Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ana Đokić: 800 métert sprinteltem

2009. augusztus 3. 9:08 © handball.hu

A handball.hu olvasói ezúttal a horvát Podravka beállóját, Ana Đokić-ot faggatták, és többek között a Győrben töltött időszakról, valamint terveiről kérdezgették.

Ana Đokić: 800 métert sprinteltem
yocca: Szerinted miért nem tudunk Szerbia ellen vízilabdában az athéni olimpiai döntő óta nyerni?
Ana Đokić: Mindkét csapat nagyon jó, az eredmény attól függ, ki van éppen a legjobb formájában.

yocca: Lennél a szerb nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, ha visszavonulsz, és felkérnek?
Đokić: Szívesen lennék szövetségi kapitány, mert nagyon szeretem ezt a sportot.

yocca: Amikor Magyarországra igazoltál, nem féltettek az otthoniak? Jól beszélsz magyarul, nehezen tanultad meg ezt a nyelvet?
Đokić: Nagyon jól éreztem magam Magyarországon, sőt, még szüleim is szívesen jöttek látogatni, nem féltettek. Nehéz volt megtanulni magyarul.

yocca: Kik azok a szerb sportolók, akik a barátaid, szerb kézilabdázó lányok (pl. Batinić) közül? Kivel vagy jóban?
Đokić: Több játékos is van, akivel tartom a kapcsolatot. Batinić, Popović, Voićić, Eklemović, Sterbik, Ilić, Ivanović…

yocca: Jelena Dokić rokonod?
Đokić: Jelena nem rokonom.

yocca: Szerbként nem lehet leányálom Horvátországban játszani, befogadtak a horvát csapattársaid és a Podravka-szurkolók? A szerb és a horvát nyelv azonos vagy különbözik?
Đokić: Semmi gond nem volt a beilleszkedéssel, nagyon gyorsan elfogadtak. A két nyelv majdnem azonos.

yocca: Mit jelent magyarul a himnuszotok címe, a "Boze pravde"?
Đokić: A Boze pravde azt jelenti, hogy isteni igazság.

yocca: Nagyon szépek a szerb lányok, neked a magyar vagy a szerb férfiak tetszenek jobban?
Đokić: Nekem az ideál a párom.

yocca: Lehetséges szerinted, hogy a szerbek és magyarok egymással barát népek legyenek?
Đokić: A két nép szerintem ma is barátságban élnek.

Smile: Milyen volt a Brac-i nyaralás? Mikor kezditek a Podravkánál a felkészülést a szezonra? Herr Orsit hogyan fogadta a csapat? Milyen érzés lesz barátnőd, Bojana Popović ellen játszani a BL-ben? Nem tervezed a visszatérést a szerb válogatottba?
Đokić: Nagyon jó volt a nyaralás. Már két hete edzünk. Herr Orsit is olyan hamar elfogadták, mint Bulit és engem is. Hosszú a szezon, és bízok a Podravkában. Sok barátom ellen játszok már évek óta, a meccs az meccs, a barátság az barátság. Nem térek vissza, mert sok probléma van ott. :-((((

Széles Péter: Ha az ETO egy évvel ezelőtt játszott volna BL-döntőt, akkor maradtál volna, vagy az nem befolyásolta volna a döntésed?
Đokić: Akkor nyerünk volna. :-)))))! Valószínűleg akkor máshogy alakultak volna a dolgok!

Széles Péter: Hogy érezted magad, mikor az ETO BL-döntőt játszott, nem volt rossz érzés, hogy Te már nem lehetsz ott? Megbántad, hogy eligazoltál Győrből?
Đokić: Nagyon nehéz volt föntről nézni a meccset, bármikor beszálltam volna! Én úgy érzem, hogy ehhez a sikerhez én is hozzájárultam, mivel nem egy év kellett, hogy a csapat idáig eljusson!

rezike: Elképzelhető, hogy akár vezetőként egy-két év múlva visszajössz Győrbe, mint ahogy távozásodkor az ETO vezetők nyilatkozták?
Đokić: Mikor befejezem aktív pályafutásomat, szeretnék a kézilabda közelében maradni, de hogy hol .................. ki tudja???? Vezetőként??? Érdekes:-)))

tommy: Mikor jössz újra haza? Lehet-e a Podravka meccseit nézni valamilyen net oldalon? Mi a Podravka net fórumának címe?

Đokić: Nem tudom, minden lehetséges. Lehet nézni a BL mérkőzéseinket a www.EHFTV.com -on. www.rk-podravka.hr .

sanyesz: Mi a kedvenc kajád? :-))
Đokić: A töltött káposzta a kedvencem! A magyar konyha nagyon hasonlít a szerbre, még most is nagyon szeretem! :-)

sanyesz: Megkaptad-e már a magyar állampolgárságot, és ha nem, akkor akarod-e még? Szeretnél újra itthon játszani?
Đokić: Még nem kaptam meg, de jövőre megpróbálom újra igényelni. Minden lehetséges, én szeretem Magyarországot.

xaby: Először is szeretnék gratulálni az első szezonodhoz, amit a Podravkánál töltöttél! Milyenek az ottani benyomásaid? Hol volt nehezebb bekerülni a csapatba: a Győrnél vagy a Podravkánál? Kit tartasz az idei BL fő esélyesének? Nagyon szeretném, ha összeállítanál nekem egy ALL STAR csapatot!
Đokić: Köszi szépen! Nagyon jól érzem magam, sikeres szezont zártam. Jó csapatba mindig nehéz bekerülni. Az All Star: Lunde (kapus), Vérten Orsolya, Bojana Popović, Görbicz Anita, Grit Jurack, két helyet nyitva hagyok, mert igazából nem tudom, kit lehetne mondani.

