Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Két hete az ETO-ra készülnek

2009. február 6. 12:59 © handball.hu

Hosszabb pihenő után szombaton folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, immáron a legjobb nyolc csapat részvételével. A Krim Ljubljana az első körben a Győri Audi ETO-t fogadja. Ezúttal a szlovénok hivatalos honlapján megjelent anyagokból is szemezgettünk.

Mörtel Renáta Fotó: www.rkkrim-klub.si
Mörtel Renáta
Fotó: www.rkkrim-klub.si
A weblap főoldalán a hét első felében megtalálható szavazás éppen az aktuális találkozóhoz kapcsolódott: „Mit vársz a Győr elleni összecsapástól?” – A végeredmény szerint a válaszadók 79,2 százaléka remél hazai sikert, 12,5 százalékuk gondolja úgy, hogy szombaton az ETO hagyja el győztesen a Kodeljevo Sportcsarnok pályáját, 8,3 százalékuk pedig a pontosztozkodásra szavaz.

A szlovén fővárosba az előzetes jegyigénylés szerint mintegy kétszáz győri szurkolóval számolnak, de értesülésünk szerint ennél nagyjából száz fővel többen utaznak Görbiczék biztatására. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy összesen ötszáz magyar szurkoló jelezte részvételi szándékát, ám a 3500 fős csarnok nem teszi lehetővé ennyi vendégszurkoló bebocsátását.

A csapat egyébként pénteken, ebéd után buszra szállt, hogy aztán Ausztrián keresztül utazva este megérkezzen első középdöntő-csoportjának helyszínére. A hírek szerint a játékhiányban szenvedő Krim-játékosok már alig várják az éles bevetést, a gárda balátlövője, Spela Cerar ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Igyekeztük maximálisan kihasználni az a rövidke szünetet, amelyet a BL-meccs előtt kaptunk, sokat pihentünk, az uszodában relaxáltunk. A Bajnokok Ligájába mindig teljes erőbedobással vetjük bele magunkat, az elmúlt két héten például kizárólag a győriekre készültünk: videón elemeztük ki hétvégi ellenfelünket, s nem csak átlagos edzéseket tartottunk, de fiúkkal is meccseltünk. Szombaton pedig majd elválik, mennyire hatékonyan dolgoztunk. Régen találkoztunk már az ETO-val, ezért izgatottan várom az összecsapást. A Spiridon-Görbicz-Vérten trió bombaerős, nem is beszélve a portás Pálingerről. A magyarok sajátos stílusban kézilabdáznak, így nem meglepő, hogy a csoportból az első helyen jutottak tovább” – tette hozzá.

A Krim ügyvezetője, Deja Ivanović elégedettségének adott hangot, hogy a lányok teljesítették a kitűzött célt, azaz a legjobb nyolc BL-csapat közé kerülést, az már csak a hab a tortán, hogy a Regionális Liga bajnokságát is vezetik. „Szombaton új fejezet kezdődik” – zárta szavait.

A szlovénok trénere, Marta Bon tisztában van vele, hogy együttese hatalmas lehetőség előtt áll: "A csoportmérkőzések után kissé csökkentettük az edzésmennyiséget, az elmúlt napokban azonban növeltük az intenzitást. A Bajnokok Ligája szünetében lejátszott mérkőzéseket a taktikai elképzeléseink gyakorlására szántuk".

Az edzőnő nagy tisztelettel beszélt a magyarokról: „Becsüljük a Győrt, amely nagy hagyományokkal rendelkezik a kézilabda terén. Igen magas szinten űzik ezt a sportot, amelyben főszerep jut Görbicznek, Vértennek és Tomorinak. Az ETO modern, kombinatív játéka rengeteg pozícióváltáson alapul, akárcsak a miénk. Nem szabad azonban csupán ellenfelünk baloldalára koncentrálnunk, hiszen minden poszton erősek. A magyarok BL-csoportelsősége önmagáért beszél, eddigi teljesítményük az összes részvevő együttes közül talán a legmeggyőzőbb. Ahogyan azt a szezon kezdetétől ismételgetem: a védekezésünk döntő lesz: ha nem hibázunk, ez lehet a leghatékonyabb fegyverünk. Azt is remélem, hogy a lerohanásaink sikeresek lesznek, hiszen a játék ezen elemében jelenleg Európa legjobbjai között vagyunk. Ha ez nem működik, elbukunk.”

A házi góllövőlista harmadik helyezettje, Mörtel Renáta több napos kényszerpihenőre kényszerült a héten, hiszen 38 fokos láz gyötörte, azonban a szombati találkozón már pályára szeretne lépni. A kitűnő átlövő így nyilatkozott: „A Győri ETO-ban kezdtem a pályafutásomat, amely igen ismert és egyben elismert együttes Magyarországon, ahol a kézilabda igazán népszerű. A győriek bizonyára teljes erőbedobással lépnek majd pályára ellenünk, így nagyon kemény és szoros csatára számítok. Szerintem hazai pályán bármi előfordulhat, ezért bízom benne, hogy mi nyerünk. Ennek ellenére remélem, hogy az ETO és mi jutunk majd az elődöntőbe.”

Bemutatkozik a Krim
Triffa: A légiós itt nem hibázhat

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi