Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Szombaton új mérkőzés kezdődik"

2009. május 11. 11:43

"Biztos vagyok abban, hogy a Viborg nem adja majd olcsón a BL-serleget, de ha már megfogtuk, fel is szeretnénk azt emelni" - Kovacsics Anikó nyilatkozata.

Fotó: hfoto.dk
Fotó: hfoto.dk
Kovacsics Anikó, a BL-döntős Győri Audi ETO nőikézilabda-csapat és a sportág egyik honi tehetsége. A fiatal átlövő remek kezdéssel, góljaival, majd 25. percben kapott piros lapjával főszereplője volt a Viborg ellen idegenben 26-24-re megnyert első találkozónak.

„Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon, ilyen sikernek lehetek részese, hogy BL-döntőben léphetek pályára. Tavaly az elődöntőig jutottunk már, most ott lehetünk a fináléban. Viszont egy évet öregedve, rutinosodva a mostani eredményekhez nekem is jóval több közöm volt, van, mint az előző idényben, így ezt inkább a magaménak érzem. Az elődöntő előtt mást sem hallottunk, hogy a Hypo ennyire meg annyira erős, döntősök voltak az előző kiírásban, milyen nehéz lesz ellenük. Én azonban úgy voltam vele, hogy nincs verhetetlen csapat. Ez aztán az elődöntőben be is igazolódott. A Viborgot hasonlóan nem tartottam verhetetlen együttesnek, bár azért tőlük már jobban tartottam. Tele vannak világsztárokkal, akiket különböző válogatottakból szedtek össze. Az elődöntő előtt egyáltalán nem izgultam, a finálé első meccsén viszont már igen, főként mert kezdőként mentem fel a pályára.

Hétközben már úgy készülhettem, hogy a szokottnál is több szerepet kapok Dániában Görbicz Anita kiesésével. Miután már játszottunk, és nyertünk irányítónk nélkül, olyan nagy terhet és drukkot azért nem rakott rám pluszban ez a dolog. Viszont a meccs előtt már éreztem a gyomromban, azért ez most más lesz, mint volt eddig. Szerencsére amikor kifutottunk melegíteni a pályára, akkor már nem volt semmi gondom ezzel. Sokat segített az a többszáz magyar drukker, aki elkísért minket, és nagyobb hangulatot csinált, mint a létszámban több dán szurkoló.

A Viborgon érezni lehetett, hogy nehezen találja a játékát Bojana Popovics hiányában, és mintha túlságosan is Görbicz Anitára készültek volna fel a Győrből. Így viszont meg tudtuk lepni őket, különösen én. Mondta is Rotis-Nagy Gabi a meccs előtt, magasak a védőik középen, gyorsaságommal meg tudom lepni őket, csináljam meg bátran, nyugodtan, amit tudok. Amíg a társakra figyelnek, nekem ott lesz a hely a betörésre és a lövésre, és valóban, ott is volt. Örülök, hogy az elején lendületet tudtam adni a csapatnak. Győzelmünk alapját azonban az jelentette, hogy a védekezésünk összeállt, amennyire örültek a dánok a hatosfalas védekezésünknek, legalább annyira tanácstalanok voltak annak feltörésével szemben.

Fotó: hfoto.dk
A kiállításom, a piros lap valóban benne volt a védekező mozdulatomban, de azért az akkor és most utólag is többféleképpen megítélhető. Nagyon csalódottan mentem fel a lelátóra, el is sírtam magam. Percekbe telt, amíg magamhoz tudtam térni. A második félidőben aztán már volt erőm szurkolni is a lányoknak, az utolsó öt percben pedig már együtt örültem velük. Senki nem bántott, nem szólt hozzám egy rossz szót a kiállítás miatt. Én pedig nagyon boldog voltam, hogy Anita hiánya és az én kiválásom sem törte össze a csapatot, és a remek kezdés után, a második félidőt is bírva megnyerte a mérkőzést.

Veszprémben két napon keresztül négyszer tudunk edzeni hétközben, egyelőre még nem tudjuk pontosan, hogy Görbicz Anita visszatérhet-e, illetve ott lehet-e a visszavágón, vagy sem. Tettünk egy lépést a végső siker felé, de szombaton új mérkőzés kezdődik, a dánok idegenben is képesek győzni. Biztos vagyok abban, hogy a Viborg nem adja majd olcsón a BL-serleget, de ha már megfogtuk, fel is szeretnénk azt emelni. Nagy segítség lehet számunkra ebben a teltházas Veszprém Aréna - bízom benne, hogy ötezer ember drukkol majd nekünk -, valamint az, hogy a dániai taktikánkat és formánkat itthon is meg tudjuk ismételni. Különben pedig úgy tervezem, a mérkőzés felében ezúttal nem a szurkolók létszámát és hangerejét növelem a lelátón, hanem a pályán jó játékkal és gólokkal segítem a csapatot.”

Forrás: www.sporthirado.hu

Skov: Késhegyen táncolunk
"Valami nagy dologra készülünk"
Dániai csoda, ETO-módra

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi