep jut, illetve néha (főleg a meccseken) Prokop is szerepel. Nekem, mivel német középfokú nyelvvizsgára készülök, segítség, hogy keveset kell magyarul beszélnem. Külön tanár jár hozzám ki, és ő segít felkészülni. Több civil tervem is van, a már meglévő szőnyeg-parketta vállalkozást szeretnénk bővíteni.

Era és Tóth Timi Bécsben
Horváth Zsolt: Én nem a Hyporól kérdeznélek, hanem inkább a Fradiról! Többször bebizonyítottad az évek során, hogy igazi Fradista vagy, a fiatalok példaképe, és az évek során rendkívül sokat tettél a Fradiért, aztán mégis sajnos úgy alakult, hogy elmentél. Mikor elmentél, abban reménykedtem, hogy visszatérsz. Van erre esély? Nyilatkoztad már, hogy az anyagi feltételek miatt nem jössz vissza. Ne értsd félre, nem szeretnék én a magánéletedben kotorászni, de nem tudnád nélkülözni az anyagiakat, hogy itthon, a szeretett csapatodban fejezd be, és ne egy osztrák vegyes csapatban? Vagy az anyagiak mellett személyes okai is vannak?
Kirsner: Nem szeretném, ha félreértenéd, de sajnos eljött az idő nálam is, amikor a szívem helyett az eszemre kellett hallgatnom, ugyanis már volt olyan év a Fradiban, amikor az anyagiakat tudtam nélkülözni csak azért, hogy ott játszassam.

© handball.hu

Kirsner még a Hypo-ban marad
Kirsner: Akkor inkább abbahagyom
Kirsner: Csak a csapat dicsérhető

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi