Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Megnehezíteni a csabaiak dolgát

2009. március 13. 6:51

A Váci NKSE jelenleg bajnoki kilencedik csapata pénteken, 18.00 órakor a tabella negyedik helyén tanyázó Sonepar-Békéscsabai ENKSE csapatával játszik Békéscsabán.

Laluska Eszter bemutatkozhat Békéscsabán
Laluska Eszter bemutatkozhat Békéscsabán
A szezon őszi fordulójában, Vácon egygólos hazai siker született - 23-22 (12-10) - , ahol a váciak ugyan végig vezetve nyertek, de az utolsó öt percben négygólos előnyük egyre olvadt. Legjobb góllövőik Farkas, Szilágyi és Orbán voltak, öt-öt góllal, Juhász jól védett, Schmidt is remekül játszott.

Idén a Csaba, Mátéfi Eszter irányítása alatt sokat fejlődött, a rutinosabb játékosok mellé sikeresen beépített több tehetséges fiatalt is. Nincsenek sztárok, remek csapatmunka, és különösen kiváló védekezés jellemzi őket, a harmadik legkevesebb gólt kapták a mezőnyben (Győr 436, DVSC 441, Békéscsaba 442). Támadójátékuk viszont kevésbé gólerős, csak a Halast, a Pécset és a Vasast előzik meg a dobott gólok számában. Minden bizonnyal ezen mutatójuk is javulni fog, mert a 20. fordulóban már játszhat új igazolásuk, Laluska Eszter.

A mérkőzés favoritjai a hazaiak, akiknek jó esélyük van a Top 4-be kerülésre is, de az utóbbi idők egymás elleni eredményei akár szoros meccset is sejtethetnek. A váci lányoknak teljes erőbedobással, végig koncentráltan és lelkesedéssel kell küzdeniük a hatvan perc során, ha az utolsó pillanatokig harcban akarnak maradni a tabella nyolcadik helyéért.



Laluska Eszter a Vác ellen debütálhat Békéscsabán

Laluska Eszter, a Dunaferrből érkezett átlövő ugyan még csak most lesz huszonkét éves, de már rutint szerzett a Ferencváros és a Dunaferr csapataiban. Szegeden született, és ott is járt gimnáziumba, majd második osztályos korában került a kézilabda miatt Budapestre. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karának végzős jogász hallgatója.

- Hogy történt a megkeresés?
- Már régebben is keresett a Békéscsaba, tavaly nyáron Mátéfi Eszter hívott a csapathoz. A Dunaferrnél kialakult sajnálatos anyagi helyzet miatt el kellett jönnöm Dunaújvárosból, amit nagyon nehezen tettem meg, mert a csapat igazán jó hangulatú volt. A békéscsabai egyesület nyártól számított volna rám, így hamarabb érkeztem.

- Mi volt a legfontosabb indok, amiért elfogadtad a Békéscsaba ajánlatát?
- Bármennyire is szerettem a Dunaferrnél lenni, a csapat anyagi helyzete teljesen ellehetetlenítette a munkát, több hónapos tartozás áll fenn, így több játékos is igyekezett csapatot találni. Nyilvánvalóan ez a nyári időszakban más lett volna, mivel több a befogadóképes egyesület, akkor nagyobb a mozgás, de így alakult. A bajnokság hátra lévő idejére, és még egy teljes évre szól a szerződésem.

- Hogy érzed Magad az új csapatodnál töltött két hét után?
- Jó a hangulat, aranyosak a lányok. Két hete vagyok itt, de úgy érzem, mintha régóta itt lennék. Ezen a héten már a berendezkedéssel voltam elfoglalva, persze hiányoznak a régi dolgok, de a körülményekhez képest a lehető legjobban érzem magam.

- Milyennek látod a Békéscsaba esélyeit az alapszakaszban?
- Szerintem jó sansz van arra, hogy a következő három meccset megnyerjük, még a Fradit is megverhetjük, onnantól viszont már nem rajtunk múlik, hányadik helyen fogunk végezni. Nem lehetetlen a legjobb négy közé jutás, nemcsak azért, mert a három legjobb csapat, a Győr, a Fradi és a Debrecen mögött lehetnénk, hanem az nemzetközi európai kupaszereplést is jelenthetne.

- Jó edzettségi állapotban vagy. Mivel tudod segíteni majd a csapatot a bajnokság hátralévő mérkőzésein?
- Belecsöppentem egy jó közösségbe. Furcsa is, hogy kész csapatban vagyok, így nem hiszem, hogy egyelőre sokat fogok játszani. Természetesen amilyen feladatot rám bíznak, annak maximálisan próbálok eleget tenni. Tisztában vagyok azzal, hogy az együttes jelenlegi formáját nem kellene megbontani. Célom az, hogy beilleszkedjek a csapatba.

- Mit vársz a Vác elleni mérkőzéstől?
- Győzelmet. A Vácot itthon meg kell vernünk. Remélem, hogy nagyon jól fogunk játszani, ami azt jelenti, hogy esetleg én is egy-két percre pályára kerülök.



Mátéfi Eszter, a lila-fehérek vezetőedzője: "Az egyénileg képzett játékosokból álló Vác ellen hazai pályán győzelmet várunk a pénteki találkozón. A legutóbb Nyíradonyban megnyert bajnoki mérkőzésen jól védekezett a csapat és a támadásban elért huszonhét góllal is elégedett voltam. A Vác ellen a saját akaratunkat kell ráerőltetni a vendégekre. A Dunaferrtől érkezett Laluska Eszter most mutatkozik be a csapatban. Úgy látom, a lányok befogadták, az edzéseken jól dolgozik, majd fokozatosan fogom beépíteni az együttesbe. Tóth Zsanett betegen érkezett vissza a szlovák válogatottól, míg Ancsin Tímea térdsérülést szenvedett az egyik hétközi edzésen, s még nem tudom számíthatok-e rájuk a Duna-partiak ellen."



Sonepar-Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE (felnőtt) - 18.00 óra

Sonepar-Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE (ifjúsági) - 16.00 óra

Sonepar-Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE (serdülő) - 14.00 óra

Forrás: Hajdu Lívia – www.elorenkse.hu; www.vacinkse.hu; www.bmhirlap.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi