Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Skov: Késhegyen táncolunk

2009. május 10. 11:17

A Viborg játékosai és vezetőedzője egyöntetűen állítják: ilyen rosszul nem kézilabdázhatnak újra, tehát van esélyük a veszprémi visszavágón a Győr elleni BL-döntő visszavágóján.

Fotó: hfoto.dk
Fotó: hfoto.dk
„Be kell vallanom, hogy nehezebb lesz megnyerni a trófeát annál, mint amire előzetesen számítottam, de hát erről csakis mi tehetünk. A győri szurkolók a meccs lefújása után még egy órán keresztül a csarnokban ünnepelték a győzelmüket, pedig ez még csak az első felvonás volt” – kezdte Grit Jurack.

„Nagyon rossz védekezést mutattunk be, és a támadásunk se működött, egyáltalán nem segítettük egymást. A győriek alacsonyabb játékosai azt csinálták, amiben jók: gyors tempójú támadásokat folytattak a védőinkhez közel, a nagyobb termetű játékosainkat pedig mattolták a hatosfalas védelmükkel. Mi keveset mozogtunk, nem tudtuk velük egy az egyben felvenni a játékot, amikor pedig ellenfelük látta, hogy szétesett a védekezésünk, átrohant rajtunk” – folytatta.

Annak ellenére, hogy a kapus Katrine Lunde Haraldsen fantasztikus napot fogott ki, mégis elkeseredetten nyilatkozott:

„Természetesen megpróbáltam a legtöbbet kihozni magamból, ennek ellenére nagyon csúnyán kikaptunk. Most ki kell elemeznünk a csatát, aztán pedig elutazunk Magyarországra. Képesek vagyunk rá, hogy ott nyerni tudjunk” - fejtette ki véleményét a Viborg norvég hálóőre.

Rikke Skov próbált optimistán állni a vereséghez: „Most lejátszottuk az első félidőt, a másodikat pedig majd a jövő héten. Remélhetőleg még egyszer nem tudunk ilyen rosszul kézilabdázni, ezért remélem, hogy idegenben meglepetést okozunk. Mindössze két gól a hátrányunk, voltunk már ilyen helyzetben. Nincs más dolgunk, mint hárommal nyerni. Idén pedig igen erősek voltunk idegenben, különösképpen a Vâlcea elleni elődöntőben. Persze tudjuk, hogy késhegyen táncolunk, de készen állunk, nem adjuk fel!” – folytatta, majd rámutatott arra is, hogy a Győr minden tiszteletet megérdemel, hiszen minden erőfeszítést megtett azért, hogy Görbicz nélkül is helytálljon, ami sikerült is neki:

„Ne feledjük, hogy jó kis csapatról van szó, de ha képesek leszünk felszabadultan kézilabdázni Veszprémben, ígérem, lesz esélyünk a BL-címre” – zárta szavait.

Fotó: hfoto.dk
Jakob Vestergaard edző szerint ilyen rossz formában még egyetlen idei BL-mérkőzésen sem volt csapata: „Ha így kézilabdázunk, nem lehetnek vérmes reményeink… Soha nem voltunk még ilyen jó formában, ezért is hihetetlen számomra, miért játszottunk ilyen borzasztóan. Mintha zavarta volna a lányokat a labda. A védekezésünk elfogadható volt (bár jobban is lefedhettük volna a területeket), és Katrine is jó napot fogott ki. Ám ezt valahogy nem tudtuk hatékony támadójátékra váltani. Az ETO gyors lerohanásait pedig egyszerűen nem tudtuk megállítani. Több ziccert is kihagytunk, rengeteg technikai hibát vétettünk, tehát több tényező miatt kaptunk ki” – magyarázta a tréner, ám ugyanakkor nem felejtette el dicsérni az ellenfelet:

„A görcsösségünk valószínűleg abból fakadt, hogy ilyen gyenge teljesítményt mutattunk, a Győr pedig sokkal felszabadultabban kézilabdázott. A magyarok okosan, a labdát sokáig járatva támadtak, és még Görbicz sérülése után is olyan egyéniségeket tudhatnak soraikban, mint Tomori, vagy Vérten” – vélte az edző, majd kitért a további esélyekre is:

„Persze nem könnyű idegenben győzni, de idén már nem egyszer bombaformában voltunk az ellenfél csarnokában. Az elődöntőben sem voltunk túl jók itthon, de Vâlceában elképesztő teljesítménnyel rukkoltunk elő. Ebből erőt merítve reménykedünk benne, hogy ennél már csak jobbak lehetünk, tehát még mindig úgy gondolom, hogy meg tudjuk oldani a feladatunkat Veszprémben. Az itthoni meccs után érzett dühünket arra kell használnunk a visszavágón, hogy sokkal agresszívebben kézilabdázzunk” – tette hozzá.

"Valami nagy dologra készülünk"
Dániai csoda, ETO-módra

Forrás: www.politiken.dk, www.tv2.dk, www.dr.dk, www.vhk.dk

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi