DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY0Ypxji' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Szeretem a magyar szurkolókat” | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Szeretem a magyar szurkolókat”

2009. március 20. 9:39 © handball.hu

A szombati Győri ETO – Vâlcea mérkőzést megelőzően a román együttes egyik magyar légiósával, Szűcs Gabriellával beszélgettünk az új csapatánál eltöltött szezonról, és az Oltchim további terveiről.

"Szeretem a magyar szurkolókat”
handball.hu: Csütörtökön a hazai bajnokságban a Déva ellen léptetek pályára. Hogyan végződött a mérkőzés? Mondanál pár szót a román bajnokságról? Mennyi lehetőséget kapsz ott a BL-hez képest?
Szűcs Gabriella: 35-22-re tudtunk nyerni a Déva elleni bajnokin, mely a hétvégi BL-meccsünk miatt került előbb megrendezésre. Vannak húzósabb találkozóink a hazai bajnokságban is, és megfigyelhető, hogy általában az első félidő keményebb, hajtósabb. A Brassó nagy ellenfelünk, az őket elérő válság miatt bízom benne, hogy meg tudják menteni a csapatot. Neagu és Vizitiu szezon közben érkezett hozzánk onnan, akik aranyos, kedves lányok. Patricia játszott is itt, a Vâlceában, s már edzettek is velünk, de a BL-ben idén még nem szerepelhetnek. A bajnokságban szerencsére kapok lehetőséget, és remélem, hogy még többet játszhatok majd támadásban is.

handball.hu: Mikor nyáron Borbás Ritával az Oltchimhoz igazoltatok, Tadici mester számított nagyon Rád, ám a szezonban már nem ő irányít Benneteket. A hírek szerint elég kevés időt töltesz a pályán, s azt is szinte kizárólag védekezésben. Hogy érzed, milyen kilátásaid vannak a csapatnál, ahol Rajtad kívül több játékos is van a posztodon?
Szűcs: A klub is nagyon ragaszkodott a szerződtetésemhez, nem csak Tadici. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt három-négy évben szinte folyamatosan kaptam ajánlatokat tőlük. Tadici után Rimanic ült a kispadunkra, akkor többet játszottam. Őt a jelenlegi szövetségi kapitány, Radu Voina követte, aki a válogatott játékosokat jobban ismeri, és a Vâlcea keretének háromnegyedét ugye ők teszik ki. Voina velük kezdi a meccseket, nekik ad több lehetőséget. Ennek ellenére úgy gondolom, van jövőm, teljes erőbedobással dolgozom, külön edzéseket végzünk Ritával.

handball.hu: A Vâlcea mellett az ETO is megkeresett a nyáron. Miért épp a román együttest választottad?
Szűcs: Nehéz döntés volt nagyon. Sokat kellett gondolkodnom, ám nem bántam meg, persze nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Nyitott vagyok, és bízom benne, hogy támadásban több lehetőséget kapok.

handball.hu: Hogyan döntenél, ha most kellene választanod, hová igazolsz?
Szűcs: Ugyanígy, de be kell vallanom, a család azért hiányzik kicsit. Néhány meccsen, az Eb előtt és után találkoztam velük, karácsonykor és szilveszterkor is. Naponta beszélünk, hallom a hangjukat, tudok róluk mindent. A HunNet Médián keresztül a testvérem, Niki meccseit rendszeresen megnézzük Ritával, és szurkolunk neki. Legutóbb a szerdai bajnokit láttuk, amikor a húgom két gólt lőtt az ETO-nak.

handball.hu: Borbás Ritával mi a helyzet?
Szűcs: Rita sajnos nálam kevesebb lehetőséget kap, de edzünk, külön erőnléti edzéseket végzünk mindketten.

handball.hu: Hogy állsz a román nyelvvel?
Szűcs: Mindenki azt hiszi, hogy komoly nyelvi alapjaim voltak, de négy évesen jöttem el az országból, s a családommal mindig magyarul beszéltem. Ennek ellenére most már szinte mindent értek, és kezdek beszélgetni is a társakkal. Amíg Rimanic volt az edzőnk, addig vele angolul beszéltünk, míg Voinával románul. Sőt, a lányok is kérdezgetnek, hogy mit hogy mondunk magyarul. Már megtanulták a csapattársak, hogy „te aranyos vagy”, „te bolond vagy”. Szabadidőnkben gyakran együtt kávézgatunk a helyi bevásárlóközpontban. Emellett egyéb közös összejöveteleket is szervezünk. Egymáshoz is feljárogatunk, grillezünk, beszélgetünk, legutóbb például Dinunál jártunk vendégségben.

handball.hu: Kaptál-e hivatalos meghívást a válogatottba a márciusi Pannon-kupára?
Szűcs: Felhívott Imre Vilmos, hogy most más játékosakkal utazik Miskolcra, de a kvalifikációs tornán találkozunk, készüljek. Picit szomorú voltam, szerettem volna ott lenni, s hazai közönség előtt fellépni, de ez majd most szombaton, Győrben sikerül.

handball.hu: Nem tartasz attól, hogy a győriek ellenfélként tekintenek majd Rád?
Szűcs: A magyar szurkolókat nagyon szeretem, jó érzés volt, mikor a romániai mérkőzésen a szuper ETO-tábor is megtapsolt engem. Pálinger Kati főleg aranyos volt az első meccsen Vâlceában, ahol egy „magyar csomagot” készített számomra, amely Túró Rudit, Pick szalámit, s egyéb hazai ízeket tartalmazott. Akkor már két és fél hónapja nem voltunk otthon, így nagyon jól esett ez a gesztus. A győri meccsre a családom is eljön, így őket is láthatom. Eddig három BL-meccsen voltak kint anyukámék, valamint pár idegenbeli bajnokin, melyek helyszíne közel esik a határhoz, és a tévében is megnézik azokat az összecsapásokat, melyeket a Prosport közvetít.

handball.hu: Láttok-e valamiféle tétet a szombati, ETO elleni meccs esetén, hiszen már mindkét csapat a biztos továbbjutás tudatában léphet majd pályára?
Szűcs: Romániában nagy volt az öröm, évek óta nem jutott el a csapat eddig, így vasárnap, a Podgorica elleni meccs után, amikor biztossá vált a négy közé kerülésünk, nagy ünneplést csaptunk. Szombaton kemény mérkőzésre számítok, szeretnénk nyerni a Győr otthonában is. Bízom benne, hogy egy jó, izgalmas csatát fogunk vívni, hasonlóan az első meccshez.

handball.hu: A Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutás mellett mennyi energiát tudtok a bajnokságra fordítani?
Szűcs: Mindenképp a BL a legelső a Vâlceának, Romániában maximum az idegenbeli meccsek nehezebbek, a játékvezetésről nem is beszélve. Ám annyira azért nem gyenge a román bajnokság, talán kicsit hasonló is a magyarhoz. Erre a szezonra az elsődlegesen célkitűzés a BL legjobb négy csapata közé jutás volt, hiszen ez nagyon régóta nem sikerült már. Itt azonban mindenki vérszemet kap, és a végső győzelemről álmodozik.


© handball.hu

További hírek