Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Mindenki ellen győzni akarunk!"

2009. február 20. 17:41

Akárhogyan is, az év egyik, ha nem a legfontosabb nőikézilabda mérkőzése következik szombaton, amikor a Békéscsaba hazai pályán fogadja a bajnoki címre is esélyes Debrecent. A találkozó előtt Mátéfi Eszter nyilatkozott.

"Mindenki ellen győzni akarunk!"
- Az elmúlt bajnokságot a Debrecen az ötödik helyen zárta, a jelenleg folyó küzdelemben a második, és nyugodtan lehet mondani, hogy a Győrrel együtt kimagaslik a mezőnyből. A Loki lett ennyivel jobb, vagy a bajnokság mezőnye gyengült?
- Azt hiszem, a két megállapítás egyszerre igaz. Nagy volt a Debrecennél a játékosok mozgása az elmúlt szezon után, és összességében elmondható, hogy erősödött a csapat, mert több jó képességű játékos érkezett Debrecenbe. Ugyanakkor az is igaz, hogy gyengült a mezőny. Itt elsősorban a Dunaferr gyengülésére gondolok.

- A 2007/2008-as bajnokságban a Békéscsaba a 8. helyen végzett, jelenleg a 4. helyen áll. Milyen a csapat a tavalyi önmagához képest? A helyezésből az következne, hogy erősödött. Ön is így látja?
- Tudni kell, hogy a tavalyi sorsolásunk nem volt kedvező. Az elmúlt bajnokságban nem volt rájátszás, ellentétben a most futóval. Arra is emlékezhetünk, hogy a Békéscsaba akkor a bajnokság utolsó fordulóiban gyűjtötte be sok pontot. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a 2007/2008-as bajnokságban a csapatunk négy alkalommal szenvedett egygólos vereséget. A lányokkal közösen nagyon kemény munkába kezdtünk tavaly, és úgy érzem, ennek a gyümölcse kezd beérni. Az idő nekünk dolgozik. A SONEPAR-Békéscsaba fiatal csapat, amelynek tagjai fokozatosan szerzik meg az eredményes szerepléshez szükséges rutint. Már tavaly is jónak volt mondható a védekezésünk, és ebben a vonatkozásban előrelépésnek tartom, hogy a támadásban egyre jobban fejlődünk. Ezt látni a most zajló bajnokság mérkőzésein. Mégis úgy gondolom, hogy a mostani negyedik helyezésünk kicsit csalóka. Az alapszakasz végén elért eredményünk és helyezésünk alapján lehet megítélni, mennyit lépünk előre.

- A Debrecentől bajnoki találkozókon rendre kikapott a Békéscsaba, akár itthon, akár idegenben léptek pályára. Igaz, mindig kis különbségűek voltak a vereségek. Reménykedhetünk abban, hogy ez most szombaton másként lesz?
- Egy kicsit tartok attól, hogy a csapatom kieshetett abból a jó ritmusból, amiben eddig a bajnokság során benne volt. A Győr nemzetközi kötelezettségei miatt arra kért bennünket, hogy a kitűzött időpont előtt rendezzünk meg mérkőzésünket. Utána szintén kupaszereplés miatt a Debrecen fordult hozzánk azzal, hogy későbbre tegyük a békéscsabai találkozó időpontját. Ez azt eredményezte, hogy viszonylag hosszú ideig nem játszottunk tétmeccset. Természetesen edzőmérkőzésekkel igyekeztünk formában és ritmusban maradni, de világos, hogy nagy a különbség a tétre menő és a tét nélküli találkozók között.

- Győzhetnek?
- Ennek a mérkőzésnek a Debrecen az esélyese, de mi mindig, most is úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni akarunk. Mellettünk szólhat, hogy velünk ellentétben a Debrecen az utóbbi napokban és hetekben sok, mondhatnám, hogy túl sok meccset játszott. Nagyon meg fogjuk nehezíteni a dolgukat, mert ők egyértelműen a két pontért jönnek Békéscsabára. Azt kérem most is a csapattól, hogy adjanak ki magukból mindent, vívjunk egy jó kemény mérkőzést. Ha mindent megtettek a siker érdekében, akkor elégedett leszek velük. A Debrecent tizenöt jó játékos alkotja. Taktikus, fegyelmezett csapat. Olyan csapat, amely ebben a bajnokságban megverte a Győrt, győzött Hódmezővásárhelyen, és felülmúlta a székesfehérvári Fehérépet. Nagyon jó játékerőt képvisel a szombati ellenfelünk.

- Egy ilyen rangadóra máshogyan készül a csapat, mint egyéb mérkőzésekre? Ez azért nem akármilyen presztízs csata lesz. Szomszédvárak küzdelme...
- Úgy készülünk, mint bármelyik másik találkozóra. Mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. Én nem pakolok külön súlyokat a játékosaim nyakába. Nem vagyok békéscsabai születésű, bizonyára ezért nem érzem annyira presztízsmeccsnek a szombatit. De egyébként sem szeretem az érzelmeket belevinni a játékba. Játékosként sokáig Dunaújvárosban kézilabdáztam, de amikor edzőként és ellenfélként a Dunaferr ellen irányítom a csapatom, akkor a múlt, és vele az érzelmek nem befolyásolnak.

- A Békéscsaba most a 4. helyen áll. A rájátszásban az első négy helyezett körmérkőzései következnek. Bekerülhet ide a csapat?
- Tavaly még az is kérdés volt, hogy kiesünk vagy sem. Idén stabil középcsapat lettünk. Nem lebecsülve a lányok tudását, úgy gondolom, hogy még nem tartunk itt. Még vannak nálunk jobb csapatok. Nem vagyunk még érettek a legjobb négy közé kerülésre. Persze, ha odakerülnénk, nem mondanám, hogy ne próbáljunk meg mindent.

Forrás: Hír6

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi