DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYBRnySN' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Inog Rimanic széke az Oltchimnál | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Inog Rimanic széke az Oltchimnál

2009. február 13. 13:01 © handball.hu

A Gazeta Sporturilor értesülései szerint az Oltchim Vâlcea horvát edzőjének napjai a román bajnok kispadján meg vannak számlálva, a klub vezetői már keresik leváltóját.

Fotó: www.csoltchim.com
Fotó: www.csoltchim.com
A drasztikus vereség, melyet a csapat a hazai bajnokságban nagy riválisával szemben elszenvedett, ezek szerint nem marad következmények nélkül. A héten a Brassó 41:36-ra verte a Vâlceát, ami az utolsó cseppet jelentette az elégedetlenség poharában, miután a BL középdöntő-csoportjában is egy váratlan vereséggel debütált a csapat Podgoricán, az előzetesen sokkal alacsonyabban jegyzett együttessel szemben.

A nem is oly rég (tavaly nyáron) kinevezett mesteredző hamarosan távozásra kényszerül, a hírek szerint már csak addig a néhány napig vezetheti az együttest, míg megfelelő utódot nem találnak helyébe.

"Csapnivalóan játszottunk! Emlékezetem szerint az Oltchim sohasem kapott senkitől 41 gólt egy mérkőzésen! Ráadásul nem igazán emlékszem, hogy a közelmúltban két egymást követő találkozón kikaptunk volna. Nem értem ezt az apatikus hangulatot a csapatunk háza táján, a játékosok kedvtelenek, de a technikai stáb sem duzzad a lelkesedéstől… A Rulmentul teljes mértékben megérdemelte a győzelmet, pillanatnyi esélyt sem adva az Oltchimnak. Mindezek ellenére Rimanic edzőt nem váltjuk le" - nyilatkozta nagy keserűséggel Ioan Gavrilescu elnök az elbukott rangadó után.

Annak ellenére, hogy cáfolják a közelgő edzőváltást, a román lap úgy értesült, hogy Rimanic már nem élvezi a klubvezetők bizalmát.

Biztosan ez is hozzájárult (úgy tűnik, Gheorghe Tadici szelleme őt is kísérti), hogy aránylag rövid időn belül sikerült néhány játékost is magára haragítani, maga ellen fordítani. Ez köztudottan nem is lehetett olyan nehéz a több román válogatott játékos "sztárallűrjei" miatt: nehezen viselik a szigort, a kemény edzéseket.

A horvát edző már a kezdeteknél - mondhatni naiv módon - akarta megmutatni, ki az úr a háznál, a viszony pedig egyre jobban elmérgesedett közte és az egyes csapatagok között, míg ez odáig fajult, hogy nyílt összetűzésbe is keveredett velük: Ardean Eliseit haza küldte egy edzésről, mert Elisei túl keménynek vélte azt. Vagy említhetnénk a legutolsó esetet is, mikor Talida Tolnait nem nevezte a csapatba a BL-mérkőzésre egy nézeteltérés miatt.

A Vâlcea előljárói - okulva Tadici úr esetéből - már valamiféle konspirációra gyanakszanak: arra, hogy néhány játékos számára semmi sem fontosabb e pillanatokban, mint az edzőbuktatás. A vezetők elejét akarják venni a nagyobb bajnak, és minél hamarabb megszabadulni Rimanictól, amíg végképp el nem süllyed hajó, és vele együtt mindenki: edzők, játékosok, vezetés.

Úgy tűnik, hogy még egy esetleges győzelem vasárnap a szlovén Krim Ljubljana ellen sem menti meg az állását. Lehetséges utódaként Radu Voinát, a román női válogatott szövetségi kapitányát emlegetik, ám ha vele nem tudnak megegyezni, akkor egy újabb külföldi szakember után néznek.

handball.hu

További hírek