Bibibii: Szeretsz olvasni? Kedvenc íród? Kedvenc könyved?
Đokić: Igen, nagyon szeretek olvasni. Ivo Andrich. Na drini cuprija az egyik kedvencem, de szeretem a modern pszichológiát is! Sokat lehet tanulni belőle!

Axi: Miért döntöttél amellett, hogy elmész Győrből? Hogy érzed magad kint? Sok játéklehetőséget kapsz? Nincs rá esély, hogy vissza gyere Magyarországra?
Đokić: Volt jobb ajánlatom, és az utolsó évben nem játszottam sokat. Jól érzem magam, elfogadtak, beilleszkedtem. Igen, végigjátszom a meccseket. Nem tudom, mit hoz a jövő. Én is kíváncsi vagyok. :-))

Vica: Nem tervezed a visszatérést az ETO-ba? Sokan örülnénk neki! Várunk vissza!
Đokić: Nem terveztem, hogy elmegyek az ETO-ból, nagyon szerettem ott, minden megtörténhet. Soha nem lehet tudni a sportban.

George: A 2005-ös bajnok és kupagyőztes csapatból mára csak Görbe, Orsi és Mika maradt. :( Szerinted miért alakult át ilyen gyorsan a csapat, holott többen, például TE is BL-szintű játékos vagy!?
Đokić: Nehéz erre választ adni, a klub dönti el, hogy ki marad, és ki jön. Szerintem egy csapatnak komoly eredményhez négy év kell, kisebb változásokkal. Én nagyon bíztam a 2005-ös csapatban!!!

Ungureanu, Đokić, Bulath
Vrt: Mindig is az egyik kedvenc játékosom voltál, nem kis részben a mentalitásod, harcosságod és az akaraterőd miatt, amihez persze nagyon komoly játéktudás kapcsolódott. Honnan jön ez a kérlelhetetlen harcosság - a génjeidben van? Nekem mindig csoda,ha egy külföldi ilyen szinten tudja elsajátítani anyanyelvünket. Neked minden nyelv ilyen könnyen megy, vagy sokat szenvedtél?
Đokić: Én sem tudom, honnan jön. Köszi, köszi, nagy arc leszek: kiskorom óta ilyen vagyok, mindenben mindig nyerni akartam... Egyszer egy futóversenyen 800 méteren sprinteltem végig, csak azért, hogy megnyerjem. Meg is lett az érem, csak amikor beértem a célba, összeestem, és elájultam!!! Nem számít semmi, ha versenyzek!! Nehéz volt a magyar nyelvet megtanulni, mert az egyik legnehezebb, de ha az ember akar, minden lehetséges! Angolul is beszélek, de a magyar sokkal nehezebb volt. Most is Buli és Orsi segitenek írni (a helyesírás nagyon durva) :-)))

Lost-Man: Ja, még Yocca kifelejtette: Házas vagy-e, ha nem, választanád-e őt párodul? :-)
Đokić: Ez jó volt:-)))) Nem vagyok házas, de komoly kapcsolatban élek, vagy csak én gondolom úgy. :-))))))))))

Lost-Man: Sanyeszhoz kapcsolódva a szerb vagy a magyar (esetleg más) "konyhatündére" vagy inkább, és otthonosan mozogsz-e benne?
Đokić: A konyhában otthonosan mozgok. Az a lényeg, hogy legyen kinek, vagy kiknek főzni, amúgy szakácskönyveim vannak, így bármit elkészítek! :-))

Gál Marcsi: Kérdezném, hogy a barátaid megmaradtak-e az ETO-ban? Ha igen, ápolod-e velük a kapcsolatot? Ha nem, akkor annak mi az oka?
Đokić: Igen, megmaradtak a győri barátaim, szoktam velük találkozni, telefonon is tartjuk a kapcsolatot.... Minden oké :-))) Hála Istennek!

tommy: Van-e nagyobb különbség a két klubban (ETO, Podravka) végzett edzésmunkának? Mit szólsz Herr Orsi érkezéséhez?
Đokić: Van különbség, minden edző máskép dolgozik.... de megszoktam már! Nagyon örülök Orsi érkezesének, jó kapusnak tartom, szerintem segíteni fog.

Vica: Meg tudtad már nézni a búcsúvideód,amit Betty csinált neked? :-) Beszéltünk erről a BL-döntő után, de nem tudom, hogy emlékszel-e rám!
Đokić: Igen emlékszem! Többször próbáltam megnézni, de csak két hónap után sikerült végig megnéznem, mert mindig sírtam! :-((( Nagyon jó lett, mindenkinek tetszik!!!

Vaesz: Más sportokat is szoktál nézni? Mit gondolsz, az ETO idén is ilyen jól szerepel majd, mint az előző szezonban? Úgy tudom, Neked is volt olyan sérülésed, mint Görbének. Te jobban ismered őt, mit gondolsz, mikor tér vissza?
Đokić: Igen,szoktam, ha az időm engedi! Én kívánom, hogy sikeres legyen a jövő szezon nekik is és nekünk is!
Nekem nem volt ilyen súlyos sérülésem, mint Görbének, de ahogy ismerjük, minél hamarább vissza fog állni! Nem fog hiányozni a fontos meccsekről!

Köszönöm mindenkinek, hogy ennyit írtatok, örülök neki, hogy nem felejtettek el!!!
Puszi, Siki!!!!!
Ui.: Köszönöm a handball.hu-nak is! :-))))))))))))))


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi