DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYjjeuDO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Görbicz okozhat problémákat" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Görbicz okozhat problémákat"

2008. december 10. 10:25 © handball.hu

Létfontosságú mérkőzéshez érkezett a magyar válogatott a kézilabda Eb-n. Mindenképpen le kell győzni a norvégokat ahhoz, hogy elődöntős álmaink lehessenek. Csak felszabadultan, nyugodtan kell játszani.

"Görbicz okozhat problémákat"
Látva néhány (spanyolok, ukránok, portugálok elleni) norvég Eb-mérkőzést kijelenthetem, hogy a szerdai ellenfelünk igen hullámzó teljesítményt mutat. Igaz, a dánok elleni második félidőben parádésan és nyugodtan, teljes hittel játszottak Riegelhuthék. Ötgólos hátrányban sem csüggedtek, és alig huszonöt perc (és egy szünet) alatt tizenötöt vertek már az ellenfélen.

A spanyolok elleni nyitómérkőzésen azonban kiváló védelem és kapusteljesítmény ellen játszva végtelenül egyszerű támadásokat rontottak el, dadogott a labda a kezekben. Imre Vilmosék következő mérkőzésén is a hatékony védekezésre van szükség, és az sem baj, ha a támadásaikban az eddig látottaknál agresszívabbak, bátrabbak a lányok.

Szemezgetve a norvég sajtóból

Kjersti Grini, a 204-szeres válogatott, Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes norvég kézilabdázó ezt írta a dánok elleni győzelem után saját blogjában: "Attól féltünk, hogy a klasszis játékosok, mint Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Else-Marthe Sørlie-Lybekk vagy Gøril Snorroeggen hiánya érezhető lesz. Nyugodt érzéssel dőlök azonban hátra, mert a közösség az erősségünk. Nem jobbak a játékosaink mint más nemzeti csapatokban, de a hangulat megkönnyíti az újoncok beilleszkedését. Természetes, hogy az érkező, új játékos is felelősséggel lép pályára, és kihasználja a képességeit."

Szintén viselte a nemzeti mezt Randi Gustad is, aki azt gondolja: "Nem szabad a magyarokat leírni. Görbicz Anita okozhat problémákat a norvég lányoknak. Meg kell vernünk őket, s bár most nem olyan jó csapat mint régen, van egy jó irányítójuk. Norvégia és Magyarország mindig harcolt a pályán, ezért nem lehetünk teljesen biztosak a győzelemben."

Az Aftenposten című norvég lap is "Görbicz királynőről" cikkezik: "A magyarok legjobbjára figyelnünk kell. Sok dániai ajánlatot kapott már, de mindig hű volt klubjához. Jól irányítja a csapatát, ha kell, átlő vagy a beállót helyettesíti, de többször fordul meg a balszélen is. Még a bal kezével is a kapuba lő, ha úgy érzi szükségét" - mondta a lapnak Thorir Hergeirsson, a norvégok másodedzője.

A norvégok elleni csata szerdán 18.15-kor kezdődik Ohridban.

handball.hu

További hírek