DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYKkXbF6' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Rimanic megy, Voina jön | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Rimanic megy, Voina jön

2009. február 13. 18:34 © handball.hu

Most már tény: a horvát Ivica Rimanicot menesztették az Oltchim kispadjáról. A román klub vezetősége azzal magyarázza drasztikus döntését, hogy a csapat az utolsó két tétmeccsen borzasztóan gyenge teljesítményt nyújtott.

Radu Voina
Radu Voina
A Bajnokok Ligája első középdöntő-csoportbeli összecsapásán a Podgorica ellen, legutóbb pedig a hazai bajnokságban a Brassóval szemben botlott a csapat annak ellenére, hogy mindkét meccsen nagy favoritként lépett pályára. Információnk szerint már ma, péntek este utódja, Radu Voina vezeti az együttes edzését.

Rimanicnak egyébként 2011-ig van érvényes szerződése, amelyet a klub közleménye szerint nem hajlandó közös megegyezéssel felbontani, ezért a vezetőség egyoldalúan úgy döntött, hogy felfüggeszt állásából a szakembert.

"Ivica értésére adtam, hogy mától már nem az Oltchim vezetőedzője. Egy hónapja van arra, hogy új munkaadót keressen magának, addig pedig jelenlegi klubja fizeti havi bérét. Új edzőnk Radu Voina, aki nem mellesleg a román női válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a Román Kézilabda Szövetség elnökével, Cristian Gaţuval egyeztetett az ügyben, hogy problémamentesen el tudja-e vállalni mindkét szerepet. A szövetség elnöke örömmel áldását adta a váltásra, hiszen több meghatározó játékosunk alapember a válogatottban is" - nyilatkozott a kialakult helyzetről Ioan Gavrilescu, az Oltchim Vâlcea ügyvezető elnöke.

Rimanic viszont még mindig elsőszámú edzőnek tekinti magát a román csapatnál:
"Érvényes, négyéves szerződésem van az Oltchimmal, tehát nincs mitől tartanom! Nem értem, miben hibáztam. Hogy egy professzionális légkört próbáltam teremteni a csapaton belül? A Krim Ljubljana elleni vasárnapi meccs a legfontosabb számomra, és mindenképpen azon vagyok, hogy az együttes nyerni tudjon azon a találkozón. Bár a Brassó ellen nem kézilabdáztunk profik módjára, a hétvégi BL-meccsig muszáj azzá válni, hogy ne érje több kínos kudarc a csapatot" - reagált a szakember a leváltásának hírére a ProSport munkatársának.

Inog Rimanic széke az Oltchimnál

handball.hu

További hírek