DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYMn4fRn' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nyíradony-siker Dunaújvárosban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nyíradony-siker Dunaújvárosban

2009. február 13. 19:31

Egy mérkőzéssel folytatódott pénteken az NB I. tizennyolcadik fordulója, melyen a tabellán hatodik helyen álló Dunaferr NK a kilencedik Tajtavill-Nyíradony együttesét fogadta.

Kudor Kitti: tíz gól
Kudor Kitti: tíz gól
NB I. 18. forduló
Dunaferr NK
31 (17)
Tajtavill-Nyíradony
35 (18)
Dunaújváros, 400 néző
Játékvezetők: Dudás, Serfőző
Tamás
Laluska
Balogh
Temes
Vincze
Tilinger
Azari
3
2
2
9(2)
5
9
1
Sopronyi
Kudor
Pádár
Sütő
Szamosi A.
9(4)
10
7(2)
7
2
Hétméteresek: 3/2 Hétméteresek: 8/6
Kiállítások: 12 perc Kiállítások: 16 perc
Fontos mérkőzés várt a Dunaferr NK nőikézilabdázóira, akik este hat órától a kilencedik helyen álló Nyíradony gárdáját fogadták Dunaújvárosban. Bár a két csapat legutóbbi meccsét az újvárosiak nyerték, azóta sokat gyengültek, így izgalmas találkozóra volt kilátás.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, melyen a szurkolók megemlékeztek a vasárnap meggyilkolt Marian Cozmáról, valamint a Dunaferr SE volt elnökéről, a ma délelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Orosz Gyuláról is.

A tétnek megfelelő elszántsággal kezdte a mérkőzést a Dunaferr, mely elsősorban Győri kapus bravúrjaival, valamint Tamás és Temes góljaival lépett meg ellenfelétől, s a nyolcadik perc elején már három góllal is vezetett (6-3). A csapatok egyik oldalon sem törődtek igazán a védekezéssel, így sorozatban születtek az újabb és újabb találatok, ám hiába zárkózott fel többször is a Nyíradony, rendre volt válasza Tilingeréknek is, így a félidő derekához érve még mindig biztosan vezetett a Dunaferr (11-8).

A vendégek azonban nem csak, hogy nem adták fel a küzdelmet, hanem Köstner Vilmos időkérése után megkezdték a felzárkózást, s Kudor, valamint Sütő góljaival előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is sikerült átvenniük (11-12). Időt is kért Imre Vilmos, ám ez sem lendített túl sokat a hazaiak játékán: a védekezés továbbra sem volt elég hatékony, míg támadásban inkább az egyéni játék dominált, s ezt kihasználva, biztosan tartotta előnyét a vendégcsapat, mely végül 17-18-as vezetéssel vonulhatott a tízperces pihenőre.

A második felvonás elején gyorsan sikerült egyenlítenie a Dunaferrnek, ám a folytatásban nem úgy alakult a meccs, ahogy azt a hazaiak szerették volna. Folyamatosan a vendégeknél volt ugyanis az előny, s hiába küzdött, ment előre a piros-fehér együttes, a védekezése, valamint a kapusteljesítménye továbbra is gyenge volt. Ennek ellenére a 43. percben még mindig egált mutatott az eredményjelző, ám hiába támadhattak a vezetés megszerzéséért is, elég volt két újabb hiba, s ismét magához ragadta a kezdeményezést a Nyíradony (26-27).

A véghajrához érve az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon bírja-e a sok birkózást a "rövid cserepaddal" bíró Dunaferr, ugyanis a kezdők helyére nem nagyon tudott kit beküldeni Imre Vilmos, s ez vissza is ütött, ugyanis az utolsó percekre teljesen elfáradt a csapat. Az 52. percben, háromgólos vendégvezetésnél kért időt újra az újvárosiak vezetőedzője, ám a rövid pihenő ezúttal nem használt: a Tajtavill nagyon okosan, végig kézben tartva a meccset, végül 31-35 arányban nyert az ezúttal rengeteget hibázó piros-fehérek ellen.

Forrás: dunaujvaros.com

Nem lehet hibázni a Nyíradony ellen

További hírek