DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYEGGOk0' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A csoportelsőség az ETO-é | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A csoportelsőség az ETO-é

2009. március 21. 14:30 © handball.hu

Az ETO középdöntő-csoportbeli zárómérkőzésén már az elődöntőt érő egyik pozíció biztos tudatában lépett hazai pályára a Vâlcea ellenében a BL-ben. Újra nagy csatában, de nagyobb szívvel harcolva a csoportelsőség Győrben maradt.

A csoportelsőség az ETO-é
Bajnokok Ligája, 2. középdöntő-csoport, 6. forduló
Győri Audi ETO KC
30 (15)
CS Oltchim Rm. Vâlcea
28 (13)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2800 néző
Játékvezetők: Podalenko, Chernega (RUS)
Tomori
Görbicz
Herr A.
Hornyák
Spiridon
Kovacsics
Vérten
8
7(4)
1
5
4
2
3
Shymkute
Luca
Ardean Elisei
Maier
Fiera
Manea
Puscasu
Berehoiu
5
1
4(3)
1
5
3
6(1)
3
Hétméteresek: 3/4 Hétméteresek: 4/4
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 10 perc
Szűcs Gabriella 38 fokos lázas beteg, így a mai összecsapáson nem segíthette csapatát.

Mindkét oldalon elhibázott akciókkal indult a mérkőzés, a rossz szériát Hornyák törte meg. Habár a kezdetekkor erősen összpontosított az ETO, utána több buta hibát vétett, amit a románok kihasználtak (7. perc: 3-4). Spiridon, Tomori és Hornyák segítségével a 13. percben már 8-6-ra újra a győriek vezettek. A védelem egész jól mozgott együtt a román támadásokkal, ám Maneát nem tudta megtartani, aki így a gólszerzés mellett büntetőkiharcolásból is kivette a részét.

9-7-nél Görbicz kihagyta az első magyar hétméterest, de a kapuban Pálinger ismét ziccert hárított, Görbicz pedig kontrából javított. A Vâlcea támadásai mögött továbbra sem bújt meg túl sok ötlet, de az utolsó másodpercek kényszerhelyzete rendszerint hozta az aktuális pontot. A győri akciókat a lányok sokszor túlzottan is siettették, ami nagyobb eséllyel vonta maga után a hibázás lehetőségét. 11-7 után csak Pálinger mentette meg csapatát a románok 11-10-re zárkózásától.

13-10-nél Herr Anita, Kovacsics és Mayer indult egyszerre támadásba, eredménytelenül, erre viszont hatalmas lerohanás-góllal válaszolt az Oltchim. Konkoly időkérését követően aztán a védelemhez Rotis-Nagy csatlakozott, és szereplése rövid életűnek bizonyult, hisz gyorsan kétperces büntetést kapott. A Vâlcea a magas Pidpalovát és Shymkutét küldte játékba. Az utolsó másodpercekben Ardean Elisei kapott kétperces kiállítást, így eldőlt, hogy a 15-13-as félidőt követően emberelőnyből várhatta a Győr a folytatást.

Spiridon és Hornyák találataival ideálisan használta ki a házigazda az emberfórt. A játékrész első román találatára (melyet Fiera jegyzett) közel négy percet kellett várni, és a játékos azonnal duplázott is. Szerencsére mire még jobban belemelegedett volna a játékba, kiállítással a kispadon találta magát. 17-16-nál teherrel a vállán támadott az ETO, Görbicz gyenge lövését viszont Dinu könnyedén fogta. Berehoiu egymás utáni két gólja után pedig hosszú idő után újra egál volt az állás (17-17).

Fiera visszatérte után ott folytatta, ahol előtte abbahagyta, ráadásul a szigorú vâlceai védelemben is kulcsszerepet vállalt. A 41. percben 20-20-nál Herr cserélte Pálingert. Alig több mint egy perc múlva, Shymkute találata után már a román bajnoknak állt a zászló, és a kétgólos vezetésétől Herr Orsolya mentette a hazaiakat (20-21). Innentől aztán igazán keservesen kellett megdolgozni minden egyes találatért. Az utolsó tíz perchez érkezve is egyenlő volt az eredmény (24-24), de a lépéselőny ekkor már a magyarokhoz került. 27-25-nél pedig megint egy fontos támadáshoz érkezett a Győr, melyet Görbicz könyörtelenül értékesített.

Az 55. percben az Oltchim az egyetlen hadba fogható magyar játékosát, Borbás Ritát küldte támadásban játékba. Az egyre tüzesebb hangulatban Konkoly Csaba reklamálásért sárga lapos figyelmeztetést kapott. Az 57. perc végén Fiera megkapta újabb kétperces büntetését, így a hátralévő idő zömére emberelőnybe került az ETO. 29-26-nál viszont a támadás kimaradt, és Puscasu egymás után két góllal szakasztotta a győri szurkolókba a levegőt.

Tomori bombájával 30-28-ra alakult a meccs, az utolsó román támadást pedig Herr Orsolya hárította. Ugyan több zöld-fehér gól már nem fért a meccsbe, de ezt ekkor már senki sem bánta.

A Győri Audi ETO 30-28-as győzelmével csoportelsőként zárta a Bajnokok Ligája 2. középdöntő-csoportját.

Az elődöntőben a Hypo ellen lép majd pályára a csapat, mivel Tóth Tímeáék a Viborg ellen két góllal, 33-31-re kikaptak, és a gólkülönbsége rosszabb lett Németh András csapatának.

Bajnokok Ligája, 2. középdöntő-csoport
1.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC6411182-17399 pont
2.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea6303179-166136 pont
3.RK Krim Mercator RK Krim Mercator5203164-167-34 pont
4.ŽRK Budućnost ŽRK Budućnost T-Mobile5113126-145-193 pont

Hazai közönség előtt bizonyítanának
"Szeretem a magyar szurkolókat”

© handball.hu

További hírek